Leke Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Ana Sayfa Cilt Bakımı Leke Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Cilt Bakımı

Leke Bakımı Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Yolun sonunda ışık ve aydınlık bir cilt var. Cilt lekelerini hafifletmeye yardımcı olmak ve oluşmalarını önlemede etkili içerik ve adımları sıraladık. Ciltte oluşan lekeler birçok faktöre dayanır. Bu faktörler arasında güneş ışınlarına karşı düzenli korunmamak, hormonal sebepler ve aknelerle oynamayı sayabiliriz. Genelde yaz aylarında cildimiz güneş ışınlarına daha sık maruz kaldığından, lekelenmeye daha müsait olabilir. Sonbahar ve kış ayları, lekeleri hafifletmeye yardımcı ve etkili bir rutinin en doğru zamanı.

Lekeler ile mücadele etmenin pratik yollarını aşağıda sıraladık.

Doğru İçerikli Ürünler Kullanmak

Etkili içeriklerin dahil edildiği bir rutin, cilt lekelerini azaltmak isteyenlerin sahip olması gereken şeylerin başında geliyor. Leke oluşumunu önlemek için uygulanması gereken adımlar arasında, Bu süreçte bilinmesi gereken üç adım: Ciltteki renk pigmenti olan melanin üretimini azaltmaya destek olmak, serbest radikallerin sebep olabileceği hasara karşı cildi korumak ve cildi güneşten korumak.

Bakım dünyasının en popüler içeriklerinden C Vitamini, melanin üretimini yavaşlatmaya yardımcı olurken, antioksidan özelliğiyle cildi serbest radikallere karşı korumaya yardım eder. Niasinamid (B3 Vitamini) ise, gözeneklerdeki yağ üretimini düzenleyerek sebum dengesini sağlarken leke görünümlerini azaltmayı hedefler. Güneşi daha nadir gördüğümüz aylara giriş yapmışken, ton eşitsizliklerini azaltmak için glikolik veya traneksamik asit içeren ürünleri de rutininize dahil edebilirsiniz. Fakat bu tip içerikler cildi aydınlatmada etkili olsa da, soyulma oluşabileceğinden her gün değil, haftada birkaç kez kullanılmalıdır. Bu bakım döneminde her gün güneş koruyucusu kullanmayı ve gün içerisinde yenilemeyi de unutmayın. Ek olarak retinol, kolajen üretimini destekleyerek leke ve ince çizgi görünümünü azaltmaya yardımcı olan etkili bir içerik olduğundan, rutininize ekleyebileceğiniz, güçlü bir içerik.

Sephora Collection Targeted Dark Spots Serum

Parfüm içermediğinden hassas ciltlere de uygun serumdaki niasinamid cilt lekelerini hedef alırken, %3 oranındaki papaya enzimi ve siyah çay fermentesinden elde edilen kombucha cildi aydınlatmayı vaat ediyor. Sabahları temiz cilde 3-4 damla tampon hareketlerle uygulayabilirsiniz.

 

The Inkey List Vitamin C Serum

Formülasyonunda %30 saf L-askorbik asit bulunan bu hedef odaklı serum, leke ve ince çizgileri azaltmaya yardımcı olurken, cildi çevre kirliliği ve serbest radikallere karşı koruyor. İçeriğindeki antioksidanlardan en etkili şekilde yararlanmak için sabahları temiz cilde uygulanması öneriliyor.

 

Youth To The People 15% Vitamin C + Clean Caffeine Energy Serum

Bu serum, güne başlarken kullanmak için favorilerimizden. Sebebi, %15 C vitaminin yanı sıra kafein de içeriğinden, cildin şişliğini hafifletmeye yardımcı olması.

 

PIXI Glow Tonic

Modern bakım klasikleri arasında yerini alan bu tonikte ton eşitlenmesini destekleyecek, %5 oranında glikolik asitle cildi besleyip yatıştırmaya yardımcı olacak aloe vera ve ginseng özü var.

 

Drunk Elephant A-Gloei Maretinol Oil

İşte, retinole başlamak isteyenler için ideal bir yağ-serum. Formülasyon’daki %0.5 retinol, ciltteki hiperpigmentasyon, ince çizgi ve güneş hasarını azaltmaya ve yeni leke oluşumunu önlemeyi amaçlıyor. Saf marula yağı ve seramid’ler ise cildi beslemek ve bariyerini sağlamlaştırmak için. Akşam rutinlerinde kullanmasını öneriyoruz.

 

Güneş Koruması Şart

Bunu ne kadar tekrar etsek az: Cilt lekeleriyle savaşmanın en önemli yollarından biri, cildinizi güneş ışınlarından her daim korumaktır. Bu hem yeni lekelerin oluşmasını önlemek, hem de hali hazırda var olanların belirginleşemsini önlemek için atlanmaması gereken bir adım.
Güneş altında uzun süre kalacağınız günlerde, SPF’inize ek olarak şapka da takabilirsiniz. Peki soğuk aylarda ve yağmurlu havalarda da güneş koruması gerekli mi? Kesinlikle evet! Sonbahar ve kış aylarında güneş hiç bir yere gitmiyor! Ayrıca evden çıkmadığınız günlerde de yüzünüzü mutlaka ekranlardan gelen mavi ışınlardan korumalısınız.

Dr. Barbara Sturm Sun Drops SPF 50

İnce yapılı güneş koruyucu serum, günlük kullanım için ideal; biz makyaj bazı olarak uygulamayı çok seviyoruz. Sun Drops, cildi UVA ve UVB ışınlarına karşı korurken, Çin tarçını özü, E vitamini ve beta glukan ile ciltteki oksidasyon oluşumunu önlemeye ve içeriğinde bulunan semizotuyla da cildi sakinleştirmeye yardımcı oluyor.

 

Shiseido Expert Sun Protector Face Cream SPF 30

Bu güneş koruyucuyu sevmemizin sebebi, SynchroShield adı verilen, krem suyla bile temas ettiğinde cildi güneş ışınlarından korumaya devam eten teknolojisi. Hafif ve cildi yağlı bırakmayan yapısı da bonus.

 

REN Clean Skincare Clean Screen Mineral SPF 30

İçeriğinde çinko asit bulunan bu krem, mineral koruma sevenleri mutlu edecek bir seçim. Güneş ışınlarını ciltten direkt yansıtarak koruma sağladığından, hassas ciltliler için ideal.