MAKYAJ SÜNGERİ KULLANMANIN PÜF NOKTALARI
Ana Sayfa Makyaj Yüz MAKYAJ SÜNGERİ KULLANMANIN PÜF NOKTALARI

Makyaj

MAKYAJ SÜNGERİ KULLANMANIN PÜF NOKTALARI

Ten makyaj ürünlerini cilde eşit bir şekilde uygulamak için birçok makyaj aksesuarı bulunuyor. Son yılların en popüler malzemeleri arasında ise hiç şüphesiz makyaj süngerleri yer alıyor. Islak ve kuru kullanılabilen cildi pürüzsüz göstermeye yardımcı olan makyaj süngerleri fondötenlerin katman katman durmaktan kurtulmasını, pudra ürünlerin cilde daha dengeli bir şekilde yayılmasını, krem allıkların ise cilde daha sağlıklı bir görünüm  katmasını destekliyor. Peki, bunca makyaj malzemesinin altından başarıyla kalkan süngerler bunu nasıl başarıyor?

Makyaj Süngeri Nasıl Kullanılır?

Makyaj süngeri kullanımı, seçtiğiniz ürünün özelliklerine göre değişiyor. Suyla ıslatılarak kullanılan süngerlerden silikon makyaj süngerine uzanan birçok alternatif bulunuyor. Beauty Blender ve Sephora Collection Makyaj Süngeri gibi gibi suyla ıslatılan süngerleri şu şekilde kullanabilirsiniz:

Bir kabın içine bir miktar su doldurun, süngeri suya batırarak birkaç defa sıkıp bırakın. Su ile birlikte süngerin boyutunun da büyüdüğünü göreceksiniz.
Suda şişen süngerin aynı zamanda yumuşadığını da fark edeceksiniz. Fazla suyu bir kâğıt havlu yardımıyla giderin.Süngeriniz kullanıma hazır. Dilediğiniz miktarda ten ürününü cildinizde gerek gördüğünüz yerlere sürün ve nemli süngeri tampon hareketlerle cildiniz üzerinde gezdirin.

Göz altı, burun kenarı gibi bölgeler için süngerin sivri bölümünü ya da Fenty Beauty Lil Precision Makeup Sponge Duo gibi bu gibi bölgeler için özel olarak tasarlanmış süngerleri kullanabilir geri kalan bölgeler içinse süngerin yanlarını ve alt tarafını kullanabilir. Fondöten dışında kapatıcı ve aydınlatıcı uygulamak için mini boyda üretilen süngerleri tercih edin.

Makyaj Süngeri ile Fondöten Nasıl Uygulanır?

Makyaj süngerleri likit ya da krem yapıdaki bronzer, aydınlatıcı ya da allık gibi ürünleri başarıyla uygulasa da, temelde bu süngerlerin çıkış noktası fondötenlerin eşit bir şekilde uygulanabilmesine dayanıyor. Süngerle uygulama fondötenin belirli bir bölgede birikmesine engel oluyor, böylelikle ilerleyen saatlerde ürünün mimik çizgilerine dolmasının da önüne geçiliyor.Doğal bir bitiş için süngerinizi nemli kullanın.

Yoğun bir kapatıcılık istiyorsanız süngerinizi kuru kullanabileceğiniz gibi, silikon makyaj süngeri tarzında ürünlerden de yardım alabilirsiniz. Silikon süngerler gözenek barındırmayan yapıları sayesinde fondötenin direkt yüze transfer edilmesine yardımcı oluyor. Silikon makyaj süngerlerine örnek olarak Aveline Galaxy Silisponge’u gösterebiliriz.

Göz altlarına fondöten dışında aydınlatıcı ya da concealer uygulamak için kesik uçlu fondöten süngeri tercih edebilirsiniz. Süngerinizi su dışında termal su gibi ürünlerle de ıslatabilirsiniz. Termal su, özellikle kuru bir cilde sahipseniz fondöteninizin cilde daha iyi oturmasına yardımcı olacaktır. Cilt üzerinde bıraktığınız fondöteni yayarken süngeri sürüklemek yerine hafif tampon hareketleri tercih edin.

Makyaj Süngeri Nasıl Temizlenir?

Tıpkı makyaj fırçalarında olduğu gibi, makyaj süngeri temizleme işlemi de önem taşıyor. Özellikle nemli kullanılan süngerlerin her kullanımdan sonra temizlenip kurutulması hem cilt sağlığı için hem de ürünün uzun ömürlü olması için atlanmaması gereken bir adım olarak öne çıkıyor. Suyla ıslatılarak kullanılan süngerleri, uygun bir temizleyici ile akan suyun altında yıkayarak fondöten lekelerinin giderilmesini sağlayın. Yıkama sırasında sünger yüzeyinde yırtılmalara ya da aşınmalara engel olmak için tırnaklarınızı kullanmayın, süngeri nazikçe parmaklarınızla köpürtün. Lekelerin giderildiğinden emin olduktan sonra süngeri iyice durulayıp fazla sudan arındırın.

Süngerinizi havadar bir alanda kurumaya bırakın. Makyaj süngerlerini yıkadıktan sonra kapalı kutularda ya da çekmecelerde saklamayın. Aksi takdirde süngerde küflenmeler meydana gelebilir. Belirli aralıklarla süngerinizi yenisiyle değiştirin.

Sephora’da ihtiyacınıza ve bütçenize uygun birçok sünger çeşidine ulaşabilirsiniz. Sephora Collection serisinde yer alan klasik ve silikon süngerlerin yanı sıra Beauty Blender makyaj süngeri gibi ürünlere de göz atabilirsiniz. Makyaj süngerleri istediğiniz doğal ve canlı ya da yoğun ve dramatik makyaj görünümünü oluşturabilmeniz için size yardımcı olacaktır.