MEZUNİYET MAKYAJI
Ana Sayfa Makyaj MEZUNİYET MAKYAJI

Makyaj

MEZUNİYET MAKYAJI

Sephora Türkiye makyaj eğitmeni Oğuz Günüç, mezuniyet balosuna özel makyaj tüyoları veriyor.

 

HAZIRLIK

“Mezuniyet balosu için son dakika hazırlanmak yerine, sayılı günler kala planlarınızı yapmaya başlamanızda fayda var. Bu özel gece için uygulayacağınız makyajı, seçtiğiniz kıyafet ve aksesuarlar doğrultusunda belirleyebiliriz. Ancak unutmayın, etkileyici bir görünüm için makyajın kendisi kadar, makyaj öncesi yapacağınız cilt bakımın da etkisi göz ardı edilemeyecek kadar fazla. Bu nedenle makyaja başlamadan önce cildinizi derinlemesine nemlendirmeli, hatta vaktiniz varsa nem maskesi uygulamalısınız.

 

MAKYAJ UYGULAMASI

Sıra makyaja geldiğinde ise benim önerim, bu gecenin ışıltılı dünyasından ilham alarak günlük hayatınızda cesaret edemediğiniz adımları bu özel akşamda atmak. Mezuniyet makyajında öne çıkarabileceğiniz noktalar göz ve dudak ağırlıklı olabilir. Renkleri kullanmaktan asla çekinmeyin; sadece sizlere önerim renk tercihlerini yaparken ışıltılı dokular olmasına özen gösterin. Renkli pigmentler kullanarak iddiayı artırabilirsiniz; bu yıl ışıltı fazlasıyla ön planda olacak. Üstelik sadece gözde değil, ten makyajında da ışıltıya yönelebilirsiniz. Aydınlatıcı ürünlerden yardım alarak cildinizdeki sağlıklı doğal ışıltıyı öne çıkarabilirsiniz.

 

 

 

Davet sezonunda öne çıkan detaylardan biri ise kaş çevresinde ışıltılar. Kaşlarınızı hafif bir şekilde doldurup, bir kaş sabitleyiciyle tarayıp, sabitledikten sonra yoğun ışıltılı bir aydınlatıcıyı kaşın başlangıç kısmından ortasına; herhangi bir simetri aramadan uygulayın. Davet makyajında ışıltı kullanırken önce gümüş, sonra altın tonlarını tercih edebilirsiniz. Genel olarak makyaj uygulamasında dikkat etmeniz gereken nokta ise göz ya da dudak makyajınızı orantılı bir şekilde yapmanız. Göz bölgesine ağırlık veriyorsanız, dudakları ikinci plana atabilirsiniz. Ayrıca söz konusu ışıltılı bir makyaj olduğundan makyajınızı sabitlemeyi unutmayın. Benim önerim Anastasia Beverly Hills Dewy set.”

 

 

*Bu yazı ALL dergisinin Sephora Trendbook 2020” ekinden derlenmiştir.