NEMLENDİRİCİ KREM SEÇMENİN PÜF NOKTALARI
Ana Sayfa Cilt Bakımı NEMLENDİRİCİ KREM SEÇMENİN PÜF NOKTALARI

Cilt Bakımı

NEMLENDİRİCİ KREM SEÇMENİN PÜF NOKTALARI

İstisnasız her yaştan, cinsiyetten ve cilt tipinden insanın cildi nem desteğine ihtiyaç duyar. Nemlendirici ürünler, cildin doğal nem ve yağ dengesini korumaya, sebum üretimini kontrol altına almaya ve cildi çevresel kirliliğe karşı korumaya yönelik cildi destekler. Ancak nemlendirici seçimi, cilt sağlığını korumak açısından büyük önem taşır. Çünkü tüm nemlendiriciler her cilt tipine uygun değildir. Aksine, dermo-kozmetik markaları ürünlerini farklı cilt tiplerine ve ihtiyaçlarına göre gruplandırır. Örneğin, yağlı ciltlerin ihtiyaç duyduğu nem oranı ile kuru ciltlerin ihtiyacı olan nem desteği aynı değildir. Bu nedenle nemlendirici seçiminde bilinçli tercihler yapmak, cildin ihtiyaçlarını tam olarak karşılayan ürünler kullanmak büyük önem taşır.

Cilt Tipine Göre Nemlendirici Krem Nasıl Seçilir?

  • Normal cilt tipine sahip olan kişilerin ciltlerindeki yağ ve nem oranı dengelidir. Bu nedenle belirli cilt sorunlarının çözümüne yönelik hazırlanan ürünler yerine, cilde nem ve mineral takviyesi uygulayan su bazlı nemlendiricilerden yana seçim yapılmasında fayda vardır.
  • Normal ciltlerin nemlendirici desteğine ihtiyaç duymaması yanlış bir kanıdır. Normal ciltler yeterli ölçüde nemlendirilmediğinde, cilt sorunları ve yaşlanma belirtileri baş gösterebilir.
  • Normal ciltler için önermiş olduğumuz su bazlı nemlendiricilere Belif- The True Cream Moisturizing Bomb‘ı ve Sephora Collection Nemlendirici Yüz Kremi örnek verebiliriz.

 

 

  • Kuru ve hassas ciltlerin nem desteğine, diğer tüm cilt tiplerine oranla daha çok ihtiyacı vardır. Bu nedenle kuru ciltler için nemlendirici seçimi hyaluronik asit gibi nem oranı yüksek bileşenler barındıran ürünlerden yana olmalıdır.
  • Kuru ciltler için krem kullanımının yanı sıra nemlendirici etkili serum ve yağlar yardımıyla cilt bakım rutini daha etkili bir sürece dönüştürülebilir.
  • Başta hassas ciltler olmak üzere tüm cilt tiplerine sahip kişilerin, güneş koruyucu desteği sağlayan nemlendiriciler kullanması cildin nem dengesini korumak açısından büyük önem taşır.
  • Kuru ciltler için La Mer -The Moisturizing Cool Gel Cream ve YOUTH TO THE PEOPLE Superfood Air-Whip Nemlendirici önerilerimiz arasında yer alıyor.
  • Karma ve yağlı ciltlere sahip kişilerin ciltlerindeki sebum üretimi normalden fazla seyreder. Bu nedenle karma ve yağlı ciltler için nemlendirici seçimi, komedojenik olmayan ürünlerden yana olmalıdır. Komedojenik olmayan ürünler, gözenekleri tıkamayan ve siyah nokta oluşumunu önlemeyi amaçlayan ürünlerin genel adıdır.
  • Yağlı ciltlere sahip kişilerin, yağ bazlı nemlendiricilerden uzak durmasında fayda vardır. Yağlı ciltler için krem seçenekleri büyük oranda su bazlı ve cildi yatıştırıcı özelliğe sahip ürünlerden oluşur.
  • Yağlı ciltler için nemlendirici tercihinde Sephora Collection Super Mat Nemlendirici Krem ve REN Glow Daily Vitamin C Gel Cream- Nemlendirici Jel Kremi denemenizi öneririz.

 

Nemlendirici Çeşitleri Nelerdir?

Nemlendiricilerin büyük çoğunluğu krem formunda hazırlanır. Genel anlamda günlük kullanıma uygun ürünlerin yanı sıra gece ve gündüz kullanım için iki farklı grupta hazırlanan seçenekler de bulunur. Gündüz nemlendiricileri güneş koruması etkisine sahipken gece kullanıma uygun nemlendiricilerde de cilde kolajen desteği sağlayarak sıkılaşma etkisi gösteren ve cildi yatıştıran bileşenler bulunur. Nemlendirici ürünler; serum, yağ, losyon ya da jel formunda da hazırlanabilir. Örneğin; Pai Roseship BioRegenerate Oil başta kuru ve hassas ciltler olmak üzere tüm cilt tiplerinin kullanımına uygun olarak hazırlanan yağ formunda bir nemlendiricidir. Biotherm Aqusource Night Spa Gece Bakim Kremi gibi ürünler gece kullanıma uygunken, Clinique Moisture Surge ve benzeri nemlendiriciler gece ve gündüz kullanılmak üzere hazırlanmış nemlendirici kremlerdir. Milk Cooling Water Jel Stick jel nemlendiricilere, Washo Fresh Jelly Lotion ise losyon formundaki nemlendirici ürünlere örnek gösterilebilir.

 

 

Siz de Sephora‘da yer alan seçkin markalara ait ürün seçenekleri arasından kendiniz için en iyi nemlendirici seçimini yapabilir, cildinize güçlü ve etkili bir nem takviyesi uygulayabilirsiniz.