Nemlendirici Uygularken Sık Yapılan Yanlışlar
Ana Sayfa Cilt Bakımı Nemlendirici Uygularken Sık Yapılan Yanlışlar

Cilt Bakımı

Nemlendirici Uygularken Sık Yapılan Yanlışlar

Nemlendirici uygulamak cilt bakım rutininin en yaygın ve en önemli adımlarından biridir. Bu aşamada çoğumuzun gözünden kaçan ya da bilmediği detaylar nemlendiricinin cilde uygulanırken yanlış bir şekilde uygulanmasına neden olabilir. Bu yazımızda nemlendirici uygularken sıklıkla yapılan hataları bir araya getirdik. Gelin, bakım rutinimizin temelini oluşturan nemlendiriciyi en doğru şekilde nasıl kullanabiliriz beraber inceleyelim.

Nemlendirici kullanmadan önce cildinizi temizlemelisiniz.

Nemlendirici kullanmadan önce cildi maruz kaldığı günlük kir ve makyaj gibi dış etkenlerden temizlemek cilt bakımının en zorunlu ve önemli adımıdır. Nemlendiricinin cilt tarafından kusursuz bir şekilde emilmesi için cildin temiz olması çok önemlidir. Nemlendirici kullanmadan önce temizlenmeyen ciltte gözenekler daha çok tıkanabilir ve sivilce problemi ortaya çıkabilir.

Nemlendirici kullanırken çok fazla kullanmamalısınız.

Çoğu kişinin yaptığı yaygın hatalardan biri de kullanılan ürünü fazla miktarlarda uygulamak. Bir ürünü ne kadar çok sürersek o kadar çok fayda göreceğiz algısı tamamen yanlış… Gerekli olan miktardan daha fazla nemlendirici sürmek, yüzde ağırlık ve yağlı bir his bırakabilir. Hatta ciltte hassasiyet ve kızarıklık gibi problemlerle karşılaşma riskiniz de olabilir. Ürünün üzerinde yazan kullanım talimatları en doğru yolu göstermede sizlere mutlaka fayda sağlayacaktır.

Cildi yağlandırdığını düşünerek nemlendirici kullanmaktan vazgeçmeyin.

Cilt bazı günlerde hem dış faktörlerden hem de metabolizmanızdaki değişimlerden kaynaklı daha yağlı görünebilir. Bu günlerde nemlendirici kullanmayı atlıyorsanız bunu yapmamanızı öneririz. Cildi yeterince nemlendirmemek, yüzde aşırı yağ üretimine neden olabilir ve T bölgesinde parlama problemine yol açabilir. Bu nedenle günlük nemlendiri kullanımını aksatmamanızı tavsiye ederiz.

Bir diğer yandan, cildinizin çok kuru olduğu günlerde de nemlendirici kullanmayı atlamamalısınız. Özellikle salisilik asit gibi cildi kurutma eğilimi olan içerikler kullanıyorsanız  cildin nem oranını düzenlemek için nemlendirici kullanımına hassasiyet göstermenizde fayda var…

 

Nemlendirici kuru cilde uygulamayın.

Nemlendiriciden cilt hafif nemli olduğunda daha verimli bir sonuç alabilirsiniz. Bu nedenle nemlendiriciyi duştan çıktığınızda ya da yüzünüzü yıkadıktan sonra uygulamanızda fayda var. Nemlendiriciden en iyi verimi alabilmek için cilde masaj yaparak uygulamayı denemelisiniz. Bu sayede yüzdeki kan akışını hızlandırabilir ve nemlendiricinin daha hızlı emilmesini sağlayabilirsiniz.

 

Sabah ve akşam aynı nemlendiriciyi kullanmayın.

Günlük nemlendiriciyi hem sabah, hem de akşam kullanmak çok da doğru bir yaklaşım değildir. Gece uyurken cilt kendini yenilediği için daha yoğun nemlendirme etkisine ve daha farklı içeriklere ihtiyaç duyar. Bu sebeple geceleri cilt yenilenmesini destekleyen ürünler kullanmaya özen göstermelisiniz.

 

Sizler İçin Önerdiğimiz Nemlendirici Ürünler:

 

Ren Vita Mineral Daily Supplement Moisturizing Cream- Gündüz Kremi

Temel besinler açısından zengin gündüz kremi cildi yoğun bir şekilde yeniden nemlendirmeye destek olur. Güçlü antioksidanlar, eser elementler ve vitaminlerle formüle edilmiş olan bu krem, cildi taze ve parlak bir görünüme kavuşturmaya destek olurken cildi dış etkenlere karşı korumaya ve canlandırmaya yardımcı olmayı hedefler.

 

Glamglow Waterburst Hydrated Glow Moisturizer 

GLAMGLOW ’un yenilenen deniz mavisi formülü sayesinde yoğun nem içeren su damlacıkları cildinize anında nüfuz ederek  72 saate kadar nemli ve ışıtılı bir cilt kazanmanıza yardımcı olur. İçerisinde bulunan hyaluronik asit kompleksi cildin kendini yenilemesine, ihtiyacı olan nemi alarak daha parlak ve canlı görünmesine destek olur.

 

 

Sephora Collection Super Moisturizer Day

% 96 doğal içeriği ve antioksidan kokteyli ile bu Sephora Collection gündüz kremi, cilde doğal parlaklığını korumak için ihtiyaç duyduğu nemi sağlamaya yardımcı olur. Ultra hafif, uygulaması kolay kremalı süt dokusu aynı zamanda mükemmel bir makyaj bazıdır. Cilde ışıltı verdiği ve dış etkenlerden koruduğu bilinen doğal kaynaklı Ayçiçeği çiçeğinden ve C vitaminden elde edilmiştir.

 

Sephora Collection Firming Sleeping Cream 

Sephora Collection Firming Sleeping Cream, ince ve derin çizgilerin görünümünü azaltmaya destek olurken aynı zamanda cildi beslemek, yumuşatmak ve korumak için meyve asitleri ve doğal peptidlerle formüle edilen sıkılaştırıcı bir özelliğe sahiptir. Sıkılık, elastikiyet kaybı, ince ve derin çizgiler gibi cilt endişelerini hedefler. %95’i doğal kökenli içeriklerle formüle edilen bu zengin yapılı gece kremi, cildi nemlendirmeye ve beslemeye yardımcı olur. İlk çizgilenmenin ve kırışıklıkların görüldüğü 30’lu yaşlardan itibaren tüm yaşlar ve cilt tipleri için uygundur.

 

 

Clinique Smart Akıllı Onarım Gece Kremi

YENİ Clinique Akıllı Onarım Gece Kremi, gece boyunca cildin dinlenmesine yardımcı olur. Çizgi ve kırışıklık görünümü, nemsizlik, eşit olmayan cilt tonu görünümü ve sarkma gibi endişelere karşı yardımcı olur. Gece formülü, “akıllı” teknolojisiyle cildin canlanmasını destekler.