Oje Kurutma ve Temizleme Yöntemlerine Dair Her Şey
Ana Sayfa Oje Kurutma ve Temizleme Yöntemlerine Dair Her Şey

Oje Kurutma ve Temizleme Yöntemlerine Dair Her Şey

Moda dünyasının gizli kahramanı olarak nitelendirilen oje, kadınların en çok kullandığı bakım ürünleri arasında yer alır. Kullanımının kolay olması ve hızlı bir şekilde yenilenmesi sayesinde anında stil değişikliği yapabilmenize fırsat veren oje çeşitlerinin aynı zamanda uygun fiyatlı olması da oje tutkunlarının sayısını attıran bir niteliktir. Tıpkı bir çanta, güneş gözlüğü, takı gibi kombinleri tamamlayıcı bir aksesuar olarak kabul edilen ojeler, görünümünüze bütünlük kazandırır. Her yaşta ve farklı tarzdaki kadınlara göre kişiselleştirilebilir olması, onu sahip olabileceğiniz özel bir aksesuar haline getirir.

Kökeni milattan öncesine dayanan ve bugün moda dünyasının en çok tercih edilen aksesuarları arasında yer alan ojenin kullanımı hakkında bilinmesi gerekenleri sizler için bir araya getirdik;

Tırnak Sağlığını Korumak İçin Yapılması Gerekenler

Tırnak sağlığını korumak için oje sürmeden önce tırnağın üzerine koruyucu sürmekte fayda vardır. Koruyucu, aynı zamanda ojenin tırnak dokusuna geçişini azaltarak daha kolay temizlenmesine yardımcı olur. Oje için mükemmel bir zemin sağlayan Sephora Collection Top Coat Tırnak Bakımı ürünü, tırnaklarınıza ihtiyaç duyduğu bakımı sunar. Ojenin tırnak üzerindeki ömrünü uzatmak için koruyucuyu tırnak uçlarına doğru daha yoğun uygulayabilirsiniz. Koruyucudan sonra Sephora Collection Base Coat tırnak bakım ürününü tırnaklarınızın etrafındaki etlere hafif taşacak şekilde uygulayın. Böylece kullandığınız ojenin tırnak etlerine yapışma riskini engelleyebilirsiniz.

 

Uygulaması En Kolay Oje Kurutma Yöntemleri

Ojenin kuruma süresi ojenin özelliklerine göre 20 ile 60 dakika arasında değişebilir. Eğer çok hızlı bir şekilde ojenizin kurumasını istiyorsanız Sephora Express Drying Oil Tırnak Bakım Yağı ile ojelerinizi bir dakikadan daha kısa sürede kurutabilir ve parlaklık verebilirsiniz. Buna ek olarak oje kurutmayı hızlandıran evde uygulayabileceğiniz yöntemler şunlardır:

  • Oje kurutmak için en çok kullanılan yöntemlerden biri fön makinesidir. Ojeyi tırnaklarınıza sürdükten sonra dikkatli bir şekilde fön makinesini prize takın ve soğuk hava ayarına getirin.
  • Daha sonra fön makinesini tırnaklarınızdan 30 santimetre uzağa tutup düğmesini açın. 2-3 dakika soğuk hava ile temas eden oje hemen kurur. Ancak fön makinesinin soğuk hava üflediğinden emin olmalısınız. Aksi halde özellikle oje desenleri hemen bozulur.
  • Elinizin sığabileceği genişlikte bir kabın içerisine buz kalıpları ile bir miktar su koyup bekletin. Beş on dakika bekleyip buzların biraz erimesini sağladıktan sonra elinizi ve tırnaklarınızı buzlu suyun içine koyun. Birkaç dakika bekledikten sonra tırnaklarınızı kurutun. Kabın içerisine birkaç tane daha buz kalıbı atıp ellerinizi beş dakika daha buzlu suda bekletin. Oje soğukta sertleştiği için bu yöntem sayesinde kısa sürede ojelerin kurumasını sağlayabilirsiniz.

 

Hızlı Oje Kurutma Önerileri

Hareketli bir yapınız varsa ve sabretmekten pek hoşlanmıyorsanız aşağıdaki hızlı oje kurutma yöntemlerini deneyebilirsiniz:

Sephora Express Oje Kurutucu ile 1 dakikadan daha az sürede ojelerinizi kurutabilir ve tırnaklarınıza ekstra parlaklık kazandırabilirsiniz. Sprey şeklinde olan ürünü ojelerinizi sürdükten sonra üzerine uygulamanız yeterli olacaktır. Ojenizin daha çabuk kurumasını istiyorsanız iki kalın kat yerine üç ince kat oje sürebilirsiniz.

 

Oje Nasıl Temizlenir?

Ojeyi tırnaklarınızdan temizlemenin en kolay yolu Sephora Collection Oje Çıkarıcı kullanmaktır. Tırnaklarınıza zarar vermemek için özenle formüle edilmiş aseton içermeyen bu oje çıkarıcı yüksek performansı ile de mutlaka denemeniz gereken ürünler arasında yerini alıyor. Ojelerinizi çıkartmak için klasik yöntemlerin dışına çıkarak farklı bir deneyim kazanmak isterseniz, nazik bir şekilde tırnaklarınızdaki ojeleri çıkarmanıza yardımcı olacak krem formundaki oldukça pratik ve etkili bir ürün olan The Sign Tribe Remove And Chill Oje Çıkarıcı Krem‘i de deneyebilirsiniz.

Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Ojeyi sürerken yanlışlıkla kıyafetinize, halıya, koltuğa ya da mobilyanıza mı döktünüz? Hemen herkesin başına gelen oje lekelerini çıkarmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz:

Kıyafetiniz oje lekesi olduysa ilk yapmanız gereken ojenin döküldüğü alana aseton dökmektir. Beyaz renkli bir aseton tercih etmenizi öneririz. Özellikle lekeyi çıkarmak için kullanacağınız bezin renksiz olması oldukça önemlidir. Oje dökülen bölgeyi aseton ve temiz renksiz bir bezle ovalayın ve ardından kıyafeti ters çevirerek aynı işlemi arka yüzüne de uygulayın. Ojeyi tahta materyale sahip mobilya üzerine döktüyseniz kesinlikle aseton kullanmayın. Aseton ojenin daha çok yayılmasına ve tahtanın içine işlemesine neden olabilir. Lekeli bölgeye saç spreyi sıkıp bir dakika bekleyin ve daha sonra renksiz temiz bir bez ile lekeyi silin. İşlemi mobilyadaki oje lekesi geçene kadar tekrarlayın. Halıya ya da koltuğa oje döküldüyse aseton ve pamuk yeterlidir. Asetonun renksiz olmasına dikkat etmenizde fayda var. Aksi halde koltuk ya da halınız asetonun rengini alabilir. Pamuğun üzerine aseton döküp lekeli bölge üzerine hafif baskı uygulayın. Pamuğu rengi değiştikçe yenileyin. Leke tamamen çıkana kadar işleme devam edin.

Son yıllarda moda trendlerinde ve günlük hayatta oldukça popüler hale gelen Sephora Collection ojeleri ile stilinize yeni bir hava katabilir, kombinlerinizde şık bir dokunuş yaratabilirsiniz. Aynı zamanda Sephora Collection tırnak bakım ürünleri ile tırnak sağlığınızın korunmasına yardımcı olabilirsiniz.