Online Toplantılar İçin Kusursuz Makyaj Önerileri
Ana Sayfa Makyaj Online Toplantılar İçin Kusursuz Makyaj Önerileri

Makyaj

Online Toplantılar İçin Kusursuz Makyaj Önerileri

Teknolojinin her geçen gün gelişmesinin iş dünyasını ve çalışma biçimlerini de büyük ölçüde değiştirdiğini söylemek mümkün. Artık birçok sektörden çalışanlar, çalışmalarını doğrudan evden yürütüyor ya da bazı toplantılarını online şekilde gerçekleştiriyor. Siz de iş hayatınızın tümünü ya da bir bölümünü evdeki çalışma masanızda geçiriyorsanız online iş toplantıları ve görüşmeler size hiç de yabancı olmasa gerek. Peki, online toplantılarda canlı, şık ve dinamik görünmek için uygulayabileceğiniz makyaj tüyoları ve ipuçlarına göz atmaya ne dersiniz? İşte, online toplantı makyaj trendi ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar…

Online Toplantı Makyajı Nasıl Yapılır?

Online toplantılarınız öncesinde makyaj yapmak hem ev modundan çıkıp daha dinamik hissetmenizi hem de çok daha şık görünmenizi sağlayabilir. Elbette online toplantılarınız için zahmetli ve profesyonel makyaj uygulamalarına girişmenize gerek yok. Ancak doğru makyaj ürünleri eşliğinde ve birkaç ipucunu göz önünde bulundurarak çok daha canlı ve hoş bir görünüm elde edebilirsiniz. Gündelik hayatta da daha hafif makyaj uygulamalarını tercih ediyorsanız az sonra sözünü edeceğimiz makyaj malzemeleri ve ipuçları tam size göre!

 

Online Toplantılar İçin Hangi Makyaj Malzemeleri Kullanılmalı?

Cildinize daha canlı ve kusursuz bir görünüm katmak için renkli nemlendiricilerden ya da BB ve CC kremlerden yardım alabilirsiniz. Eğer fondöten, BB ve CC krem ya da renkli nemlendirici kullanmayı tercih etmiyorsanız doğal ışıltılı bir makyaj bazı da cildinizin çok daha dinamik görünmesini sağlayabilir. Göz altlarınızdaki solgun görünümü gidermek için cilt tonunuzdan bir ton açık kapatıcıları tercih edebilirsiniz. Bir bronzer yardımıyla yüzünüzü boyutlandırabilir ya da doğal tonlarda bir allık tercih ederek yanaklarınıza ışıltı ve renk katabilirsiniz. Bakışlarınıza daha derin bir görünüm katmak için bir kaş kalemi yardımıyla kaşlarınızı vurgulayabilir ya da kaş maskarası kullanarak kaşlarınızı sabitleyebilirsiniz. Kahverengi bir göz kalemi yardımıyla kirpik diplerinizi belirginleştirebilir ve maskara sürebilir, böylelikle far ya da eyeliner kullanmadan pratik bir göz makyajı yapabilirsiniz. Doğal ve ışıltılı tonlarda bir ruj tercih edebilir, doğal ve hafif makyaj uygulamanızı sonlandırabilirsiniz.

 

Online Toplantılar İçin Makyaj Malzemesi Önerileri

Cildinizde hafif kapatıcılık etkisi yaratarak doğal ve canlı bir görünüm oluşturan ürünleri tercih ediyorsanız Shiseido Perfect Hydrating BB Cream, Origins GinZing SPF 40 Energy Boosting Tinted  Renkli Nemlendirici ve Nars Pure Radiant Tinted Moisturizer gibi seçenekler tam size göre. Eğer tercihiniz ışıltılı bir makyaj bazı kullanmaktan yanaysa Too Faced Plump and Prime gibi primer’ları tercih edebilirsiniz. Söz konusu pratik ve canlı bir makyaj olduğu için saniyeler içinde uygulayabileceğiniz concealer’lar, cildinize yenilenmiş bir görünüm katmak için harika bir seçim. Sephora Collection High Coverage Concealer ve Fenty Beauty Pro Filt’r Instant Retouch Concealer gibi kendinden fırçalı likit kapatıcılara göz atabilirsiniz. Cildinizi renklendirmek ve yüzünüzü boyutlandırmak için bronzer, highlighter ve allık tonlarını bir arada barındıran makyaj paletlerini tercih edebilirsiniz. Nars Mini Duo Laguna Orgasm Blush veya Tarte Hamptons Weekender Yüz Paleti gibi ürünler tam da aradığınız palet olabilir. Kaşlarınızı yalnızca sabitlemek ve vurgulamak istiyorsanız Anastasia Beverly Hills Mini Dipbrow Gel gibi kaş maskaralarını tercih ederek zamandan kazanabilirsiniz. Kaşlarınızı şekillendirmek istiyorsanız ise Benefit Cosmetics Brow Zings Pro Palette gibi kaş paletlerinden yana seçim yapabilirsiniz. Dudaklarınıza nemli ve canlı bir görünüm kazandırmak için doğal tonlarda lip gloss seçeneklerine göz atabilirsiniz. Dior Addict Lip Maximizer ya da Huda Beauty Diamond Lip Balm gibi lip gloss’lar, dudaklarınıza kusursuz bir görünüm kazandırabilir.

 

Online Toplantılarda Canlı Görünmek İçin Tüyolar

Çalışma masanızı evinizin ışık alan bir yerine konumlandırmaya özen gösterin. Böylelikle canlı ve doğal makyaj modellerinin çok daha kusursuz görünmesini sağlayabilirsiniz. Makyajınızda çok koyu renkleri bir arada kullanmamaya çalışın. Örneğin, koyu tonların ağırlıklı olduğu bir göz makyajını, hafif ve doğal tonlarda bir dudak makyajıyla tamamlayın. Online toplantılarınızda mümkün olduğunca uyumlu ve doğal tonlarda makyaj modelleri ve uygulamalarını tercih edin. Cildinizin ışıltısını ve canlılığını ön plana çıkarmak için makyaj öncesinde cildinizi derinlemesine temizleyin ve nemlendirin. Günlük makyaj uygulamalarını renklendirmek istiyorsanız dudaklarınıza nemli ve canlı bir görünüm katan lip gloss’ları ya da pastel tonlarda farları tercih edebilirsiniz. Bu ipuçlarını takip ederek yalnızca birkaç küçük dokunuşla online toplantılarınızda kusursuz görünebilirsiniz. Sephora’yı ziyaret ederek hayalinizdeki makyaj malzemelerine ve aksesuarlarına en kısa sürede kavuşabilirsiniz.