Peeling Hakkında Merak Edilenler
Ana Sayfa Cilt Bakımı Peeling Hakkında Merak Edilenler

Cilt Bakımı

Peeling Hakkında Merak Edilenler

Cildin gün içinde maruz kaldığı kir vb. etkenlerden arınmış, temiz, parlak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını desteklemek için peeling sıklıkla başvurulan bir yöntem olarak karşımıza çıkıyor. Hatta peeling yapmak artık bakım rutinimizin vazgeçilmez adımlarından biri oldu diyebiliriz. Bu yazımızda bakım rutinimizde kalıcı olarak yerini alan peeling işlemine dair tüm merak edilenleri detaylı olarak ele aldık.

Peeling Nedir?

İlk olarak konuya peeling’in ne olduğunu kısaca ele alarak başlayalım. Peeling en basit haliyle cildin üst katmanında bulunan ölü derinin arındırılması olarak açıklanabilir. Bu katmandaki kir, yağ vb kalıntılar cildin bakımsız, cansız ve solgun görünmesine sebep olabilir. Peeling işlemi cildin gün içinde maruz kaldığı kirlerden arınarak daha aydınlık ve parlak bir görünüme kavuşmasına yardımcı olur.  Özellikle siyah noktalar, genişlemiş gözenekler, sivilceler, cilt lekeleri gibi sorunlar için peeling destekleyici bir güç olarak dikkat çekmektedir.

Peeling Çeşitleri Nelerdir?

Peeling denilince hepimizin aklına en geleneksel yöntem olan fiziksel peeling geliyor. Fiziksel peeling nedir? diyecek olursanız; çeşitli bakım ürünleri ile cilde evinizde kendi kendinize uyguladığınız bakım yöntemi olarak açıklayabiliriz. Fiziksel peeling’in en büyük avantajı uygulama kolaylığıdır. Özellikle banyo öncesinde yaptığımız peeling bakımı ile kolayca cildi daha temiz ve daha berrak bir görünüme ulaşması için destekleyebiliriz. Fiziksel peeling’e ek olarak kimyasal ve lazer peeling’i de dikkat çeken diğer iki tür peeling yöntemi olarak karşımıza çıkıyor. Fakat bu iki uygulamanın da mutlaka bir uzman görüşü ve kontrolü eşliğinde yaptırılması gerektiğini önemle belirtmek isteriz.

Fiziksel Peeling Nasıl Yapılır ve Ne İşe Yarar?

Sizlere yazımızın devamında ürün önerileri de vereceğimiz fiziksel peeling’in nasıl yapıldığı ve ne işe yaradığına da biraz değinelim isteriz… Fiziksel peeling ile cildin kirden, yağdan, makyaj kalıntılarından ve gün içinde maruz kaldığı çeşitli etkilerden arınmasına yardımcı olabilirsiniz. Özellikle fiziksel peeling sonrası cildinizdeki gözenekli görünümün azaldığını ve cildin daha parlak bir görünüme ulaştığını gözlemlemeniz mümkün. Ek olarak fiziksel peeling ciltteki yorgun görünümü ve şişliği azaltmaya destek olurken, siyah noktaların da azalmasına yardımcı olur.

Fiziksel peeling nasıl yapılır? sorusuna gelecek olursak; cildinizin ihtiyacına göre, haftada 2-3 kez peeling yapabilirsiniz. Makyajdan arınmış, temiz cildinize küçük bir miktar uygulayarak ardından göz çevresine gelmeyecek şekilde, yuvarlak hareketlerle cilde masaj yapıp sonrasında cildinizi ılık su ile durulayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Diğer bir yandan, peeling etkili temizleyiciler aynı zamanda dudaklar için de kullanılabilir. Özellikle kışın soğuktan zarar gören, kuruyan ve çatlayan dudaklar için de peeling faydalı bir çözüm olacaktır!

Tüm bu peeling işleminin ardından ise dikkat edilmesi gereken bir nokta var ki o da nemlendirici kullanımı! Kirlerden arınıp daha pürüzsüz bir görünüme ulaşan cildinizi mutlaka nemlendirici bakım ürünleriniz ile beslemeli ve ihtiyacı olan nemi almasına yardımcı olmalısınız.

Peeling Etkili Bakım Ürünleri:

Sephora Collection Peeling Maskesi

% 94 oranında doğal içeriklerden oluşan Sephora Collection peeling maskesi cilde aydınlık bir görünüm kazandırmak ve cildin maruz kaldığı kirlerden arınmasına yardımcı olmak amacıyla tasarlanmıştır. Meyve asitleri içeren bir formüle sahip maskede kullanılan lif % 100 bambu hamurundan üretilmiştir.  Yaban mersini, portakal, limon, şeker akçaağacı ve şeker kamışından yapılan ürün, cildi pürüzsüzleştirmeye destek olarak  ideal bir peeling etkisi sağlar.

 

 

Clinique Exfolianting Scrub Peeling

Ciltteki pürüzlü yapının ve donuk  görünümün azalarak cilt yüzeyinin arınmasına yardımcı olurken bir yandan ince çizgi görünümünü azalmasını destekler. Peeling sonrası uygulayacağınız nemlendirici için cildi en temiz duruma getirmeye katkıda bulunur.

 

 

Filorga Scrub & Mask

Formülündeki perlit küreler cilde nazikçe peeling yaparken tazelenmiş bir görünüm için cildin yenilenmesi uyarmaya destek olur. Gözeneklerin sıkılaşmasına, cilt dokusunun yenilenip pürüzsüzleşmesine yardımcı olur. Kullanım sonrası cidin yeniden oksijen kazanmış gibi taze bir  ışıltı kazanmasını hedefler.

 

DR.Jart Dermask Ultra Jet Peeling Solution 

İki aşamalı Dermask Ultra Jet Peeling Solution maskesi, gözeneklere derinlemesine nüfuz etmeye ve temizlemeye yardımcı olmak için aktive olan karbon dioksit ile aşılanmış karbonik asit tozu ile formüle edilmiştir. Sahip olduğu papaya enzimleri de dahil olmak üzere şeker ve meyve asitlerinin karışımı, cildin nazikçe yeniden ortaya çıkmasına ve cildi eşitlemeye yardımcı olur. Yatıştırıcı allantoin ve zeytinyağı, cilde rahatlık verirken nem katarak yumuşak kalmasına destek olur.

 

Erborian 7 Bitki Özlü Dudak Peeling’i

Şeker kristalleri ile birleşen 7 bitki kompleksli, “7 Herbs Scrub For Lips” dudaklarınızı ölü deriden arındırmaya yardımcı olurken aynı zamanda yumuşak ve pürüzsüz bir görünüme kavuşmasını destekler.

 

 

Shiseido Waso Satocane Pore Purifying Scrub Mask

Gözeneksiz ve pürüzsüz görünen bir cilt için gözenekleri derinlemesine temizlemeye yardımcı olarak, arındırıcı bir etki bırakır. Formülündeki Satokibi Şeker Kamışı cildi fazla sebumdan arındırmayı hedefler. Gözenek tıkanıklarının ve siyah nokta oluşumunun önlenmesine yardımcı olur.