Peptit Nedir ve Cilt Bakımında Faydaları Nelerdir?
Ana Sayfa Peptit Nedir ve Cilt Bakımında Faydaları Nelerdir?

Peptit Nedir ve Cilt Bakımında Faydaları Nelerdir?

Süper İçerikler Sephora’da serimizin bu yazısında retinol ve hyalüronik asitten sonra şimdi de peptit nedir ve cilt bakımında nasıl kullanılır? sorularının cevaplarını sizler için yanıtlıyoruz.

Peptit Nedir?

Peptitler, cildimizin kolajen, elastin gibi çeşitli yapıtaşlarını destekleyen ve cildin doğal işleyişine katkıda bulunan aminoasit zincirleridir. Vücutta kendiliğinden bulunan peptitler, özellikle yaşlanma ile beraber vücutta daha az üretilir ve bunun sonucunda çizgilenme, elastikiyet kaybı, nemsizlik gibi farklı cilt endişelerine sebep olur. Bağ dokuları, eklemler, tırnaklar, kemikler gibi vücudun birçok alanında yer alan peptitler, yaş ile olduğu kadar çevresel faktörler sebebiyle de azalabiliyorlar. Hava kirliliği, düzensiz uyku, sağlıksız beslenme vb birçok dış faktör azalmalarına etki olarak gösterilebilir…

 

Peptitler Ne İşe Yarar?

Peptit özellikle vücutta yirmili yaşlarda daha çok üretilmektedir. Bu yaşlarda  ciltte bolca bulundukları için cildin genç, canlı, dolgun ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olurlar. Hücrelerinin yenilenmesine yardımcı olarak cildin daha canlı, daha dolgun ve daha parlak görünmesine destek olurlar.

Kolajen peptitler, ise aslında hepimizin duymaya aşina olduğu kolajenin daha küçük moleküllere ayrılmasıyla elde edilir. Takviye edici gıda olarak da alınabilecek olan kolajen peptitler, ciltte oluşacak ince çizgi, kırışıklık ve elastikiyet kaybını engellemeye yardımcı olurken ton eşitsizliğinin de önüne geçmeye fayda sağlar.

 

Peptitler Hangi Besinlerde Bulunur?

Peptitler yani en basit yorumu ile kolajen özellikle balık ve sığır derilerinde çokça bulunurlar. Besin olarak ise narenciyelerde, yeşil yaprakları bulunan sebzelerde, avokadoda, yumurtada ve sakatatlarda bulunmaktadır.

 

Peptitler Cilt Bakımında Nasıl Kullanılmalı?

Cildinizde meydana gelen ince çizgi ve kırışıklık, elastikiyet kaybı, renk eşitsizliği gibi cilt endişeleri için peptit içeren cilt bakım ürünleri kullanabilirsiniz. Peptit içerikli ürünler gündüz ve gece kullanımına uygundur. Fakat, peptit içerikli ürünlerin etkisinin azalmaması ve hassasiyete sebep olmaması adına AHA, BHA ve C vitamini içeren ürünlerle aynı rutinde kullanılmaması gerekir. Gece rutininizde glikolik asit, laktik asit, salisilik asit, C vitamini vb asit içerikli bir ürün kullanıyorsanız peptit içerikli ürünün gündüz rutininde kullanılması tavsiye edilir.

 

Peptit İçeren Cilt Bakım Ürünleri:

 

THE INKEY LIST COLLAGEN SERUM

Matrxyl 000™ peptidi kullanan nemlendirici serum, doğal kolajenin cildinize yapacağı etkiyi taklit ederek daha dolgun ve sıkı görünmesine yardımcı olur. Ayrıca, Syn-Tacks™ ikili peptit ile ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünün azalmasına yardımcı olmak için ek bir destek sağlar.

SEPHORA COLLECTION FIRMING DAY CREAM

SEPHORA COLLECTION sıkılaştırıcı gündüz kremi, peptitler dahil olmak üzere % 92 oranında doğal kaynaklı içeriklere sahiptir. Cildi sıkılaştırıp elastikiyetini arttırarak yüz ovalini yeniden tanımlamayı ve kaybettiği doğal ışıltısını geri kazandırmayı hedefler.

 

 

DRUNK ELEPHANT PROTINI POLYPEPTIDE CREAM

Protini’nin 9 peptit kompleksi ve aminoasitler içeren tescilli formülü, neredeyse ilk uygulamadan itibaren cildi yenileyerek, daha genç ve canlanmış bir görünüm kazanmasına destek olur. Düzenli kullanımla çizgilerin, kırışıklıkların ve güneş hasarlarının belirtilerini azaltarak cildi daha güçlü ve nemli kılmayı hedefler.

YOUTH TO THE PEOPLE Adaptogen Deep Moisture Cream

Yüksek düzeyde nemlendirici özelliklere sahip bu yatıştırıcı yüz kremi, bitkilerin ve adaptojenik mantarların besleyici gücünü birleştirir. Serbest radikallerle savaşan ve yorgunluk belirtilerini azaltmaya yardımcı olan nemlendirici, peptit kompleksi içeriğiyle de yaşlanma karşıtı etki gösterir.

 

SEPHORA COLLECTION FIRMING EYE CREAM

Maca kökü özünden elde edilen peptitler içeren göz çevresi kremi ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltmayı ve göz çevresini sıkılaştırmayı hedefler.

 

MARIO BADESCU SUPER COLLAGEN MASK

Kolajen ile zenginleştirilmiş ve Kaolin ile formüle edilmiş bu maske, daha pürüzsüz, daha genç görünen bir cilt ortaya çıkarmak için ince çizgilerin görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Sık uçan yolcuların favorisi olan bu ürünle uçuş sonrası yıpranmış cildi yeniden nemlendirin!