PÜRÜZSÜZ MAKYAJIN VAZGEÇİLMEZİ: MAKYAJ BAZLARI
Ana Sayfa Makyaj Yüz PÜRÜZSÜZ MAKYAJIN VAZGEÇİLMEZİ: MAKYAJ BAZLARI

Makyaj

PÜRÜZSÜZ MAKYAJIN VAZGEÇİLMEZİ: MAKYAJ BAZLARI

Her makyaj severin uygulamayı tercih ettiği ten makyajı bir diğerinden farklı olabilir. Ancak ten makyajı uygulamalarının tümü daha pürüzsüz, aydınlık, sağlıklı ve dinamik bir cilt görünümü oluşturmayı hedefler. Makyaj bazı, bu kusursuz görünümü yakalamak için ten makyajında kullanılan en önemli ürünlerden biridir. Bu nedenle makyaj bazlarını “ten makyajının görünmez kahramanları” olarak tanımlamak yanlış olmaz. Siz de hem cilt sağlığınızı korumak ve güçlendirmek hem de ten makyajınızı daha kusursuz bir görünüme kavuşturmak için makyaj bazlarından yardım alabilirsiniz. Ancak her ten makyajı ürününde olduğu gibi, makyaj bazı seçiminde de cilt tipinize ve ihtiyaçlarınıza uygun ürünler seçmeli, makyaj bazlarını doğru tekniklerle uygulamalısınız.

Primer / Makyaj Bazı Nedir?

Primer, Türkçe adıyla makyaj bazı; fondöten, kapatıcı ve BB krem gibi ten makyajı malzemeleri ile cilt arasında koruyucu bir bariyer oluşturmayı amaçlayan likit veya krem formundaki ürünlerin genel adıdır. Makyaj bazları, ten makyajı malzemelerinin ciltle daha kolay bütünleşmesini sağlayarak makyajının kalıcılığını artırır. Ayrıca makyaj bazı kullanımı, daha doğal ve pürüzsüz bir cilt görünümü yaratmak açısından da büyük rol oynar. 

Makyaj Bazı Nasıl Kullanılır?

Makyaj bazları cilt ihtiyaçlarına ve yapılarına göre gruplandırılan ürünlerdir. Her makyaj severin ten makyajında yaratmak istediği görünüm ve tarz farklıdır. Örneğin, yağlı ciltlere sahip kişiler, ciltlerindeki parlama görünümünü kontrol altına almak adına gözenek gizleyici ve mat bitişli ürünleri tercih ederken kuru ve solgun cilt yapısına sahip makyaj severler, seçimini ışıltılı makyaj bazı ve aydınlatıcı primer seçeneklerinden yana yapar. Makyaj bazlarının tümü, ten makyajına başlamadan önce, kuru ve temiz cilde uygulanmalıdır. Bu nedenle makyaj bazı kullanmadan önce cildinizi derinlemesine temizlemeniz, arındırmanız ve nemlendirmeniz gerekir. Bu aşamanın sonunda tüm yüzünüze makyaj bazı uygulayabilir, cildiniz ürünü emdikten sonra ten makyajı malzemelerini kullanmaya geçebilirsiniz. 

Cilt Tipine Göre Hangi Makyaj Bazı Kullanılmalı?

·       Her cilt yapısına uygun makyaj bazı önerileri bir diğerinden farklı olmalıdır. Çünkü cilt tipleri, sorun ve ihtiyaçlar açısından birbirlerinden ayrılır. 

·       Kuru ve hassas ciltler için makyaj bazı seçimi, cilde yoğun bir nem ve mineral takviyesi uygulayarak cilt dokusunu yatıştıran ve güçlendiren ürünlerden yana olmalıdır. Bu sayede fondöten ve pudra gibi malzemelerin ciltte pul pul görünmesi ya da kısa zamanda akması önlenebilir. Sephora Collection Nemlendirici Baz, cilde yoğun bir nem desteği veren makyaj bazlarına örnek gösterilebilir.

·       Hassas ciltlere sahip kişilerin güneş koruyucu etkiye sahip makyaj bazlarından yana seçim yapmasında fayda vardır. Bu sayede güneşin zararlı UVA ışınlarından kaçınmak ve ciltte oluşabilecek hassasiyet ve reaksiyonları önlemek de kolaylaşır.

·       Karma ve yağlı ciltler için makyaj bazı seçimi, ciltteki fazla yağ ve sebum üretimini dengelemeyi amaçlayan ürünlerden yana olmalıdır. Aksi takdirde hâlihazırda aşırı sebum üreten cilt, likit makyaj malzemelerini bir süre sonra kusabilir. 

·       Karma ve yağlı ciltlerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta, mümkün olduğunca yağ içermeyen makyaj bazlarından yana tercih yapmaktır. Make Up For Ever Step 1 Equalizer – Smoothing Primer gözenek görünümünü azaltmayı amaçlayan yağsız makyaj bazlarına örnektir. Siz de Make Up For Ever makyaj bazı seçenekleri arasında yer alan yağsız ürünleri tercih ederek cildinizin doğal bariyerini güçlendirebilirsiniz. 

·       Yağlı ve karma ciltlerin yaygın şikayetlerinden biri de, gözeneklerde fazla yağ ve sebum kalıntıları birikmesi sonucu oluşan geniş gözenek görünümüdür. Bu problemden muzdarip olan makyaj severlerin cilt sıkılaştırıcı ve gözenek kapatıcı makyaj bazı seçeneklerini tercih etmesi tavsiye edilir. Benefit Cosmetics The POREfessional Primer serisi, gözenek gizleyici özelliği bulunan ve farklı bitişlere sahip makyaj bazlarını bir araya getirir. Siz de gözenek görünümünü gizlerken cildinizde ışıltılı ya da mat bir bitiş sağlamak istiyorsanız, Benefit makyaj bazı seçeneklerine göz atabilirsiniz. 

Makyaj bazı kullanımı, daha kalıcı ve pürüzsüz bir ten makyajına imza atmak için oldukça önemlidir. Siz de Sephorada yer alan seçkin markaların farklı cilt tiplerine göre gruplandırdığı ürünlere göz atarak cildinize en uygun makyaj bazını kolaylıkla bulabilir, makyaj çantanıza yepyeni bir ürün ekleyebilirsiniz.