PÜRÜZSÜZ VE AYDINLIK BİR GÖZ ÇEVRESI İÇİN BAKIM ÖNERİLERİ
Ana Sayfa Cilt Bakımı PÜRÜZSÜZ VE AYDINLIK BİR GÖZ ÇEVRESI İÇİN BAKIM ÖNERİLERİ

Cilt Bakımı

PÜRÜZSÜZ VE AYDINLIK BİR GÖZ ÇEVRESI İÇİN BAKIM ÖNERİLERİ

Göz çevresinde bulunan cilt dokusu, cildin diğer tüm bölgelerine kıyasla 5-10 kat daha ince bir yapıya sahiptir. Bu nedenle bu bölgenin korunması, güçlendirilmesi ve nemlendirilmesi büyük önem taşır. Yorgunluk, stres, dengesiz beslenme ve uykusuzluk gibi birçok faktör göz altlarında belirtilerini gösterir. Göz çevresine ihtiyaç duyduğu nem ve mineral takviyesi uygulanmadığında, bu bölgede ince çizgi ve kırışıklık gibi yaşlanma belirtileri oluşabilir. Göz altı torbaları ve göz altı morlukları da yetersiz cilt bakımı uygulanan göz çevresinde sıklıkla rastlanılan sorunlardır. Bu tip problemler yaşamamak ve cilt sağlığınızı korumak için, göz çevrenize maksimum özeni göstermeli ve cilt bakımınızı ihmal etmemelisiniz.

 

Göz Altı Torbaları ve Morlukları Neden Olur?

Göz altı morlukları ve torbalarının oluşum nedeni, genetik faktörlerden kaynaklı olabilir. Ancak dönemsel olarak gözlemlenen morluk ve göz altı torbalarının nedeni, çoğunlukla dengesiz beslenme, stres, uykusuzluk ve yetersiz cilt bakımı uygulanmasıdır. Göz altında oluşan halkalar kahverengi tonlarında gözlemleniyorsa, genetik faktörler daha ön plandadır. Mor tonlarındaki göz altı halkaları ise, beslenme ve uyku yetersizliğini ele verir. Göz altı morlukları ve torbalarının oluşumunu önlemek için yaşam tarzınıza dair alışkanlıklarınızı gözden geçirebilir ve göz çevrenize özel bir bakım rutini oluşturabilirsiniz.

 

Göz Çevresi Bakımı Nasıl Olmalı?

  • Göz çevresi bakımına özen göstermek için, geç kalınmaması büyük önem taşır. Toplumdaki yaygın kanının aksine, göz çevresine uygun bir bakım rutininin yaşlanma belirtileri ortaya çıktığında değil, bu belirtiler görülmeden önce uygulanmaya başlanması gerekir.
  • Makyaj temizliği cilt sağlığı açısından oldukça önemlidir. Ancak göz makyajında suya dayanıklı maskara ve eyeliner gibi ürünler sıklıkla kullanıldığı için, bu ürünlerin göz çevresinden ve kirpiklerden tamamen arındırıldığına emin olunmalıdır.
    Göz çevresinde bulunan cilt dokusunun doğal nem ve yağ dengesini korumak için, cilt tipine uygun nemlendiriciler kullanılmalıdır.
  • Günlük cilt bakım rutini haftada birkaç kez uygulanan göz çevresi maskeleri ile desteklenmelidir.
    Yılın her mevsiminde göz çevresini güneşin zararlı ışınlarından korumaya özen gösterilmeli, göz çevresi bakım serumlarından yardım alınmalıdır.

 

Göz Altı Torbalarına Ne İyi Gelir?

  • Göz altı torbaları, yüksek tuz konsantrasyonu oluşumu nedeniyle göz çevresinde su toplanması sonucunda meydana gelir.
    Yorgunluk, ağlamak, uykusuzluk, makyaj temizliğine özen göstermemek ve alerji gibi birçok nedenden kaynaklı olarak göz altı torbası oluşabilir.
  • Göz altı torbalarını gidermek için antioksidan kaynaklı besinlerin tüketilmesine ağırlık verilmeli, günde en az 6-7 saat uyumaya özen gösterilmelidir.
  • Günlük tüketilmesi gereken su miktarını karşılamak, göz çevresine ihtiyaç duyduğu nem takviyesini sağlayarak göz altı torbalarının oluşumunu önlemek açısından büyük önem taşır.
  • Göz altlarına kontrollü bir şekilde soğuk kompres uygulamak, göz altı torbalarını gidermeye yardımcı olur.
    Cilt yapınıza uyum sağlayan göz çevresi bakım ürünlerini kullanmak, göz altı torbalarının oluşumunu engellemekte büyük rol oynar.

 

Göz Altı Morlukları İçin Uygulayabileceğiniz Yöntemler Nelerdir?

  • Göz altı morluklarını gidermek ve oluşumlarını önlemek için, göz çevresinin derinlemesine nemlendirilmesi ve bu bölgedeki cilt dokusunun güçlendirilmesi gerekir.
  • Göz çevresindeki cilt dokusunu eşitlemek ve bu bölgeyi daha aydınlık bir görünüme kavuşturmak için besleyici göz çevresi serumlarından yardım alınabilir.
  • Göz çevresine nem, yağ ve kolajen desteği sağlayan bakım ürünlerinden yana tercih yapılmalıdır.

 

Göz Altı Morlukları İçin Krem Önerileri

Göz altında oluşan şişlik ve morluk problemleri konusunda cildi desteklemek için Milk Cooling Water Jel Stick gibi göz çevresini yatıştırmaya ve bu bölgedeki kan dolaşımını uyarmaya yardımcı olmak adına hazırlanan ürünler kullanılabilir. Ayrıca Estee Lauder Advanced Night Repair Eye Supercharged Complex ve Origins GinZing™ Refreshing Eye Cream To Brighten & Depuff On-the-Go ve Sephora Collection Creme Yeux Eclat Göz Kremi gibi göz çevresi bakımı konusunda cildin ihtiyaçlarını karşılamayı hedefleyen ürünler kullanarak solgun ve yorgun göz çevresi görünümünün giderilmesinde cildinizi destekleyebilirsiniz.