Ruj Seçim Rehberi
Ana Sayfa Makyaj Ruj Seçim Rehberi

Makyaj

Ruj Seçim Rehberi

Makyajın bitiş noktası sayılan ruj uygulamalarında dudak yapınıza uygun ürünleri tercih etmeniz önemlidir. Ruj, makyajınızın kusursuz görünmesine yardımcı olur. Ruj renkleri geniş çeşitleri ile her tene uyum sağlayacak şekilde sunulur. Göz alıcı makyajlar için ruj çeşitlerinden size en uygun olanı tercih edebilirsiniz.

 

Ruj Çeşitleri Nelerdir?

Mat rujlar, likit mat ruj çeşitleri ve kalıcı rujlar ile makyajınızı tamamlayabilmeniz mümkün. Doğal görünümlü günlük makyajınızda gül kurusu ruj çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Doğal güzelliğinizi ortaya çıkaran Sephora Collection Lipstories ruj çeşitleri ile hikayenizi yansıtan makyajlar yapabilirsiniz. Bronz tenliler için ideal olan kahverengi ruj çeşitleri, toprak tonlarında yapılan makyaj uygulamalarında tek renk stilini yansıtır. Makyaja yeni başlayanların kullanmaktan çekindiği likit mat ruj çeşitleri pratik yapılarak doğru şekilde uygulanabilir. Mat ruj çeşitlerinde sık tercih edilen Sephora Rouge Matte kolay sürümü ve pudralı yapısı ile kusursuz bir görünüm sunar.

Lip Gloss Nedir?

Dudaklara parlak ve ıslak bir görünüm katan lip gloss çeşitleri ile doğal bir görünüm elde edebilirsiniz. Özellikle yaz mevsiminde fresh bir görünüm yakalamak için ruj yerine lip gloss çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Sevdiğiniz rujların daha ön planda olmasını sağlamak için rujun üzerine lip gloss uygulayarak daha dolgun görünen dudaklara sahip olabilmeniz mümkün. Renkli ve şeffaf lip gloss çeşitleri ile makyajınızı nemli bir görünüme kavuşturabilirsiniz. Işıltılı makyajları sevenler için vazgeçilmez olan lip gloss çeşitleri Sephora’da erişilebilir fiyatlarla makyaj çantanıza eklenmek için sizi bekliyor.

 

Mat Ruj Nasıl Temizlenir?

Mat ruj çeşitleri, gün boyu yüksek performans göstermesi için kalıcı şekilde hazırlanır. Makyaj temizleme rutininizde özellikle kırmızı ruj çeşitlerini temizlemek sizi zorlayabilir. Kırmızı ruj makyajı uygulanırken ve temizlenirken yoğun uğraş gerektirir. Bu nedenle dikkatli uygulama yapmak gerekir. Kırmızı mat likit ruj uygulamasında dudak çevresinin iyi belirlenmesi, dudak kalemi yardımıyla çerçevenin sabitlenmesi ve dudakların yoğun şekilde nemlendirilmesi önemlidir. Ruj temizleme işlemine başlamadan önce makyaj temizleme mendillerinden yardım alabilirsiniz. Özellikle yağ bazlı makyaj temizleme mendilleri mat rujun yoğun kısmını temizler ve daha sonra makyaj temizleme losyonu ile kalıntıları yok edebilirsiniz.

 

Ruj Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmeli?

Makyaj trendlerine uyum sağlarken dudak yapınıza da uygun ruj seçimi yapmanız gerekir. Dudaklarınız inceyse ve dolgun bir görünüm elde etmek istiyorsanız likit mat rujları tercih edebilirsiniz. Sevdiğiniz bir ruju uyguladıktan sonra üzerine lip gloss sürebilir ve bu sayede daha dolgun dudak görünümüne kavuşabilirsiniz. Dudak çevrenizi dudak kalemi ile belirginleştirirken dış hatları taşırmak daha göz alıcı dudak görünümü yaratır. Dudak bölgeniz kuru ise ruj uygulamalarından önce yoğun nem desteği sunan dudak kremi uygulamanız önemlidir. Özellikle koyu renk ruj uygulamarında dudaklarınızın bakımlı olması gerekir. Mat ruj günlük kullanımda dudak yapısının daha çabuk kurumasına neden olur. Kadifemsi bitişi sayesinde beğeni toplayan Sephora Collection Cream Lip Stain Ruj, kolay sürümü ile pratik bir seçenektir. Gün sonunda makyaj temizlendikten sonra dudakların nemlendirilmesi makyajın kusursuz görünmesini sağlar. Haftalık olarak dudak peelingi yaparak dudaklarınızı ölü derilerden arındırabilirsiniz.

 

 

Erişilebilir fiyat avantajı ve ayrıcalıklı içerikleri ile Sephora Collection ruj çeşitleri Sephora mağazalarında, sephora.com.tr ve Sephora mobil uygulamasında sizi bekliyor.