SAÇ 101: FARKLI SAÇ PROBLEMLERİ İÇİN ÇÖZÜM REHBERİ
Ana Sayfa SAÇ 101: FARKLI SAÇ PROBLEMLERİ İÇİN ÇÖZÜM REHBERİ

SAÇ 101: FARKLI SAÇ PROBLEMLERİ İÇİN ÇÖZÜM REHBERİ

Hangimiz saçlarımızı canlandırmayı istemeyiz ki? Sephora editörleri saç bakım rutininize eklemek isteyeceğiniz etkili ürünleri bir araya getirdi.

Tıpkı cildimiz gibi saçlarımız da özenli bir bakımı hak ediyor. Doğru içeriklere sahip ürünleri rutininize dahil ederek saçları onarmak ve saç bakımı yapmak mümkün. Böylece parlak ve hacimli saçlara kavuşabilirsiniz. Saç tipinize ve saçınızla ilgili yaşadığınız soruna göre bir rutini oluşturmanıza yardımcı olmak için buradayız. Alışverişe çıkmadan önce farklı saç problemlerini hedef alan ürün seçkimizi keşfedin. 

 

Arındırma ve Parlaklık

Sephora Collection Cleansing Scalp Scrub

Saçımızı şekillendirirken faydalandığımız ürünleri veya kuru şampuanları doğru şekilde arındırmak saç derisi sağlığı için önemli. Bu noktada peeling şampuanlardan yardım almanızı öneriyoruz. Sephora Collection Cleansing Scalp Scrub saçları kurutmadan arındırıyor. İçeriğindeki elma sirkesi saça parlaklık kazandırıyor. 

Gisou Honey Infused Hair Oil

Gisou saç yağının yıldız içeriği, saçları nemlendirme özelliği bulunan bal. Yağın formülasyonundaki diğer etkili içeriklerden olan badem ve Hindistan cevizi yağı saçı besliyor. Gisou Honey Infused Hair Oil saça kaybettiği parlaklığı geri kazandırmaya ve elektriklenmeyi kontrol altına almaya yardımcı oluyor. 

Ouai Hair Gloss 

Saçlarının parlak görünmesini kim istemez? Türkiye’de sadece Sephora’da bulunan Ouai markasına ait gloss daha parlak ve pürüzsüz görünen saçlar vaat ediyor. İçeriğindeki hiyalüronik asit saça nem desteği sağlarken, K-beauty ürünlerinin favorisi pirinç suyu daparlaklık kazandırıyor. Az miktarda ürünü şampuan adımından sonra saçınızın uçlarına ve bakıma ihtiyaç duyan kısımlarına uygulayın. Beş dakika bekledikten sonra durulayın. Eğer saçlarınız çok kuruysa gloss adımından önce saç kremi veya maskesi kullanmanızı öneriyoruz. 

 

Güçlendirme ve Nemlendirme 

K18 Molecular Repair Leave-In-Mask

K18’in yıpranmış saçları onarmayı hedefleyen maskesini duştan sonra nemli saça uygulayın. Bu saç bakım maskesi patentli peptit teknolojisiyle saçları besliyor. Ayrıca boyalı ve yıpranmış saçların daha nemli görünmesini sağlama konusunda da etkili. Şakayık ve yasemin notalarıyla çiçeksi bir kokuya sahip. 

Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo

Saç bağlarını onaran patentli teknolojisiyle ciddi bir üne kavuşan Olaplex’in marifetli şampuanı mat ve yıpranmış saçlar için kurtarıcı. İçeriğindeki nemlendirici bileşenler saçların parlak görünmesine yardımcı oluyor. Saçı nazik bir şekilde temizlerken aynı zamanda nemlendirmesi ise bonus.

L’Oréal Profesionnel Metal Detox Oil

L’Oréal Profesionnel’ın saç yağı hem neme hem de ısıya karşı koruma sağlıyor. İçeriğindeki bileşenler boyalı saçların rengini korumaya destek oluyor. Ayrıca elektriklenmeye ve kabarmaya meyilli saçları sakinleştirme özelliği var. Tüm bunları yaparken saçları yağlandırmıyor.

 

Hacim ve Dolgunluk 

Moroccanoil Volumizing Mist

Saçlarına hacim kazandırmayı sevenlere iyi bir haberimiz var. Moroccanoil Volumizing Mist’i saç diplerine sıktığınızda saçlar daha hacimli görünüyor. Uygulandıktan sonra saçları ağırlaştırmayan bu mist, içeriğindeki argan yağı sayesinde aynı zamanda saçları besliyor.

Sephora Collection Strengthening Hair Serum

Bu serumun içeriğindeki biotin saçları beslerken, bitki bazlı proteinler de saçı güçlendirmeye yardımcı oluyor. Saç oluşumunu destekleyen serum, saçlara hacim kazandırma konusunda etkili. Bütün saç tiplerine uygun olan ürünü geceleri saç diplerinize uygulayabilirsiniz.

Amika Perk Up Dry Shampoo

Saçınızı yıkamaya üşendiğinizde kuru şampuanlardan faydalanabilirsiniz. Amika’nın saç diplerindeki sebumu dengeleyen kuru şampuanı saçta ağırlık yapmıyor. Saça hacim kazandırma özelliğine sahip şampuanı kullanmadan önce çalkalamayı unutmayın.