Saç Bakımı Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli? Sephora’dan Saç Bakımı 101
Ana Sayfa Saç Bakımı Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli? Sephora'dan Saç Bakımı 101

Saç Bakımı Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli? Sephora’dan Saç Bakımı 101

Harika saçlar, kişiselleştirilmiş bir saç bakımı rutinine sahip olmakla başlar. Ancak saçınıza neyin iyi geldiğini bulmak, biraz deneme yanılma gerektirebilir. Bu yazımızda sizleri en kısa yoldan sağlıklı ve güçlü saçlara ulaştıracak bakım sırlarına yer verdik.

Saç Bakımı Nedir?

Saç bakımı, sağlıklı ve canlı saçlara sahip olmak için uyguladığınız bir dizi adımlardan oluşur. Bunu, saç tipinize ve endişelerinize göre özelleştirilebilen bir bakım süreci gibi düşünebilirsiniz. Saç bakım rutinleri, kişinin hedeflerine ve saçın yapısına göre değişebilir. Temel olarak saç bakım ürünleri; şampuan, krem, maske, yağ, serum ve saç şekillendiricilerden oluşur.

Saç Bakım Rutini Nasıl Olmalı?

Her saç tipi güzeldir, ancak bu güzelliği geliştirmek için gereken bakım adımları herkes için farklıdır. Kıvırcık saçlı bir kişinin buklelerini kusursuz göstermek için yaptığı şey, düz saçlarda işe yaramayabilir. Bu nedenle bakım rutini oluşturmadan önce saç tipinizi ve endişelerinizi net bir şekilde belirleyerek başlayabilirsiniz.

Yıkama

Temiz saç, sağlıklı saçı korumanın en önemli adımlarından biridir. Saç tipiniz ne olursa olsun, şampuanla düzgün bir şekilde yıkadığınızdan ve temiz tuttuğunuzdan emin olmanız gerekir. Saçınız ince telli ve yağlıysa, Sephora Collection Exfoliant Scrub Şampuan gibi aşırı sebumu dengelemeye yardımcı şampuanları seçebilirsiniz. Kıvırcık saçlar, kuru olma eğiliminde olduğu için haftada bir veya iki kez Bumble & Bumble Hairdresser’s Invisible Oil gibi nemlendirme ve koruma destekli şampuanlar tercih edebilirsiniz. Kepek gibi sorunlarınız varsa saç derisini arındıran ve nazikçe peeling yapan Brigeo Scalp Revival Charcoal şampuanı kullanabilirsiniz.

 

Nemlendirme

Saç bakım kremi veya maskelerle nemlendirme, saç tipi veya endişesi ne olursa olsun herkesin uygulaması gereken en önemli adımlardan biridir. Ancak seçtiğiniz saç kreminin türü de saç endişelerinize bağlı olacaktır. Örneğin; hasar görmüş ve yıpranmış saçlar için krem formülleri, keratin gibi onarıcı bileşenlere sahiptir. Olaplex No.5 Conditioner kuru ve yıpranmış saçlara bakım yaparak pürüzsüzleştirip kırıkları onarmaya destek olur.  Olaplex No.6 Durulanmayan Onarıcı Şekillendirici ise tüm saç tiplerinin kullanımına uygun yapısıyla saçı nemlendirmeye ve elektriklenmesini önlemeye yardımcı olur. 

 

Besleyici Bakım

Normal saç bakım rutininize eklemenizi önerdiğimiz bir diğer önemli adım, zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı, tatlı badem yağı ve E vitamini gibi değerli bileşenler ile masaj yapmaktır. Saç bakım yağı, kan dolaşımını iyileştirmeye yardımcı olur, saçın dokusunu iyileştirir ve herhangi bir hasarı önlemek için saç üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturur. Özellikle kuru saç derisinin yeterli sebum dengesini sağlamak için Moroccanoil Dry Scalp Treatment gibi saç bakım yağları ile canlılık ve parlaklık kazandırmaya destek olabilirsiniz.

 

Tarama

Her gün yaptığımız saç tarama işlemi sırasında kırılma riskini en aza indirmek için geniş dişli ve ideal olarak seyrek uçlu bir tarak kullanmanız da önemlidir. Tangle Teezer The Ultimate Finishing Saç Fırçası, tüm saç tiplerini nazikçe taramak için özel olarak geliştirilmiştir.

 

Özel Saç Ürünleri ve Bakımları

Saçınızı mümkün olan en iyi durumda tutmak istiyorsanız, şampuan, saç kremi, saç maskesi, saç yağı ve taramadan oluşan basit bir bakım rutini yeterli olmayacaktır. Özellikle saçınızı ısıyla şekillendiriyor veya renklendiriyorsanız kurumasını önlemek için sık sık özel ilgi göstermeniz gerekir.

Kimyasal işlem sonucu kuru ve yıpranmış saçlarınıza Moroccanoil Night Body Serum ile bakım yaparak parlaklığını; biotin ve phyto protein yüklü Sephora Collection Güçlendirici Saç Serumu ile de ısıdan veya işlemlerden yıpranan saçınızın eski dolgunluğunu kazanmasına yardımcı olabilirsiniz.

Saç bakım rutininin saçlarınızın ihtiyaçlarına özel olarak planlanması gerekir. Kendi saç tipinize ve bakım rutininize uyacak ürünleri keşfetmek için Sephora mağazalarımızı, Sephora.com.tr adresini ya da Sephora Türkiye mobil uygulamasını ziyaret edebilirsiniz.