Saç Derinizin İhtiyaç Duyduğu Bakım
Ana Sayfa Saç Derinizin İhtiyaç Duyduğu Bakım

Saç Derinizin İhtiyaç Duyduğu Bakım

Saç derinize ve saçlarınıza bakım yapmanıza yardımcı olacak ipuçları ve ürün önerileri.

Saçların parlaklığı ve canlılığı saç derisinin sağlıklı olmasıyla yakından ilgili. Bu sebeple saç derisine düzenli bakım yapmanın pek çok faydası var. Aşağıdaki adımları izleyip tavsiye ettiğimiz ürünleri kullanarak saçınızı ve saç derinizi canlandırabilirsiniz.

1. Saç derinizi düzenli olarak temizleyin 

Saç derinizi ve saçınızı temizlemek için haftada en az iki kez yumuşak, sülfatsız bir şampuan kullanın. Böylece saç derisini kir, yağ ve ürün birikintisinden arındırabilirsiniz. Bunun için Briogeo’nun %95 doğal içeriklerden oluşan sülfatsız şampuanını öneriyoruz. Bu şampuanın formülasyonu saçlarınız kömürle arındırırken, hindistan cevizi ve nane yağlarıyla besliyor. 

Briogeo Scalp Revival Charcoal + Coconut Oil Micro-Exfoliating Shampoo

2. Peeling kullanın 

Haftada bir ya da iki kez saç derisi peeling’i uygulamak hem saç derisini ölü deriden arındırmaya  hem de  biriken ürünleri derinlemesine temizlemeye yardımcı olur. Bu sayede saçlar sağlıklı bir şekilde uzar.Ayrıca peeling’in kepeği azaltma etkisi de bulunuyor. Saç derinizi tahriş etmeden arındırmak için Sephora’nın tuz partikülleri içeren ve eksfoliye eden şampuanını veya Drunk Elephant’ın AHA/BHA asit karışımına sahip peeling’ini kullanabilirsiniz. 

Sephora Collection Exfoliant Scrub Shampoo

Drunk Elephant T.L.C. Happi Sculp Scrub

3. Saç tipine uygun bakım ürünleri tercih edin

Saçlarınızı  daha yumuşak ve kolay taranabilir hale getirmek için saç tipinize uygun ürünler kullanmalısınız. Moroccanoil içeriğindeki argan, lavanta ve ıtır yağlarıyla saçı canlandırıp, saç derisindeki kuruluğu ve tahrişi gidermeye yardımcı oluyor. Sephora’nın biotin ve proteinlerle saçı güçlendirmeyi hedefleyen serumunu her akşam saç derinize uygulayarak ya da haftada bir şampuanınıza birkaç damla ekleyerek kullanabilirsiniz. Saç dökülmesi sorunu yaşıyorsanız Hair Rituel by Sisley’nin mineraller, vitaminler, bitki özleri ve proteinler içeren serumunu saç derinize uygulayarak saçlarınızın güçlenmesini sağlayabilirsiniz. 

Moroccanoil Dry Scalp Treatment

Sephora Collection Strengthening Hair Serum 

Hair Rituel by Sisley Revitalizing Fortifying Serum

4. Saçınızı ısıdan koruyun 

Fön makinesi, düzleştirici ve saç maşası gibi ısıyla şekillendirme yöntemlerinin kullanımını sınırlayın. Bunları kullandığınızda saçınızın zarar görmesini en aza indirmek için ısıya karşı koruyan ve saçları nemlendiren bir ürün kullanabilirsiniz. Saçınızı ısıya maruz bırakmadan önce, Olaplex’in her saç tipine uygun avokado ve mera köpüğü tohumu yağları içeren maskesini uygulayabilirsiniz. 

Olaplex No.8 Bond Intense Moisture Mask

5. Beslenmenize dikkat edin

Yedikleriniz de saçlarınızı ve saç derinizi etkileyebilir. Protein, vitamin ve mineraller açısından zengin, dengeli besinler saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur.

6. Saçınızı düzenli olarak kestirin 

Saçlarınızı belirli aralıklarla düzelttirerek hem kırık saç uçlarından kurtulabilir hem de saçlarınıza canlılık katabilirsiniz.