Saç Türlerine Göre Şampuan Seçimi Nasıl Olmalı?
Ana Sayfa Saç Türlerine Göre Şampuan Seçimi Nasıl Olmalı?

Saç Türlerine Göre Şampuan Seçimi Nasıl Olmalı?

Saçlarının her an bakımlı, hacimli ve temiz görünmesini kim istemez ki? Saçlarınızın sağlığını ve kusursuz görünümünü korumak için birçok saç bakım ürününden yardım alabilirsiniz. Ancak söz konusu saç bakım ürünleri olduğunda konuya en temel üründen, yani şampuanlardan giriş yapmakta fayda var.

Şampuan seçiminiz saçlarınızın görünümünü ve sağlığını doğrudan etkileyen faktörler arasında yer alır. Birçok farklı etkiye ve içeriğe sahip şampuan seçenekleri arasından en doğru ürünü tercih etmek de kimi zaman gerçekten kafa karıştırıcı bir seçim haline dönüşebilir. Şampuan seçiminde göz önünde bulundurmanız gereken temel kriter, saçlarınızın yapısı ve özellikleridir. Peki, saç tipine göre en iyi şampuan nasıl seçilir? Gelin şampuanları daha yakından tanıyalım ve karar vermeyi kolaylaştıracak birkaç temel ipucuna beraber göz atalım.

Saç Türlerine Göre Şampuan Seçimi Nasıl Olmalı?

Saçlarınızı yıkadıktan sonraki 24 saat içinde yeniden yağlanmaya başladıklarını gözlemliyorsanız yağlı saçlara sahipsiniz demektir. Yağlı saçlar için şampuan seçenekleri saç derisindeki sebum üretimini dengelemeye yardımcı olmalıdır.

Yağlı saçlarınız varsa Marrakesh Kahm Shampoo gibi kremsiz, hafif yapılı ve saçı ağırlaştırmayan şampuanları tercih edebilirsiniz. Kuru ve cansız saçlar güçlü bir nem desteğine ihtiyaç duyar. Saçlarınız elektriklenmeye ve kabarmaya meyilliyse, gün içinde saçlarınızda cansız ve hacimsiz bir görünüm oluştuğunu gözlemliyorsanız kuru saçlar için uygun şampuanları tercih edebilirsiniz.

 

Kuru saçlarınıza besleyici ve onarıcı bir bakım uygulamak için Bumble & Bumble Peacock Shampoo gibi nemlendirici etkili şampuanlardan yana seçim yapabilirsiniz. Kuruluk ya da yağlanma gibi sorunlar gözlemlenmeyen saçlar normal saç kategorisinde değerlendirilir.

 

 

Normal saç tipine uygun şampuanlar saç derisinin nem ve yağ dengesini korumaya yönelik hazırlanır. Saçlarınızın nem ve yağ dengesini korumak için Phil Smith Coco-Licious Coconut Water Shampoo gibi ürünleri tercih edebilirsiniz.

Yüksek ısıya ya da kimyasal bileşenlere maruz kaldığı için yıpranan saçlarınızı onarıcı bakım desteği sunan şampuanlar eşliğinde yıkamalısınız. Yıpranmış saçlarınıza güçlü bakım desteği sağlamak için Brioego Saç Canlandırıcı Şampuan gibi ürünlere göz atabilirsiniz.

Kuru Şampuan Nasıl Kullanılır?

Yağlı saçlara sahipseniz saçlarınızın henüz yıkanmış olmasına rağmen gün içinde ağırlaşmaya ve hacmini kaybetmeye başlamasının ne kadar can sıkıcı olabileceğini zaten biliyorsunuz. İşte bu tip durumlar için kuru şampuanlardan yardım alabilir, saçlarınızı birkaç saniyede hacimli ve temiz görünümüne kavuşturabilirsiniz. Sprey formunda hazırlanan kuru şampuanlar, saç derinizdeki fazla yağı emerek saçlarınızı bir sonraki yıkamaya kadar ferah ve hacimli bir görünüme kavuşturur. Bu sayede gün içinde saçlarınızın görünümünü koruyabilir, saçlarınızı çok sık yıkamaktan kurtulabilirsiniz. Kuru şampuan tercihinizi saçınıza zarar vermeden temiz bir görünüme kavuşturmayı hedefleyen Batiste Orjinal Kuru Şampuan ve Phil Smith Dry Cleaners Big It Up!‘ı tercih edebilirsiniz. Saçlarınızın yapısına ve ihtiyaçlarına en iyi şekilde uyum sağlayan şampuan seçeneklerine göz atmak için Sephora‘yı ziyaret etmeyi unutmayın!