Saçınızı Yıkarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Yanlış
Ana Sayfa Saçınızı Yıkarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Yanlış

Saçınızı Yıkarken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Yanlış

Mevsim geçişleri, günlük rutinde saçın maruz kaldığı ısıl işlemler derken zaten bir hayli yorulan saçlarımızı bir de bizim yanlış yıkama yöntemleri ile yıpratmamıza hiç gerek yok! Belki de hemen hemen hepimizin yaptığı belli başlı saç yıkama yanlışlarını ve aslında olması gerekenleri adım adım sizler için derledik.

 

Duşa girer girmez saçınızı şampuanlamayın!

Uzun ve kaliteli bir duş keyfi hepimizin hayali… Hatta arkada çalan güzel bir müzik eşliğinde suyun altında tüm sıkıntılardan uzaklaşıp rahatlamak gibisi yok! Fakat bazı zamanlar günlük koşturmalarımız, toplantılara yetişme çabalarımız bu lüksümüzü elimizden alabiliyor. Böyle anlarda hemen duşa girer girmez saçımızı şampuanlamaya yönelmek aslında en büyük hatalardan! Neden mi? Saçta gün içinde biriken toz ve kiri bu sayede saça yapıştırmış oluyoruz. En azından bir 30-40 saniye kadar saçı önden su ile durulayıp biriken kirlerden arınmasını sonrasında da şampuan ile arınmasını sağlamak en doğru yöntem olacaktır. Tabii şampuanı uygularken mutlaka saç derisine masaj yaparak yedirmeyi de atlamayalım. Saç uçları kadar saç derimizin de temizliğe ihtiyaç duyduğu mutlaka aklımızda olmalı…

Sephora olarak, Sephora Collection Saç Scrub’ı, Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo, Moroccanoil Moisture Repair Shampoo ve Sol De Janeiro Brezilian Joia Shampoo sizler için önerdiğimiz şampuanlar arasında yer alıyor.

 

Gereğinden fazla saç kremi kullanmayın.

En yaygın olan yanlışlardan biri ise saçın ihtiyacı olandan daha fazla saç kremi uygulamak… Özellikle de saç derisine saç kremi uygulamaktan kaçınmaya özen göstermelisiniz. Saç derisi kendiliğinden dokusal olarak yağ içerdiği için saç derisine uyguladığınız krem saçınızın yağlı ve istenmeyen bir görünüme ulaşmasına neden olur. Kremi sadece saçınızın uçlarına yeterli bir miktarda uygulayıp ardından soğuk bir su ile ortalama 2 dakika kadar durulamaya dikkat etmelisiniz. Briogeo Don’t Despair, Repair! Super Moisture Conditioner, Sol De Janeiro Brezilian Joia Conditioner, Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner, Moroccanoil Moisture Repair Conditioner  önerilerimiz arasında yer alıyor.

Önemli not: Saç kremini uygulamadan önce saçınızdaki fazla suyu almayı unutmayın.

 

Saçınızı yüksek sıcaklıkta su ile durulamamaya dikkat edin.

Yüksek sıcaklıktaki su saçın neminin azalmasına, saçın sahip olduğu doğal yağın azalarak gücünün yok olmasına neden olmaktadır. Bu nedende daha parlak ve sağlıklı saçlar için ilk adım olarak yüksek sıcaklıkta su ile duş almaktan kaçınmalısınız…

 

Doğru saç ürününü seçmeye özen gösterin.

Saçınız için aldığınız şampuandan, saç bakım kremine, maskesinden yağına kadar her ürünün kendi saç yapınıza uygun, destekleyici içeriğe sahip olduğundan emin olmalısınız. Örneğin boyalı ve işlem görmüş saçlar için tasarlanan bir ürün saçı hiç boya işlemi görmemiş bir saça faydadan çok içeriğindeki bileşenlerin yoğunluğundan kaynaklı zarar verebilir. Ürün seçerken mutlaka saç özelliklerinize ve saçınızın yapısına göre seçmeye dikkat etmelisiniz.

 

Saçınızı duşta taramayın.

Saçınızı duşta ıslakken taramamaya dikkat edin. Saç ıslakken normalde olduğundan daha kırılgan olduğundan duş esnasında saçı tarayarak kırılmasına neden olabilirsiniz. Duştan çıktıktan sonra saçlarınızdaki fazla suyu bir havlu yardımı ile aldıktan sonra Tangle Teezer’ın The Ultimate Finishing’i ile tarayarak kolaylıkla şekil verebilir, elektriklenmesini engelleyebilirsiniz.