Saçlarınızın Eşsiz Gücünü Sephora İle Keşfedin!
Ana Sayfa Saçlarınızın Eşsiz Gücünü Sephora İle Keşfedin!

Saçlarınızın Eşsiz Gücünü Sephora İle Keşfedin!

Kıyafetlerimiz kadar saçlarımız da stilimizi oluşturan en önemli ve unutulmaması gereken unsurlardan biridir. Sağlıklı, canlı ve ışıl ışıl parlayan bir saç her kadının kendini daha iyi, daha güçlü ve daha cesur hissetmesiyle %100 doğru orantılıdır dersek yanılmış olmayız! Saçların, eşsiz gücüne inanarak tüm saç tiplerine ve ihtiyaçlarına uygun zengin içerikli ürünlerimiz ile ihtiyacınız olan bakımı sizlere Sephora’da sunuyoruz. Saç bakım yağlarından nemlendirici maskelere, şampuandan seruma birçok favori ürünümüzü bu yazımızda sizler için bir araya getirdik. Saç tiplerine göre verdiğimiz bakım önerilerimiz ve ürünleri birlikte keşfedelim.

Kuru Ve Yıpranmış Saçlar İçin:

Özellikle boya, saç açma işlemi ve sık sık ısıya maruz kalan kurumuş ve yıpranmış bir saça sahipseniz saçınızın ilk ihtiyacı olan şey: nem! Saçınıza yoğun bir nem bakımı sağlayacak ürünler tercih etmenin yanı sıra kurumuş ve yıpranmış saçınızı daha fazla yormamak için her gün saçı yıkamamaya ve yıkarken mutlaka sıcak sudan uzak durmaya özen göstermelisiniz. Sıcak su saçın doğal olarak ürettiği yağı yok ettiğinden saçın doğal bir nem dengesine sahip olmasının önüne geçerek daha da kuru ve yıpranmış bir saç görünümüne sebep olur. Özellikle işlem görmüş saçların bakımı için formülüze edilen Olaplex’in No. 3 Hair Perfector’ı,  ve  No.4 Bond Maintenance™ Şampuan’ı, Sephora Collection’ın Nemlendirici Saç Maskesi ile doğal bir nemlendirici olan Mirsalehi Balı ile zenginleştirilmiş Gisou’nun Honey Infused Heroes Set‘i saçlarınızın ihtiyaç duyduğu bakım ve nemi elde etmesine yardımcı olabilecek ürünler arasında yer alıyor.

 

Yağlı Saçlar İçin:

Yağlı cilt yapısına sahip olan kişilerin saçlarında fazla yağlanma problemi sık görülen bir şikayettir. Çoğunlukla cildin gerektiğinden daha fazla sebum üretmesinden ya da belirli hormonal sebeplerden dolayı yağlanma problemini ciddi bir dermatolojik probleminiz yoksa basit adımlarla önlemeye yardımcı olabilirsiniz. Her şeyden önce her saç tipi ve durum için geçerli olan her gün saçlarını yıkamama adımıyla işe başlayın! Ve saçınızı mümkün olduğu kadar ılık suyla yıkamaya, saç diplerine saç kremi uygulamaktan kaçınmaya özen göstermelisiniz. En temelde dikkat etmeniz gereken bu iki adımdan sonra mutlaka yağlı saça uygun şampuan ve bakım ürünleri kullanmalısınız. Elbette ki yağlı bir saçınızın olması demek nemlendirici ürünler ya da yağlar kullanmamanız gerektiği anlamına gelmiyor fakat doğru ürün seçimi konusunda dikkatli olmalısınız. Tuz partikülleri sayesinde saç derisini ve saçı kirlilik partiküllerinden, fazla sebumdan ve ölü hücrelerden arındıran Sephora Collection Eksfoliye Edici Şampuan ve saçtaki fazla sebumu emmek için papaya enzimleri içeren ve %90 doğal içeriklerle beslenmiş Briogeo Superfoods Mangue + Cerise Şampuan kullanmanızı tavsiye ettiğimiz ürünler arasında yer alıyor.

Kepekli Saçlar İçin:

Saç derisindeki ölü hücreler kendi doğal sürecinde fark edilmeyecek şekilde vücut tarafından atılır. Fakat bazen hem metabolizmadan kaynaklı hem de dermatolojik bir takım sebeplerden kaynaklı ölü deri oluşumu ve atımı hızlanır ve saçta kepek oluşumuna yol açar . Egzama ve sedef gibi cilt problemleri, stres, vitamin eksikliği, kuru cilt, mevsim geçişleri gibi bir çok dış etken de kepek oluşumunu tetikleyerek saçta istenmeyen görüntülere neden olabilir. Saç  tipinize uygun kepek önleyici şampuan ve saç bakım ürünleri kullanarak sorunu giderebilirsiniz. Saç derisindeki ölü hücreleri ve şekillendirici ürün birikimini hızla parçalayıp çözmeye yardımcı olmak için tasarlanmış  AHA/BHA asit karışımı Drunk Elephant T.L.C. Happi Scalp Scrub ve sağlıklı saç ve saç derisini desteklemek için besleyici ve yatıştırıcı bileşenler içeren Briogeo Be Gentle, Be Kind™ Aloe Ve Yulaf Sütü Şampuan sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

Sarı Saçlar İçin:

Çoğumuzun bildiği üzere sarı saç her zaman hassasiyet ve bakım gerektiren bir saç rengidir. Aynı zamanda saça uygulanan işlemlerden kaynaklı bir hayli yıpranmaya yatkın olan saç özenli bir bakım gerektirir. Hem saçın rengini koruyacak hem de ısıl işlem gören saça ihtiyacı olan nem ve onarımı sağlayacak ürünler kullanmanız son derece önemlidir. Saçınızı belirli aralıklarla saç maskeleri ile derinlemesine bakım yapmalı, saç tipinize uygun yağlar ile saçınızı nemlendirmeli ve mümkün olduğunca güneşten korumaya özen göstermelisiniz. Bumble and Bumble Blonde Şampuan ve Krem ile  konsantre, sülfatsız ve saç parlaklığıyla rengini korumak için formülüze edilen, tüm sarı saçlar için uygun olan Olaplex N°4P Blonde Enhancing Toning ile antioksidan açısından zengin argan yağı ve besleyici içerikle zenginleştirilmiş, bakım yapıp nemlendirmenin yanı sıra saçın yapısını ve esnekliğini korumaya yardımcı  Morocconoil Intense Hydrating Mask sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.