SEPHORA COLLECTION İLE EL VE VÜCUT BAKIMINI KEŞFET!
Ana Sayfa Cilt Bakımı SEPHORA COLLECTION İLE EL VE VÜCUT BAKIMINI KEŞFET!

Cilt Bakımı

SEPHORA COLLECTION İLE EL VE VÜCUT BAKIMINI KEŞFET!

El ve vücut bakım rutininizde kullanabileceğiniz birbirinden etkili ve eğlenceli cilt bakım ürünleri, Sephora Collection imzasıyla sizleri bekliyor. Yalnızca Sephora’da bulabileceğiniz bu ürünler ile zaman ve efor harcamadan evde manikür ve pedikür yapabilir, eksiksiz bir el ve tırnak bakımı rutini oluşturabilir, tüm vücudunuzu temizleyebilir ve arındırabilirsiniz. Siz de cildinize en uygun ürünleri belirleyin, evde keyifle uygulayabileceğiniz vücut ve el bakımı rutininizin tadını çıkarın!

EL TIRNAK BAKIMI ÜRÜNLERİ NELERDİR?

Ellerinizdeki ince ve hassas cilt dokusunu korumak için cildinizi nazikçe temizleyen eşsiz kokulu sıvı sabunları tercih edebilirsiniz. Tırnaklarınızı güçlendiren ve ojelerinizin daha hızlı korumasını sağlayan formüller ile kısa sürede kusursuz görünen tırnaklara kavuşabilirsiniz. Tırnak sertleştirme ve güçlendirme etkisi olan baz ojeler ile çabuk kırılan tırnaklara veda edebilirsiniz. Ojelerinizi tırnaklarınızı yıpratmadan temizlemek için Sephora Collection imzalı oje çıkarıcıları tercih edebilir, pedikür ve manikür seti seçenekleriyle el ve tırnak bakımınızı evde zahmetsizce sürdürebilirsiniz.

MANİKÜR PEDİKÜR MALZEMELERİ NELERDİR?

Sephora Collection imzalı ürünler arasında manikür ve pedikür malzemelerine tek tek ulaşabilir, dilerseniz tüm ürünlere bir set halinde sahip olabilirsiniz. Manikür ve pedikür malzemeleri; cımbız, krong (et itici), tırnak törpüsü, manikür makası ve manikür çubuğundan oluşur. Bu malzemeleri kullanarak el, ayak ve tırnak eti bakımı işlemlerinizi sorunsuzca tamamlayabilir, kısa sürede kusursuz görünen tırnaklara kavuşabilirsiniz.

MANİKÜR NASIL YAPILIR?

Manikür yapmanın ilk adımı, bir törpü yardımıyla tırnakları istenen şekle ve boyuta getirmekten geçer.
İkinci adımda, tırnak yüzeylerindeki pürüzleri gidermek ve tırnakları daha parlak bir görünüme kavuşturmak gerekir. Bu esnada yine törpü kullanılır, ancak tırnak yüzeyine metal törpü uygulamaktan kaçınılmalıdır.

Tırnaklarda sürekli oje sürülmesinden kaynaklı oluşan sarı lekeler ve soyulmalar, ikinci adımda tırnak yüzeyinin törpülenmesiyle giderilebilir.

Üçüncü adımda bir manikür suyu hazırlanmalı, tırnak etleri ve kütiküller yumuşayana dek eller bu su içinde bekletilmelidir.

Dördüncü adım, bir krong yardımıyla tırnak etlerinin geriye itilmesini kapsar. Bu işlem doğru, dikkatli ve düzenli şekilde uygulandığında kütikül sorunları da önlenebilir.

Tırnak etleri geri itildikten sonra arzu edilirse, kütiküller bir manikür makası yardımıyla kesilir.

Son adımda tırnakları ve cildi beslemek için nemlendirici kullanılır.

 

TIRNAK NASIL TÖRPÜLENİR?

Tırnak törpüleme şekli, oluşturmak istediğiniz tırnak şekline göre farklılık gösterir. Törpü çeşitleri de farklı kullanım şekillerine göre gruplandırılır. Kâğıt törpüler, tırnakların şeklini büyük ölçüde değiştirmek için yetersiz kalabilir. Ancak tırnak yüzeyini pürüzsüzleştirmek ve parlatmak için ideal seçimlerdir. Metal törpüler ise kare, oval veya sivri tırnaklara kavuşmak için en büyük yardımcılardır. Fakat bu ürünlerin yalnızca tırnağı şekillendirmek için kullanılması tavsiye edilir. Tırnak yüzeyine uygulandıklarında yüzeyde çizilme ya da yıpranma sorunlarına yol açabilirler. Tüm törpü çeşitlerinin her kullanımdan sonra dezenfekte edilmesi ve hijyenik koşullarda saklanması gerekir.

KÜTİKÜL NEDİR?

Kütikül, tırnakların kök bölümünü kaplayan epidermis tabakasına verilen isimdir. Tırnak yüzeyinin pürüzsüzlüğünü bozduğu ve belirgin bir görünüme kavuştuğu takdirde manikür yardımıyla kesilebilir ya da tırnak köklerine doğru geri itilebilir. Cilt ve tırnak sağlığını korumak açısından kütikül kesme işleminin epidermis tabakası tamamen yumuşadıktan sonra ve büyük bir dikkatle yapılması oldukça önemlidir. Kütikülleri kökten kesmeye çalışmak, tırnak etlerine de zarar verebilir. Sephora Collection kategorisinde yer alan manikür ürünleri arasında size kullanım açısından kolaylık ve pratiklik sağlayacak malzemeleri bulabilirsiniz.

VÜCUT BAKIM ÜRÜNLERİ NELERDİR?

Cilt, tüm vücudu saran ve sürekli kendini yenileyen koruyucu bir yapıdır. Ancak cildin sağlığını korumak açısından, onu düzenli olarak arındırmak, güçlendirmek, beslemek ve nemlendirmek büyük önem taşır. İhtiyacı olan nemi ve vitaminleri karşılayamayan cilt dokusunda tahriş, kızarıklık, leke ve çatlak oluşumu görülmesi olasılığı da artar. Vücut bakımı ürünleri, cildinizi nazikçe ve derinlemesine temizlemenizi, teninize güçlü bir nem ve vitamin takviyesi yapmanızı sağlayan ürünler bütünüdür. Vücut peelingi ürünleri ile cildinizin yenilenme sürecini hızlandırabilir, eşsiz kokulu duş jelleri ile cildinizi derinlemesine temizleyebilir, vücut nemlendirici ve losyon çeşitleri ile teninize nem takviyesi uygulayabilirsiniz.

PEELING NEDİR?

Peeling ürünleri, her gün kendini yenileyerek ölü hücreleri cildin epidermis tabakasına ulaştıran teni arındırmayı amaçlar. Ölü hücreler ciltte biriktiği takdirde gözeneklere dolarak çeşitli sorunlara yol açabilir. Gözeneklerin tıkanması, cildin nefes almasını ve yenilenmesini de engeller. Peeling ürünlerinde bulunan partiküller, gözeneklere derinlemesine nüfuz ederek kalıntıları yok etmenizi sağlar. Sephora Collection imzalı vücut peelingi ürünleri yardımıyla belirli aralıklarla cildinizi ölü hücrelerden arındırabilir, gözeneklerinizin sağlığını koruyabilirsiniz.

DUŞ JELİ NASIL KULLANILIR?

Duş jeli, banyo esnasında tüm vücudunuzu temizlemenizi sağlayan ürünlerin genel adıdır. Sıvı formda hazırlanan duş jelleri, farklı bileşenler ve kokular içerir. Cildi nemlendiren ve besleyen içerikler barındıran duş jelleri, teninizi tüm kir ve yağ kalıntılarından arındırırken güçlendirmenizi sağlar. Siz de Sephora Collection kategorisinde bulunan duş jeli seçenekleri arasından içerik ve koku açısından en beğendiğiniz ürünleri kolaylıkla belirleyebilirsiniz.

VÜCUT LOSYONU NEDİR, NE İŞE YARAR?

Vücut losyonu ve vücut nemlendirici çeşitleri, cildinize düzenli aralıklarla nem takviyesi yapmanızı sağlayan ürünlerdir. Cildiniz, nem takviyesi uygulanmadığı takdirde kuruma, pullanma ve tahriş gibi cilt sorunlarına karşı daha savunmasız bir hale gelir. Vücut nemlendirici ürünler, özellikle duştan sonra cildi beslemek ve elastikiyetini korumak amacıyla kullanılır. Cilt yapınıza ve ihtiyaçlarınıza uygun bir vücut losyonu ya da sütü seçerek teninizi yaşlanma belirtilerine karşı daha dayanıklı bir hale getirebilir, cildinizin yağ ve nem dengesini kolaylıkla koruyabilirsiniz.

Siz de yalnızca Sephora müşterilerine özel olarak hazırlanan Sephora Collection ürünleriyle eksiksiz bir vücut, el ve tırnak bakımı rutini hazırlayabilir, cildinizi efor ve zaman harcamadan koruyabilirsiniz!