Sephora Makyaj Eğitmeni Oğuz Günüç’ten Sevgililer Günü Makyajı Önerileri
Ana Sayfa Makyaj Sephora Makyaj Eğitmeni Oğuz Günüç'ten Sevgililer Günü Makyajı Önerileri

Makyaj

Sephora Makyaj Eğitmeni Oğuz Günüç’ten Sevgililer Günü Makyajı Önerileri

Sephora Makyaj Eğitmeni Oğuz Günüç ile 2021’in makyaj trendleri ve Sevgiler Günü makyaj önerilerini konuştuk.

Güzellik dünyasında bizleri hangi trendler bekliyor?

Bildiğiniz gibi 2020 yılı hiç de beklediğimiz gibi geçmedi… Vaktimizin çoğunu evde geçirdik. Bu süre zarfında ise online toplantılar, seminerler derken zamanımızın büyük çoğunluğu bilgisayar başında geçti. Çoğumuz o toplantıdan bu toplantıya koşarken hem iyi hissetmek hem de iyi görünmek için makyaj yapıp günümüzü güzelleştirmeye çalıştık.

Dışarda olduğumuz süre zarfındaysa maskeye bulaşma yapmayan makyaj malzemelerini tercih etmeye çalıştık. Maske kullanımı ile birlikte göz makyajına daha da fazla odaklanır olduk… 2020 aslında birçok şeyi değiştirdiği gibi makyaj trendlerinde de büyük değişikliklere yönelmemize sebep oldu. Peki 2021’de makyaj trendleri nasıl olacak? Bizleri neler bekliyor gelin birlikte göz atalım.

2021 makyaj trendlerine göz attığımızda gözlerde neon ve ışıltılı tonları fazlasıyla görüyor olacağız. Aslında genel bir çerçeveden baktığımızda ten makyajı ve göz makyajları daha ön planda yer alıyor diyebiliriz. Makyajın dışında bu iki odak noktasına istediğimiz bir şekilde ulaşmamızı sağlayacak olan en önemli şeylerden biri ise düzenli cilt bakımı yapıyor olmamız olacak. Cilt bakımında kullanacağımız maskeler, kremler ve cildimizi arındıracağımız temizleme ürünleri bizi doğru sonuca götürmekte büyük rol oynayacak.

Göz makyajına tekrar dönecek olursak; biraz 70’ler ve 80’ler esintisini görür gibiyiz. Ünlü moda markalarının yapmış oldukları defilelerde de neon gözler ve ışıltılı tonlar ön plana çıkıyor. Neon gözlerde açık pembeler, buz mavisi gibi tonlar karşımıza çıkıyor. Neon göz makyajı yapmak isteyenler için önerim; Huda Beauty Mercury Retrograde Far Paleti ve Anastasia Beverly Hills Mini Norvina Pro Pigment Palette Vol 1 Göz Farı Paleti olabilir. Bunların dışında eyeliner’da grafik liner ve renkli liner’lar ön plana çıkıyor. Bir de ek olarak gözlerde dumanlı görünüm yine fazlasıyla ön planda olacak.

Ten makyajında ise daha çok sağlıklı ve ışıltılı bir görünüm gözümüze çarpıyor. Işıltılı görünüm derken yoğun pigmentli aydınlatıcılardan bahsetmiyoruz tabii ki.. Daha çok ıslak ve sağlıklı görünümlü ürünler tercih edebilirsiniz.

Kaşlarda ise yoğunluklar göze çarpıyor. Islak ve yukarıya doğru taranmış yoğun kaşlar fazlasıyla tercih edilecek. Bunu sağlamak içinse kaş maskaraları kurtarıcımız olacak. Anastasia Beverly Hills Şeffaf Kaş Jeli istediğiniz doğal ve taranmış kaş görünümüne ulaşmanız için etkili bir ürün olabilir.

 

Dudaklarda ise çok nem odaklı ürünler ve maskeye bulaşma yapmayan kalıcı ürünler göze çarpıyor. Bu yıl dudaklarda keskin hatların yanı sıra parmak ile uygulanmış ombre görüntüsü de bir hayli trend olacak gibi duruyor.

Peki 2021 trendlerden bahsetmişken Sevgililer Günü makyajında neler yapabiliriz ?

Yılın en romantik günü yaklaşıyor. Peki bugüne nasıl hazırlanabiliriz? Hadi biraz göz atalım…

Sevgililer gününe hazırlanırken dikkat etmeniz gereken en önemli şey nereye gideceğiniz. Hazırlanış aşamasında en önemli nokta gideceğiniz yere uygun hazırlanmış olmanız. Nereye gideceğiniz konusunda bir tahmininiz yoksa da abartılı makyaj ve kıyafetlerden kaçınmanız gerek. Nereye giderseniz gidin sizi güzel ve çekici gösterecek makyaj ipuçlarına gelin beraber göz atalım.

Sevgililer gününün olmazsa olmazı tabii ki kırmızı ruj. Kırmızı ruj her kadının çok sevdiği, kendini iyi hissettirdiği ve sevgililer gününe en çok yakışan ruj rengidir.
Dudak makyajınızı ön plana çıkarmak için kırmızı ruj uygulayabilirsiniz. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise teni ve gözleri naturel tutmak. Makyajda her zaman bir odak noktanız olması önemlidir. Örneğin göz ön plandaysa dudak biraz daha geride durabilir. İnsanlar size baktığında karmaşık bir görüntü görmemeli net, sağlıklı ve çekici bir görüntü elde etmeniz önemli…
Etkileyici bakışlar için ışıltılı ve metalik tonlardaki trend hızla büyürken sizlerde göz renginize uygun bir ton belirleyip bu uygulamaları yapabilirsiniz. Gözlerinizi ön plana çıkarmak için siyah tonlarla derinlik katabilir, metalik tonlarla da gözlerinizi vurgulayabilirsiniz.

Doğal nude tonlarda yapacağınız makyajda sizi abartısız görüntüden uzaklaştırıp doğal güzelliğinizi ortaya çıkaracaktır. Abartısız dudaklar, uzun ve dolgun kirpikler ve ışıltılı ve doğal bir ten makyajı ile sevgililer gününe hazırlanabilirsiniz. Far yerine eyeliner kullanabilir ve dudağı ön plana çıkarabilirsiniz.

Benim sevgililer günü için favori makyajım ise sade bir eyeliner ve kırmızı ruj olacaktır. Sephora Collection Cream Lip Stain Ruj ve Sephora Collection Intense Ink Liner Matt önereceğim ürünler arasında yer alıyor.