SEPHORA TÜRKİYE MAKYAJ EĞİTMENİ OĞUZ GÜNÜÇ’TEN GÜZELLİK İPUÇLARI
Ana Sayfa Makyaj SEPHORA TÜRKİYE MAKYAJ EĞİTMENİ OĞUZ GÜNÜÇ'TEN GÜZELLİK İPUÇLARI

Güzellik İpuçları

SEPHORA TÜRKİYE MAKYAJ EĞİTMENİ OĞUZ GÜNÜÇ’TEN GÜZELLİK İPUÇLARI

***05.06.2020 Milliyet Cadde’de yayınlanmıştır.

Kendimize zaman ayırmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha deneyimlediğimiz bir süreçten geçiyoruz. Hepimizin yavaş yavaş alışmaya başladığı ve yeni normal olarak adlandırılan bu dönemde kişisel bakım ve makyaj, iyi hissetmemizi sağlayan en önemli unsurlar. Son zamanlarda adapte olmaya çalıştığımız sosyal ortamlara girerken cildimize, gözlerimize küçük dokunuşlar yapmayı hepimiz çok özledik!

Sephora Türkiye Makyaj Eğitmeni Oğuz Günüç, yeni normalde yeni göz makyajı trendlerini ve uygulama yöntemlerini güzellik tutkunlarıyla paylaştı.

Yeni normalde yeni göz makyajı için ipuçları verebilir misiniz?

İçinde bulunduğumuz yeni normalde maske görünümü hepimiz için gerekli bir hale geldi. Maskeli dolaştığımız bir dünyada yüzümüzde vurgulayabileceğimiz en önemli noktanın göz makyajı olduğunu söyleyebiliriz. Peki, yeni normalde göz makyajı uygulamaları yaparken nelere dikkat etmeliyiz, bunlardan bahsetmek istiyorum.

Öncelikle göz çevresi kremlerini düzenli bir şekilde kullanmanız en önemli detayların arasında. Göz çevreniz ne kadar sağlıklı olursa göz makyajınızın da bir o kadar daha iyi gözükeceğine güvenebilirsiniz.

Göz makyajı noktasında benim ilk tavsiyem gözleri güçlü bir şekilde öne çıkararak gözdeki ifadeyi netleştirmenizi sağlayan bir göz kalemi olacaktır. Kullanacağınız göz kalemi ile hem farınıza bir baz oluşturup kalıcılığını arttırabilir hem de gözünüzün içinde de kullanarak dikkat çekici bakışler elde edebilirsiniz.

Göz makyajının ikinci kısmı ise far uygulamaları.

Far uygulaması yaparken göz renginiz dikkat etmeniz gereken önemli bir detay. Farı göz renginize göre uyguladığında daha dikkay çekici bir görünüm elde edeceksiniz ancak sıcak tonlar veya kahve tonlar da ideal göz makyajı için olmazsa olmazlar. Göz makyajınızı uygularken iki veya üç rengi bir arada kullanarak gölgelendirmeler yapabilirsiniz. Yapmış olduğunuz makyajın yoğunluğuna göre eyeliner da kullanarak daha belirgin bir görünüm elde etmenin mümkün.

Ve tabii ki göz makyajının son ve önemli noktası maskara.

Bu noktada ise göz makyajınızı taçlandıracak ve bütünleyecek ola Huda Beauty LEGIT Lashes maskara kesinlikle benim bir numaralı favorim. Kendimize uyan en doğru maskarayı bulmak için çok çaba gösterdiğimizi düşünüyorum. Peki, bu noktada doğru maskara seçimi yaparken nelere dikkat etmemiz gerekiyor?

 

İyi bir maskarada hacim, kıvrım, uzunluk, kirpikleri tek tek ayırabilmesi, akma yapmaması, kuruduktan sonra dökülmemesi, mat olması ve yoğun siyah renkte olması gibi bir çok özelliğin bulunması gerektiğini söyleyebilirim. Açıkçası bunların hepsini bir arada yapabilmesi ve tüm özelliklerin tek bir maskarada buluşması hiç kolay değil… Bunun nedeni ise her maskaranın belirli bir fırça yapısı olması ve ağırlıklı olarak bir noktayı hedef alarak üretilmiş olmasıdır. Örnek vermem gerekirse; hacim için kıl fırça yapısı iyi bir sonuç verirken, kıvrım ve uzunluk için ise plastik uçlu fırçalarla daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz. İşte tam da bu noktada favorim olan Huda Beauty LEGIT Lashes mascara bütün bu özellikleri bir arada bulunduruyor. Nasıl mı ?

Çift uçlu fırça yapısı sayesinde istenilen sonucu tek bir maskara ile elde etmenizi sağlıyor.

Yani; 2 Fırça, 2 Formül, 1 Huda Beauty Legit Lashes Maskara.