SEPHORA’DAKİ İLK TÜRK MARKA: ATELIER REBUL
Ana Sayfa SEPHORA'DAKİ İLK TÜRK MARKA: ATELIER REBUL

SEPHORA’DAKİ İLK TÜRK MARKA: ATELIER REBUL

125 yıl önce genç Fransız eczacı Jean Cesar Reboul’un İstanbul Beyoğlu’nda Türkiye’nin ilk eczanelerinden birini açmasıyla başlayan Atelier Rebul‘ün hikayesinin bugün geldiği nokta herkesi büyülüyor. Grande Pharmacie Parisienne’den Rebul eczanesine, Rebul Lavanta Kolonyasından Atelier Rebul‘a uzanan çok eski bir hikaye… Türk halkının ikonik ürünü ve evlerimizde bir asır misafirliğini sürdürecek olan Rebul Lavanda’nın, markanın yapıtaşlarını ve zamansız koku uzmanlığını oluşturmasında çok büyük etkisi var.

125 yıl öncesindeki eczane ve laboratuvardan ilham alarak ‘eski bir kozmetik atölyesi’ olarak tasarlanan ATELIER REBUL mağazaları, nesillerdir süregelen,koku uzmanlığı, bilgi birikimi ve deneyimi sayesinde, doğanın saflığını bir sanatçı hassasiyetiyle işliyor, güzelliği ve sağlığı bilimsel uzmanlıkla bir araya getirerek yarattığı geniş ürün kategorileriyle kişiye özel hizmet veriyor. Kurucusu Jean Cesar Reboul’un ”Kalite ve Güven Rebul Ailesinin En Önemli Mirasıdır” sözü bugün yapılan tüm çalışmaların özünü oluşturuyor.

Atelier Rebul koleksiyonlarında yer alan kolonya, parfüm, vücut bakım ürünleri, ev parfümleri, mumlar, cilt, erkek bakım ürünleri ve kişiye özel kozmetikler için zamansız koku uzmanlığımıza dayanarak ,cildiniz ve ruhunuz için, en iyi, en kaliteli, en güvenli içerkler dünyanın her köşesinden özenle seçilerek bir araya getiriliyor.

Atelier Rebul, onun ‘kozmetik atölyesi’ ruhunu yaşatacak parfümden, kolonyaya, cilt bakımından, ev parfümlerine ve mumlara kadar birçok benzersiz ve etkileyici kreasyonlarını Sephora müşterisi ile buluşturuyor.

 

Zamansız Bir Koleksiyon; İmza Koleksiyonu

Sephora’da, Atelier Rebul‘ün imza koleksiyonlarından en favorisi, İstanbul’un gizli kalmış kokularını yansıtan, Mısır Çarşısı’ndaki baharatlardan ilham alan ‘İstanbul İmza Koleksiyonu’, Atelier Rebul‘ün doğum yeri olan Pera’ya övgü olarak hazırlanan ‘Pera Koleksiyonu’, markanın kuruluş yılına atıfta bulunan, şifalı bitki ve çiçeklerden ilham alınarak yaratılan ‘1895 İmza Koleksiyonu’ yer alıyor. İmza koleksiyonlarında kendiniz için; el&vücut losyonu, sıvı sabun, duş jeli, katı sabun, parfüm ve kolonya bulabilirken eviniz için mum ve çubuklu oda kokusu ile her zaman sizinle olacak muhteşem kokulara sahip olabilirsiniz.

Atelier Rebul‘ün doğduğu şehir İstanbul’dan ilham alan İstanbul Koleksiyonu Ambalajında, saray ve hamam detaylarından, kokusunda ise Mısır Çarşısı’ndaki baharatlardan (safran, karanfil, tarçın) ilham alıyor. Bu gizemli, sıcak, baharatlı koleksiyon, İstanbul’un tüm zengin renklerini yansıtıyor ve herkesi gizemli bir serüvene davet ediyor.

1895 yılından bu yana Rebul Eczanesinde kullanılan bitki ve çiçeklerden ilham alınarak yaratılan 1895 Koleksiyonun; temiz, tazeleyici ve limonsu notaları sayesinde stres giderici ve sakinleştirici bir kokusu var.

Hikayesi Grande Rue de Pera’da başlayan Atelier Rebul‘ün Pera Koleksiyonu, kalbindeki zengin baharatlar beş duyunuzu ele geçirirken, içeriğindeki gül, paçuli ve saf amber algılarınızla oynayıp, baş döndürücü bir deneyim yaşamanızı sağlar.

%80 Etil Alkol, %100 Mis Koku, %100 Hijyen, %100 Kolonya

Sephora’da yer alan bir diğer ve hatta belki de en dikkat çeken ürünler ise Atelier Rebul‘ün 100 yıldır ustalıkla yaptığı kolonyalar. Kültürümüzün her zaman bir parçası olan ve , hijyene dikkat ettiğimiz bu günlerde yeniden hayatımıza giren kolonya, hikayesi 1895 yılında Rebul Eczanesi ile başlayan Atelier Rebul için gerçek bir uzmanlık alanı. 100 yılı aşkın süredir, ustalıkla, özel ve kalıcı kokularıyla koku uzmanı olan Atelier Rebul, 80 derece alkol içerikli kolonyaları ile sizi alkol kokusuyla baş başa bırakmıyor. Mis kokulu kolonyaları ile tam da ihtiyacınız olan mutluluğu size sunuyor. İçeriğindeki %80 etil alkol oranı ile güvenli hijyen sağlayan Atelier Rebul kolonyaları, kullandığı yüksek oranda doğal yağlar ve zenginleştirilmiş esanslar sayesinde birbirinden güzel kokuların uzun süre size mutluluk vermesini sağlıyor. Kısacası el hijyeniniz için dezenfektan kokusuna mahkum değilsiniz!

Atelier Rebul her kolonyada kullandığı kokuyu özenle seçiyor; huzuru arayanlar için Lavanta, duygularına detox yapmak isteyenler için Green Tea, enerjiye ihtiyacı olanlar için Mandarin ve aileye en son eklenen yaz serinliğinin kaynağı olacak Bamboo ve Greyfurt…. Söyleyebileceğimiz tek şey; her modunuz için bir kolonya var, yapmanız gereken sadece kendinizi dinlemek! Sonrasında 18 farklı koku çeşidi arasından dilediğinizi seçmeniz yeterli! Unutmadan; Atelier Rebul’ün 50 ml. çanta boyu kolonyaları ile ihtiyacınız olan modu her yerde hissedebilirsiniz.

Köklere Dönüş: Pharmacy Koleksiyonu

Atelier Rebul eczacılığın vazgeçilmez bir parçası olan geleneksel yöntemler, eczane tarihinin şifalı bitkileri ve modern bilimsel yaklaşımlarla harmanlayarak; güvenli, doğal ve sağlıklı ürünlerden meydana gelen benzersiz bir koleksiyon yarattı.

Gerçek iyi bakteriler ve yüksek oranda doğal formüller ile yaratılan Pharmacy Koleksiyonunda, sağlıklı cilt, sağlıklı vücut ve sağlıklı zihin için ihtiyacınız olan her şey yer alıyor. Koleksiyonda temiz ve ferah bir hava için iki farklı koku ailesi yer alıyor; 80° etil alkol, misket limonu, fesleğen, paçuli saf uçucu yağlardan elde edilmiş %100 doğal kokuya sahip Herabal serisi ve yine %100 doğal kokuya sahip lavanta ve nane uçucu yağlar içeren De-Stress serisi.

Evinizin atmosferinizi değiştirmek ve steril yaşam alanları yaratmak için, saf uçucu yağları ile formüle edilmiş, 80 derece alkol içeren oda spreyleri, Çinko Risinoleat ile gözenekleri tıkamadan, cildin doğal yollardan nefes almasını sağlayan, %96,42 doğal deodorant, sağlıklı cilt için geliştirilen, canlı yararlı bakteri probiyotikler ve onları besleyen prebiyotiklerle formüle edilmiş hafif yapılı, %95,67 üzerindeki doğal içeriklere sahip nemlendirici, yüksek oranda Hindistan cevizi yağı, probiyotikler ve antibakteriyel etkisi kanıtlanmış lavanta ve nane saf uçucu yağları ile formüle edilmiş geleneksel sabun…

Pharmacy koleksiyonun en dikkat çeken yeni üyesi ise De-Stress el jeli. Çanta boyu ile her an yanınızda olan bu harika ürün; 80 derece alkol içeren formulü, lavanta ve nane saf uçucu yağlarından meydana gelen kokusu, içeriğindeki Aleo Vera ve Vitamin E sayesinde cildinizi nemlendirirken, hijyan ve feraklık sağlayan kurtarıcınız oluyor. Suya sabuna ulaşamadığınız her yerde rahatlıkla kullanabileceğiniz, &96,7 doğal içerikli, sert kimyasal içermeyen çift fonksiyonlu el temizleme jeli olmazsa olmazlarından biri olacak. Hem sizin hem de dünya için temiz içerikler!

Evinizin Koku Kimliğini Yaratmak İster Misiniz?

Koku uzmanlığı ile fark yaratan Atelier Rebul‘ün, evinizin havasını değiştirecek, kapı aralandığı anda sizi tarifsiz bir yolcuğa çıkaracak birbirinden güzel koku ve mumları Sephora mağazalarında sizi bekliyor. Çubuklu oda kokularından ve mumlardan oluşan koleksiyonlar; etkisini her gün ilk günkü kadar yoğun hissettirirken evinize hafızalarda kalıcı bir imza atıyor. Tasarımlarıyla evin dekorasyonuna da şıklık katacak olan mumlar ve çubuklu oda kokuları her zevke hitap eden geniş koku alternatifleriyle de dikkat çekiyor. Bu muhteşem kokular, evinizin her köşesine yayılıyor

Ufak bir uyarı; Atelier Rebul‘ün ev koleksiyonunda yer alan ; Flower Fusion, Vanilla Noir, Hemp Leaves, Mandalina, Limon Otu & Bal, Mine Çiçeği& Zencefil ve daha birçok çubuklu oda kokuları ve mumlarının etkileyici kokuları arasından favorinizi seçerken, kendinizi kaybetmemek için biraz zorlanabilirsiniz.

 

Koku Uzmanından Parfümler

Atelier Rebul‘ün nesilden nesile sürdürdüğü, koku uzmanlığı ile hazırladığı; Collection Atelier, Cologne Absolue ve İmza Koleksiyonlarındaki parfümler uzun süre kalıcı kokusu, yoğun ve en değerli içerikleri ile dikkat çekiyor.

İmza Koleksiyonundaki İstanbul, Pera ve 1895; Atelier Rebul‘ün 125 yıl önce hikayesinin başlasığı şehir, İstanbul’dan ilham alırken Eau Mystique, No:94, Jardin Imperial ve Tuğra‘nın yer aldığı zamansız bir koleksiyon olan Collection Atelier, dönemin kokularından ve markayı benzersiz kılan atölye ruhundan ilham alarak yaratılıyor.

Atelier Rebul, ikonik lavanta kolonyasından doğan ve bir asrı aşkın süredir süregelen koku uzmanlığını, gerçek bir ustalık eseri Cologne Absolue ile taçlandırıyor ve sizi Doğu’nun büyüleyici oryantal dünyasına götürüyor. Bu keyifli yolculuğa hazırsanız Oud Noir, L’atelier, Patchouli D’or ve Cardamom kokuları tam size göre.