Sivilce Lekeleri İçin Çözüm Önerileri
Ana Sayfa Cilt Bakımı Sivilce Lekeleri İçin Çözüm Önerileri

Cilt Bakımı

Sivilce Lekeleri İçin Çözüm Önerileri

Sivilce, akne ve leke oluşumları, ciddiye alınmadıkları takdirde oldukça riskli bir boyuta ulaşabilecek cilt problemleridir. Özellikle ergenlik dönemi gibi belirli hormonal değişikliklerin yaşandığı süreçlerde oluşan sivilceler, zaman içinde geçseler bile yanlış alışkanlık ve cilt bakım rutinleri sebebiyle ciltte lekeler bırakabilir.

Ciltteki lekelerin yalnızca sivilcelerden kaynaklı olması gerekmez. Güneşin zararlı ışınları, yetersiz cilt bakımı ve cilt tipine uygun olmayan makyaj malzemelerinin kullanımı gibi birçok faktör ciltte çeşitli iz ve lekeler kalmasına neden olabilir. Peki, sivilce izlerinden ve lekelerden kurtulma yolları nelerdir? Cilt lekelerine çözüm olarak hangi bakım ürünleri kullanılmalıdır?

Sivilce ve Akne Sebepleri Nelerdir?

Cilt lekelerine çözüm bulabilmek için, öncelikle sivilce ve leke sorunlarının neden yaşandığına dair fikir sahibi olmakta fayda vardır. Sivilce ve akne oluşumunun temel sebebi, cildin doğal yağ ve sebum üretiminin normalden fazla olması sonucu epidermis tabakasında biriken kalıntıların gözenekleri tıkamasıdır. Cildin kendini yenilediği süreçte ortaya çıkan ölü hücrelerle birleşen bu kalıntılar, gözenekleri tıkadığında belirgin bir görünüm kazanarak siyah nokta, akne ya da sivilceye dönüşür. Bu tip cilt sorunları genetik sebeplerden ya da hormonal değişikliklerden kaynaklı olabilir. Ancak cildi doğru bakım ürünleri yardımıyla düzenli olarak temizlememek, arındırmamak ve güçlendirmemek de cilt sorunlarının oluşum ihtimalini artıran temel sebepler arasındadır.

Sivilce İzleri ve Lekeleri Neden Olur?

“Sivilce izleri nasıl geçer?” sorusunun cevabı, kişiden kişiye farklılık gösterebilir. Sivilce izleri ve lekeleri, cilt sorunlarının bıraktığı hasarın dermis tabakasına ulaşması nedeniyle meydana gelir. Cildin en üst katmanı epidermis, epidermisin bir altında bulunan katman ise dermis olarak adlandırılır. Akne, siyah nokta ve sivilce oluşumu esnasında gözeneklerde biriken kalıntı ve iltihap kıl kökü duvarlarında yırtılma ve hasara neden olduğunda, ciltte lekeler kalır. Sivilce ve akneleri sıkmaya çalışmak, cildi yeterli düzeyde temizlememek, dengesiz beslenme, stres ve uykusuzluk gibi birçok faktör de söz konusu leke oluşumuna neden olabilir.

Sivilce İzleri, Lekeleri Nasıl Geçer?

Ciltte farklı cilt sorunları nedeniyle kalan lekeler, cildin doğal bariyerinin zarar gördüğü anlamına gelir. Bu nedenle cildin yapısının ve tonunun düzeltilmesi, güçlendirilmesi gerekir.

Cilt lekeleri için krem çeşitleri, cilde etkili bir nem ve mineral takviyesi uygulayarak cilt tonunu düzenlemeyi amaçlar.

Cildin kendini yenileme süreci doğru bakım ürünleriyle desteklendiği takdirde, söz konusu lekelerin giderilmesi ya da daha görünmez kılınması da mümkündür.

Cilt tipi ve ihtiyaçları için en etkili leke kremi seçilmeli, bu esnada cilt temizliğine ve bakımına maksimum özen gösterilmelidir.

Sephora’da yer alan ürünler arasındaki leke giderici krem çeşitlerinin yanı sıra aynı amaçla üretilen serum, losyon ve bazlar da bulunur.

Sivilce Lekeleri İçin Krem Önerileri

Yüzdeki lekeler için krem seçimi, cilt tipine ve ihtiyaçlarına göre yapılmalıdır. Çünkü cilt tipine uygun ürünler kullanılmadığında, cildin doğal yapısını güçlendirmek bir yana, cilt bariyerine daha çok hasar verilebilir. Sephora’da yer alan sivilce izi kremi seçenekleri arasında farklı cilt tipleri için gruplandırılmış ürünlerin yanı sıra her cilt tipine uygun alternatifler de bulunur. Örneğin Mario Badescu Buffering Leke Önleyici Losyon yağlı ciltler için daha çok önerilen bir ürünken Clinique ID BB Jel + İrritasyon hassas ciltleri hedef alan bir seçenektir. Öte yandan Estee Lauder Advanced Night Repair, Alpha-H Liquid Gold Lotion ve Pixi Kit Vitamine C gibi ürünler tüm cilt tipleri için uygun alternatiflerdir. Siz de cilt tipinizi göz önünde bulundurarak sivilce için krem, losyon ve baz seçenekleri arasından tercih yapabilirsiniz.

 

 

Sivilce İzlerini Gidermek İçin Kullanılabilecek Maskeler Nelerdir?

Yüz maskeleri, günlük cilt bakım rutinini destekleyici ve oldukça güçlü etkilere sahip ürünlerdir. Yüz maskelerinin büyük çoğunluğunun, haftada bir ya da iki kez uygulanması tavsiye edilir. Sivilce izlerini gidermek için tercih edilmesi gereken yüz maskelerinin gözenekleri derinlemesine arındırması, sıkılaştırması ve cildin hücre yenilenmesi sürecini desteklemesi büyük önem taşır. Kil ve kömür, bu tip maskelerde en sık kullanılan doğal kaynaklı içerikler arasındadır. Çünkü bu tip bileşenler yardımıyla cildi derinlemesine arındırmak, beslemek ve güçlendirmek mümkündür. Ciltteki ölü derileri yok edebilmek ve gözenekleri eski sağlığına kavuşturmak için belirli aralıklarla peeling ürünlerinden ya da peeling etkili maskelerden de yardım alınmalıdır.

Siz de cildinizdeki ton eşitliğini sağlamak ve pürüzsüz bir cilt görünümüne kavuşmak adına kendiniz için en iyi leke kremi ve serumunu belirleyebilir, seçtiğiniz ürünlere Sephora farkıyla en kısa zamanda kavuşabilirsiniz.