SİVİLCELER İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
Ana Sayfa Cilt Bakımı SİVİLCELER İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Cilt Bakımı

SİVİLCELER İÇİN ÇÖZÜM ÖNERİLERİ

Sivilce oluşumu, en sık rastlanan cilt sorunlarından biridir. Sivilceler, ergenlik ya da menstrüasyon dönemleri gibi süreçlerde daha sık görülse de her yaştan ve cinsiyetten insanın cildinde oluşum gösterebilir. Sivilce oluşumuna doğru cilt bakım ürünleri ve yöntemleri ile zamanında müdahale edilmediğinde, cilt sağlığı ciddi ölçüde hasar görebilir. Bu nedenle sivilce problemiyle savaşmak için cilt tipine uygun bakım ürünlerinden yardım alınmalı, gerektiğinde bir dermatoloji uzmanına danışarak sivilce tedavisi yöntemlerine başvurulmalıdır.

Sivilce Neden Çıkar?

Sivilce problemleri ile en doğru ve etkili şekilde mücadele etmek için, sivilcelerin oluşum nedenleri hakkında bilgi sahibi olmakta yarar vardır. Sivilce oluşumu her cilt tipine sahip insanda görülebilir. Ancak karma ve yağlı ciltlerde sebum üretimi dengesiz şekilde gerçekleştiği için, bu yapıda ciltlere sahip kişilerde sivilce oluşumuna daha sık rastlanır. Sivilceler, kıl köklerinin ciltteki sebum, ölü hücre, kir ve yağ kalıntıları nedeniyle tıkanması sonucunda meydana gelir. Bu sebeple sivilce oluşumunu önlemeye ve gidermeye yardımcı olmak için etkili bir cilt temizliği ve bakımı rutini uygulamak esastır. Hormonal değişiklikler, dengesiz beslenme, stres, adet düzensizliği ve uykusuzluk gibi birçok faktör de sivilce oluşumu ihtimalini artıran nedenler arasındadır.

Sivilce Nasıl Geçer?

Sivilcelerin ciltten sağlıklı bir şekilde arındırılması ve cilt bariyerinin tekrar güçlendirilmesini desteklemek için, cilt tipine uygun temizleyicilerin düzenli olarak kullanılması gerekir. Ciltteki sebum üretimini kontrol altına almak için haftada bir ya da iki kez peeling uygulanabilir. Bu sayede cildin kendini yenileme sürecinin hızlanmasını ve cilt bariyerinin güçlenmesi desteklenir.
Sivilce oluşumunu önleme ve gidermenin temel yollarından biri, gözenekleri derinlemesine temizlemek ve arındırmaktır. Bu nedenle yüz temizleyici ürünler bir tonik yardımıyla desteklenmelidir.
Karma ve yağlı ciltere sahip kişilerin tonik seçiminde dikkatli olması, yağ içeren sivilce kremi ve serumlarından uzak durması tavsiye edilir. Sivilce önlemek için komedojenik (gözenekleri tıkamayan) cilt bakım ürünlerinden yana tercih yapılmalıdır.
Günlük cilt bakım rutinini desteklemek için sivilce maskesi ve siyah nokta bandı gibi ürünler haftada bir ya da iki kez kullanılabilir. Cildi yatıştırma etkili sivilce kremi ve jelleri kontrollü bir biçimde kullanılabilir. Bu tip ürünler cilde kolajen ve nem takviyesi uygulayarak cildin doğal bariyerini güçlendirmeye yöneliktir.
Sivilce oluşumu dönemsel faktörler nedeniyle oluşmadığında ya da ciddi boyuta ulaştığında bir uzman tavsiyesine başvurulmalıdır.
Sivilce kurutucu krem ve jeller, kuru ve hassas cilt tipine sahip kişilerin cildine hasar verebilir. Bu nedenle seçilen ürünlerin cildin ihtiyaçlarına yönelik olduğundan emin olunmalıdır.

En İyi Sivilce Kremleri Nelerdir?

En iyi sivilce kremi, her kullanıcı için farklıdır. Çünkü her insanın cilt sorunları ve ihtiyaçları da bir diğerinden farklı olabilir. Sephora’da yer alan seçkin markalar tarafından sunulan ürünler arasında her cildin ihtiyaçlarını karşılayan seçenekler bulunur.

Origins Super Spot Remover Blemish Treatment Gel, doğrudan sivilce izlerini azaltmaya ve mevcut sivilceleri gidermeye yönelik etki gösteren bir üründür. Medical Beauty Research Beta Enzyme cilt yapısını düzeltmeyi ve cilde nem desteği sağlamayı hedefler. Mario Badescu Witch Hazel + Lavender Toner cildin doğal neminden arındırmadan arındırıcı bir temizliği amaçlar. Sephora Collection’ın Dr. Pimple Targeting And Skin Perfecting- Losyon ise içeriğindeki Salisilik asit ve AHA’nın kombine etkisi ile cildin soyulmasına ve kızarıklığın görünümünün azalmasına yardımcı olur.
Siz de cildinize kulak vererek sivilce oluşumunun nedenlerine yönelik tercihler yapabilir, kendiniz için en etkili sivilce kremi ve jeli seçeneklerine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Seçim yaparken ürünlerin hangi cilt endişelerine ve sorunlarına yönelik olarak hazırlandığını göz önünde bulundurmanız yeterlidir.