Siyah Nokta Görünümünü Azaltmanın 5 Yolu
Ana Sayfa Cilt Bakımı Siyah Nokta Görünümünü Azaltmanın 5 Yolu

Cilt Bakımı

Siyah Nokta Görünümünü Azaltmanın 5 Yolu

Çoğumuzun karşılaştığı yaygın cilt problemlerinden biri olan siyah noktanın çözümünde sadece siyah nokta bantları ya da el ile sıkma yöntemi ne yazık ki kalıcı çözümler sunmuyor… Bunun yerine, cilt yapınıza uygun doğru ürünlerle, düzenli şekilde bakım yapmalı, cildinizi arındırmalı ve temizlemelisiniz. Siyah nokta görünümünü mümkün olan en az seviyeye indirmek ve oluşumunu önlemeye yardımcı olmak için neler yapılabileceğinizi bu yazımızda sizler için inceledik.

Kömür içeren ürünleri kullanın.

Özellikle formülünde kömür içeren cilt bakım ürünleri, ciltte biriken kirin ve fazla yağın giderilmesine destek olur. Gün içerisinde cildin maruz kaldığı toz, kir gibi çevresel faktörler nedeniyle tıkanmış gözenekleri derinlemesine arındıran kömür, siyah nokta görünümünü azaltmaya yardımcı olur. Boscia Charcoal Deep Pore Exfoliating Peel Gel Yüz Peeling’i, Sephora Collection The Charcoal Mask ve Origins Clear Improvement Zero Oil Cleanser With Charcoal sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

Cildinizi her gün temizleyin.

Siyah nokta görünümüne mümkün olduğunca engel olmak istiyorsanız cildinizi mutlaka düzenli olarak temizlemeyi unutmamalısınız. Düzenli temizlik rutini sağladığınızda cildinizde siyah nokta oluşma ihtimalini en aza indirmiş olursunuz.  Sizler için temizleyici önerilerimiz ; içeriğindeki salisilik asit ile yağ kontrolünü ve siyah nokta görünümünü azaltmaya yardımcı olan The Inkey List Salicylic Acid Cleanser ve  gün boyunca biriken tüm makyaj kalıntılarını, fazla sebum, kirlilik ve diğer tüm yabancı maddelerden cildi kolaylıkla arındıran Drunk Elephant  Beste™ No. 9

Bakım rutininize peeling’i ekleyin.

Cildinizi düzenli olarak temizlemenin yanında, derinlere gizlenen kirlerden de arındırmayı  unutmamalısınız. Cildin ihtiyacına göre haftada 2 ya da 3 kez peeling yapmalısınız. Peeling, tıkanmış gözeneklerin temizlenmesine destek olurken ciltte biriken yağ ve kiri  arındırarak cildin tazelenmesine ve daha pürüzsüz görünmesine yardımcı olur. Sephora Collection Peeling Maskesi, Boscia Luminizing Pink Charcoal Mask ve Filorga Scrub & Mask sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

Bölgesel bakım yapın.

Siyah nokta şikayetiniz sadece belirli bölgelerde varsa tüm yüzünüzü günlük rutinde temizleyip arındırmaya ek olarak sorunlu bölgelere özel bakım uygulayın. Çoğunlukla t bölgesi dediğimiz yerde(alın, burun, çene) biriken siyah noktalar için o bölgelere hizmet eden ürünleri tercih edebilirsiniz. Sephora Collection Charcoal Nose Patch ve Clr Clear-Out Blackhead Expert (Stick+Mask) sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

Cilt temizleme aletlerinden destek alın.

Cildi her gün temiz tutmak ve arındırmak gerektiğini yazımızın başında belirtmiştik.               Son olarak değinmek istediğimiz bir diğer konu ise cilt temizliği konusunu teknolojik alt yapılarıyla bir sonraki adıma taşıyan cilt temizleme aletleri. Geleneksel yollarla ulaşamadığımız, ciltte biriken kirleri derinlemesine temizlemeye yardımcı olan bu aletler kurtarıcınız olabilir. Bu alanda uzmanlığını kanıtlamış favori markalarımızdan Foreo’nun LUNA™ 3, Hassas Ciltler İçin Yüz Temizleme Ve Sıkılaştırıcı Masaj Cihazı denemenizi önerdiğimiz bir ürün…