Siyah Nokta Temizleme Rehberi
Ana Sayfa Cilt Bakımı Siyah Nokta Temizleme Rehberi

Cilt Bakımı

Siyah Nokta Temizleme Rehberi

En çok karşılaşılan cilt sorunlarından biri olan siyah noktalarla neredeyse hepimizin yolları bir noktada kesişmiştir… Cildin gün içinde maruz kaldığı dış etkenlerden dolayı gözeneklerde biriken kirlerin havayla temas etmesi sonucunda ortaya çıkan siyah noktalar çoğunlukla “T bölgesi” dediğimiz alın ve burun çevresinde görülüyor.

Birçok nedenden ötürü karşılaşabileceğimiz siyah noktalara sebep olarak; yağlı ve geniş gözenekli bir cilde sahip olma, yanlış (cilt tipine uygun olmayan) makyaj ve bakım ürünleri kullanma, cildi makyaj ve kirlerden gerektiği şekilde arındırmama gibi birçok farklı neden sayabiliriz. Hali hazırda siyah noktalardan şikayetçi olanlar ya da “Siyah noktam yok fakat olmasını da elimden geldiğince engellemek istiyorum!” diyenler için bu yazımızda siyah nokta oluşumunu engellemeye yardımcı ürünleri derledik.

Drunk Elephant T.L.C. Sukari Babyfacial

Drunk Elephant T.L.C. Sukari Babyfacial, gözenekleri temizlemeye ve ölü hücrelerden arındırmaya yardımcı olarak cildinizi yeniler. İçeriğindeki %25 AHA ve / %2 BHA karışımı ile gözeneklerin küçülmesine, ince çizgilerin ve kırışıklıkların . azalmasına destek olur. Nohut unu, balkabağı mayası ve matcha çayı, devedikeni ve elmanın yatıştırıcı ve antioksidan karışımını içeren formülü ile Babyfacial,  aydınlatma ve enzimatik etki sunarak cildin elastikiyetini arttırmaya ve daha parlak bir cilt ortaya çıkarmaya yardımcı olur.

The Inkey List Salicylic Acid Cleanser

Bu kurutmayan, hafif köpüren temizleyici makyajı ve kiri temizlerken gözeneklere derinlemesine nüfuz ederek siyah nokta ve sivilcelerin azalmasına yardımcı olur. Cildi etkili bir şekilde temizlemenin yanı sıra, %2 Salisilik Asit içerikli temizleyici, ilave bir çinko bileşiğine sahiptir. Bu sayede yağ kontrolüne, siyah noktaları ve sivilceleri azaltmaya ve daha eşit görünen bir cilt görünümüne yardımcı olur.

 

Glamglow Supermud Clearing Treatment Maske

Supermud temizleyici maske en çok yaşanan cilt problemlerine karşı Glamglow tarafından geliştirildi. Ciltteki yağlanmayı dengelemek için en derin kir ve toksinleri ciltten arındırmaya yardımcı Aktif-X kömür içerir. Bu sayede ciltte oluşan siyah nokta ve lekeleri gidermeye destek olur.

 

Clinique Blackhead Solutions Isı Teknolojili Siyah Nokta Temizleyici

Tıkalı gözenekleri ve cilt yüzeyindeki fazla kir, yağ ve ölü hücrelerden kaynaklanan siyah noktaları gidermeyi hedefler. Su ile karıştırıldığında, formülü ısınma hissi yaratır ve aplikatör ile kullanıldığında, cildi siyah noktalardan arındıran bir silgi gibi çalışır. Cildin yapısını iyileştirmeye yardımcı olarak pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Isı teknolojili siyah nokta temizleyici, kendiliğinden ısınan formülü ve aplikatorü sayesinde gözeneklerde biriken fazla kir, yağ ve ölü hücreleri temizleyerek, cildi siyah noktalardan arındırmaya destek olur.

 

Sephora Collection Charcoal Nose Patches 3

Doğal kömür içerikli formülü gözeneklerin açılarak siyah noktalardan arınmasına, kirleri ve fazla sebumu ortadan kalkmasına yardımcı olur.

MY CLARINS Clr Clear-Out Blackhead Expert (Stick+Mask)

Bu 2’si 1 arada [stick + maske] ürünü siyah noktaların giderilmesine ve cildi yumuşak, pürüzsüz ve berrak bir görünüm elde etmesine destek olur.