Son Dönemin Yükselen Trendi: Yüz Masajı ve Yüz Masaj Aletleri
Ana Sayfa Cilt Bakımı Son Dönemin Yükselen Trendi: Yüz Masajı ve Yüz Masaj Aletleri

Cilt Bakımı

Son Dönemin Yükselen Trendi: Yüz Masajı ve Yüz Masaj Aletleri

Bugün yazımızda son dönemin yükselen yıldızı, cilt bakım rutinimize üst sıradan giriş yapan cilt masajı üzerine biraz konuşalım isteriz. Toplantılar, bekleyen işler derken günlük hayatın stresi yüz kaslarının gerilmesine yol açıyor. Gerilen kaslar ise baş ağrısından kırışıklığa kadar birçok soruna neden olabiliyor. Günlük cilt bakım rutininize ekleyeceğiniz birkaç dakikalık cilt masajı kaslarınızı rahatlatmak ve gün içinde biriken stresten arınmak için harika bir yöntem! Özel tasarım masaj aletleri, Gua Sha ve kuvars taşı gibi taşlar ya da ellerinizle uygulayacağınız masaj teknikler bakım ritüelinizin perfomansını en üst seviyeye çekebilir!

Düzenli olarak cilt masajı yapmanın ne faydası var diye soracak olursanız kısaca sıralayalım;

  • Yüz kaslarının gevşemesine,
  • Kan dolaşımını arttırarak cildin daha parlak ve canlı görünmesine,
  • Ciltte meydana gelen kırışıklık görüntüsünü aza indirmeye,
  • Gün içerisinde oluşan şişkinlik ve ödemin giderilmesine,
  • Cildin daha sıkı ve sağlıklı kalmasına destek olarak sarkık bir cilt görüntüsünün önüne geçmeye,
  • Gözeneklerin açılmasına destek olarak ciltte meydana gelebilecek akne oluşumunu önlemeye,
  • Hücre yenilenmesine,
  • Stresi azaltmaya yardımcı olur.

 

Yüz masajının faydalarını sıraladıktan sonra gelelim masaj esnasında dikkat edilmesi gereken noktalara!  Yüz masajını mutlaka cildiniz temizken yapmanız gerekiyor. Cildinizde herhangi bir makyaj kalıntısı ya da kir kalmasına izin vermeyecek şekilde cildi arındırmanız, uygulayacağınız yüz masajının etkisini maksimum seviyeye çekmede bir hayli önemli. Cildinizi temizledikten sonra kullanacağınız masaj aletlerine ek cilt tipinize uygun bir nemlendirici veya aromatik yağ esansları ile masaj uygulamanızı zenginleştirebilirsiniz. Masajla beraber kullandığınız ürünler cilde daha derinlemesine nüfuz edeceğinden normale oranla etkisi daha da artacaktır.

Cilt Bakım Rutininize Ekleyebileceğiniz Masaj Ürünleri:

Sephora Collection Yüz ve Gözler İçin Küre Masaj Aleti

Yüz ve boyun bölgesindenki gerginliği ve yorgun görünümü yatıştırmak için tasarlanan ve tekrar kullanıma uygun masaj küreleri düzenli kullanım sonrasında cildin parlaklığının artmasına ve daha sağlıklı görünmesine destek olur. Serinletici küreleri kullanmadan önce en az 10 dakika soğuk suda ya da buzdolabında bekletin. Günlük kullanıma ve cilt tipinize uygun bir nemlendirici eşliğinde kürelerle yüzünüze ve göz altı bölgenize ve boynunuza masaj yaparak cildin rahatlamasına izin verin. Sonrasında ılık bir su ile cildinizi yıkayabilirsiniz.

 

 

Gülsha Masaj Taşı

Doğal taşlarla yapılan yüz masajı Çin’e ait bir güzellik sırrıdır. Gülsha Yüz Masajı taşı, sevginin ve aşkın iyileştirici gücünü temsil eden pembe quartzdan yapılmıştır. Bu doğal taş ile yapacağınız derin yüz masajı, yorgun görünen cildinizi canlandırmak için ideal bir destek sunar. Lenf drenajına ve ciltte biriken ödemin atılmasına, kan dolaşımının artmasına, yüzdeki gerginliğin azalmasına yardımcı olur.

Foreo IRIS Eye App

IRIS, koyu halkaları, gözaltı torbalarını ve yüzünüze istenmeyen yıllar katan ince çizgileri azaltmaya yardımcı olmak için dalgalı T-Sonic ™ teknolojisini kullanır. IRIS, daha parlak ve daha genç görünen göz altı görünümüne destek olmak için tasarlanmıştır.

IRIS göz masajı cihazı, kullandığı T-Sonic ™ titreşimleri sayesinde kaz ayaklarının ve göz altındaki koyu renkli halkaların ve torbaların görünlürlüğü azaltmaya destek olur. Bunun yanında göz kreminizin ya da serumunuzun emilimini ve etkinliğini arttırmaya da yardımcı olur.

Asya’da uygulanan lenfatik göz masajlarından esinlenen yenilikçi IRIS, her biri göz çevresine nazikçe masaj yapmak ve pürüzsüzleştirmeye yardımcı olmak için tasarlanmış 2 moda sahiptir.

Yaşlanma belirtilerini önlemeye destek olmak için geliştirilen IRIS’in pure modu, hafif dokunma hareketleriyle elle yapılan bir masajın etkisini gösterir. Spa Modu ise belirgin yaşlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olmak için hassas titreşimler verir.

Sephora Collection Green Quartz Roller

Kan dolaşımını hızlandırdığı, stres ve yorgunluğa iyi geldiği bilinen Aventurin taşı ciltte oluşan ince çizgileri, kırışıklıkları gidermeye ve yüz hatlarının şekillenmesine yardımcı olur.Yeşil Aventurin taşı ile yapılmış bu SEPHORA COLLECTION Roller düzenli olarak kullanıldığında cildinizi iyileştirmeye, daha sağlıklı ve daha canlı bir görünüm elde etmenize yardımcı olur.