Tartarik Asit Nedir ve Cilde Faydaları Nelerdir?
Ana Sayfa Cilt Bakımı Tartarik Asit Nedir ve Cilde Faydaları Nelerdir?

Cilt Bakımı

Tartarik Asit Nedir ve Cilde Faydaları Nelerdir?

Süper İçerikler Sephora’da serimizde bu hafta birçok cilt bakım ürününde kullanılan, son dönemde bir hayli yaygınlaşan tartarik asiti inceliyoruz. Tartatik asit nedir?, cilt üzerindeki faydaları nelerdir? gibi sorularınız cevabını yazımızın devamında görebilirsiniz.

 

Tartarik Asit Nedir?

Tartarik Asit, birçok bitki ve meyvede, ancak en çok demirhindi ve üzümde bulunan doğal olarak oluşan bir dikarboksilik asittir. Tartarik asit Nijerya’dan Meksika’ya kadar birçok ülke mutfağında kullanılan bir içeriktir. Yemeklere keskin bir tat katan tartarik asit bağışıklığı güçlendiriyor ve sindirime yardımcı oluyor. Aslında farkında olmadan gün içinde tartarik asit tüketiyor olabilirsin. Fakat tartarik asidin cilde faydalarını görmek için tartarik asit serumları, peelingleri ve kremleri kullanman gerekiyor. Gördüğün gibi tartarik asit kullanım alanları değişkenlik gösterebiliyor!

Tartarik asit, AHA olarak da bilinen alfa-hidroksi asitler sınıfına aittir. Alfa hidroksi asitler, hem meyve hem de sebzelerde bulunan doğal olarak oluşan maddelerdir ve genellikle güçlü antioksidan özelliklere sahiptir. Bunun yanında alfa hidroksi asitler, ölü deri hücrelerini cildimizin yüzeyinden temizlemek ve peeling yapmak için cilt bakım ürünlerinde sıklıkla kullanılır.

 

Tartarik Asidin Cilt Üzerindeki Faydaları Nelerdir?

  • Cildin en üst katmanındaki ölü deri hücrelerini nazikçe temizlemeye yardımcı olur.
  • Cilt dokusunu yumuşatmaya ve yüzdeki matlığı aydınlatmaya yardımcı olur.
  • Kuruyan ve sertleşen cilt tabakasını yumuşatmaya, ciltteki nem dokusunu bağlamaya yardımcı olarak kullanılan diğer cilt bakım ürünlerinin de emilimini kolaylaştırmaya yardımcı olur.
  • Sahip olduğu antioksidan özelliği ile cildi serbest radikallerden UV ışınlarından, kirlilik gibi çevresel faktörlerden korumaya yardımcı olur.
  • Cilt tahrişini en aza indirmeyi amaçlar ve pH oranını sabit tutmaya yardımcı olur.

 

Tartarik Asit İçeren Ürünler:

Glamglow Superserum

Cilt yüzeyindeki ölü hücreleri arındırmaya yardımcı olarak ince çizgi ve gözenek görünümünü minimize etmeyi hedefler. AHA, BHA ve PHA gibi yüksek potansiyele sahip Süper 6 Asit Karışımı ile cildin farklı katmanlarındaki ölü hücreleri arındırarak doğal hücre yenilenmesini destekler ve bunun sonucunda donuk cilt görünümünün azalmasına yardımcı olur.

Glamglow Supertoner

Sahip olduğu AHA, BHA ve PHA gibi yüksek potansiyele sahip Süper 6 Asit Karışımı ciltteki ölü deriyi arındırmaya ve cilde pürüzsüz bir doku kazandırmaya yardımcı olur. Cadı fındığı ise (cilde birçok faydası olan bir tür bitki) daha eşit tonlu bir cilt görününü sunmaya yardımcı olurken içeriğindeki bambu kömürü ve kil cildi toksinlerden arındırmayı hedefler.

Glamglow Supermud

İçerisinde bulunan kil karışımı ve aktif kambu kömürü, en derin kir ve toksinleri arındırmaya yardımcı olur. 6 farklı asidin birleşiminden meydana gelen karışım (laktik asit, salisilik asit, glikolik asit, mandelik asit, tartarik asit ve pirüvik asit), cildin daha yenilenmiş, kızarık görünümden arınmış ve temiz ve canlı görünmesini sağlamayı hedefler.

 

La Mer The Regenerating Serum

Gelişmiş bilimsel yöntemler sayesinde deniz kaynaklı aktiflerin ve hücre yenileyici Miracle Broth’un dozunun çoğaltılmasıyla yeniden tasarlanmış Regenerating Serum, cildin doğal kolajeninin güçlenmesine yardımcı olur. Sağlıklı bir ışıltı yayan cilt için cildi nemlendirmeye, aydınlatmaya ve sıkılaştırmaya destek olur.

 

Drunk Elephant T.L.C. Framboos

Glikolik, tartarik, laktik, sitrik ve salisilik asitlerden oluşan bir karışımla formüle edilen ve ahududu özü ve at kestanesi ile harmanlanan T.L.C. Framboos™ ciltteki ince çizgileri, kırışıklıkları, renk solgunluklarını ve diğer yaşlanma belirtilerini görünür biçimde azaltmaya yardımcı olur. Genel cilt berraklığını destekler ve rengini iyileştirir.

 

Drunk Elephant T.L.C. Sukari Babyfacial

Drunk Elephant T.L.C. Sukari Babyfacial, gözenekleri temizlemeye ve ölü hücrelerden arındırmaya yardımcı olarak cildi yeniler. İçeriğindeki %25 AHA ve / %2 BHA karışımı ile gözeneklerin küçülmesine, ince çizgilerin ve kırışıklıkların azalmasına destek olur. Nohut unu, balkabağı mayası ve matcha çayı, devedikeni ve elmanın yatıştırıcı ve antioksidan karışımını içeren formülü ile Babyfacial,  aydınlatma ve enzimatik etki sunarak cildin elastikiyetini arttırmaya ve daha parlak bir cilt ortaya çıkarmaya yardımcı olur.