Tatil Dönüşü 3 Adımda Cildi Tazeleme Önerileri
Ana Sayfa Cilt Bakımı Tatil Dönüşü 3 Adımda Cildi Tazeleme Önerileri

Cilt Bakımı

Tatil Dönüşü 3 Adımda Cildi Tazeleme Önerileri

Neredeyse Eylül ayının da bitmesine yakın bu zamanlarda artık şehre ve yoğun iş temposuna dönüş başladıysa vakit, yaz ve tatil dönemi boyunca yorulan cildi yeni mevsime ve yeni tempoya hazırlama vaktidir!

“Yaz tatilimi artık tamamladım. Sonbahara hazırım!” diyenleri bu yazımıza doğru alıyoruz. Herkesin dilediğince eğlendiği, gezdiği ve yepyeni yerler keşfettiği şahane bir yaz geçirmiş olmasını diliyoruz ve diyoruz ki; “E artık yaz bittiğine göre sıra cildimizin ihtiyaç duyduğu bakımı sağlamaya geldi. Yazımızın devamında sizler için derlediğimiz kısa ve pratik bakım önerilerini beraber inceleyelim:

 

Tatil sonrası cilt bakımı neden önemli önce biraz buna değinelim:

Önerilere geçmeden önce konunun önemine ufak bir dikkat çekelim isteriz; tatil boyunca cildimiz, deniz ve güneşin etkisiyle oldukça yorgun düştüğü için cilde bakım uygulayarak cildin yorgunluğunu reset’lemek yapmamız gereken en önemli şeylerden biri. Cildin onarılıp yenilenmesi, ölü derilerden arındırılması ve deniz suyunun cilt üzerinde bıraktığı kuruluk etkisini azaltmak için tatil sonrası cilt bakımı hepimizin bakım rutinine eklenmesi gereken önemli bir adım. Cilt bakım rutininizde olması gereken adımlar:

 

  1. Cilt Temizliği

Cilt temizliği, sadece tatil sonrası değil her zaman cilt bakım rutininin en temel adımı olduğunu birçok kere konuşmuştuk! Bu adımı, her durumda düzenli olarak yapmalısınız ki gün içinde ciltte biriken tüm yağ ve kirlerden cilt arınabilsin. Cildinin daha sağlıklı görünmesini sağlayıp, gözeneklerin açılmasına destek olarak daha parlak ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olan cilt temizliği için Sephora Collection Micellar Cleansing Water, Clinique All About Clean ve Fresh Soya Face Cleanser deneyebileceğiniz ürünlerimiz arasında.

 

  1. Nemlendirme

Cilt, kaçınılmaz bir şekilde tatil boyunca güneş ve denizin etkisi ile normalde olduğundan daha fazla kurur. Kuruyan cilt, cansız ve mat bir görünüme sahip olabilir. Bu da cildin daha sağlıksız ve yorgun görünmesine neden olur. Cilde kaybettiği nemi geri kazandırmaya yardımcı cilt bakım ürünleri bu süreçte en büyük dostunuz olabilir.  Clinique 100H Auto-Replenishing Hydrator ve Origins Ultra-Hydrating Energy-Boosting Nemlendirici Krem önerdiğimiz nemlendirici ürünler arasında yer alıyor.

 

  1. Maske Uygulaması

Cildi günlük nemlendirme rutininize ek olarak haftalık belirli aralıklarla kullanacağınız maskeler cildin tam anlamıyla yenilenip ihtiyacı olan nem oranına kavuşmasına ve fazlasıyla yıpranan cildinizi eski formuna döndürmenize yardımcı olur. İster kağıt forma sahip maskeler ister cilde  uyguladığınız krem formundaki maskeler olsun hiç farketmez bakım rutininize mutlaka maske uygulaması eklemenizi öneririz. Pratik ve destekleyici bir etkisi olan Sephora Collection Vitaminli Yüz Maskesi, Laneige Water Sleeping Mask ve Shiseido Waso Derin Gözenek Arındırıcı Mineral Kil Maskesi  deneyebileceğiniz ürünlerimiz arasında yer alıyor.