Tatilde Cilt Bakımı Rutininde Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Ana Sayfa Cilt Bakımı Tatilde Cilt Bakımı Rutininde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Cilt Bakımı

Tatilde Cilt Bakımı Rutininde Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Uzunca bir zamandır beklediğimiz 10 günlük bayram tatili sonunda geldi! Tatil öncesi tüm hazırlıkları tamamlama telaşı, bir yandan bekleyen son toplantılar, işler derken cildimize tatilde nasıl bakmamız gerektiğini düşünmeye vakit kalmadı… İşte tam da şu an tüm koşturmanıza ufak bir mola verip, sadece bir 10 dakikanızı ayırıp sizler için kaleme aldığımız bu yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz… Tatil esnasında cilt bakımımızda nelere öncelik vermeliyiz? Gelin, adım adım beraber inceleyelim.

Cildinizi temiz tutun.

Özellikle tatil bölgelerinde hava derecelerinin daha da yüksek olması ve güneşle daha yakın temasta olmamızdan kaynaklı cilt fazlasıyla terler… Bu noktada cildi gözeneklerde biriken ter, yağ ve kirden temizlemek önceliğiniz olmalı. Bu durumun özellikle akne oluşumuna yatkın bir cilde sahip olanların daha da hassasiyetle yaklaşması gereken bir konu olduğunu söyleyebiliriz. Cildinizi sabah ve akşam yapısına uygun ürünler kullanarak temizlemeli ve bunu mutlaka düzenli bir şekilde yapmalısınız. Ek olarak belirtelim; sadece yüzünüzü değil, boyun ve göğüs bölgelerinizi de bu cilt temizliğinin içine dahil etmenizde fayda var… Smoothing Cleanser Exfoliates +Shine Gel, Clarins CLR Cleansing Micellar Water ve Drunk Elephant E-Rase sizin için önerilerimiz arasında yer alıyor.

Nemlendiriciyi unutmayın.

Sıcak havalarda ciltteki nem oranı azaldığından cildi mümkün olduğunca nemlendirmeye özen göstermelisiniz. Yaz aylarına uyum sağlayacak, cildi yağlandırmayan, hafif ve su bazlı içeriklere sahip nemlendiricileri tercih edebilirsiniz. Clinique Moisture Surge, Origins GinZing Oil-Free Energy Boosting Jel Nemlendirici ve Sephora Collection Firming Day Cream sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

Güneş kremi mutlaka yanınızda olsun.

Yaz kış fark etmeksiniz güneş kremi kullanmanın ne kadar önemli olduğunu hep söylüyoruz… Fakat özellikle tatildeyken cildi güneşin direkt gelen ışınlarından korumaya mutlaka dikkat etmelisiniz. Cilt tonunu eşitlemeye ve nemli kalmasına destek olan aynı zamanda yaşlanma belirtilerini de azaltmaya yardımcı olan güneş koruyucu hem tatilinizin hem de günlük rutininizin en önemli kahramanı! Lancaster Sun Beauty Fluıde Vısage SPF30 ve Shiseido Expert Sun Aging Protection sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

Dudakları unutmayın.

Özellikle tatilde güneşle direkt temas kuran cildimizin daha fazla kuruduğu bir gerçek… Peki ya dudaklarımız? Cildimiz kadar dudaklarımızın da ihtiyacı olan neme kavuşması gerektiğini unutmamalıyız. Sağlıklı ve nemini almış, kuruluktan uzak dudaklarla tatilinizin keyfini çıkarmanız için Sephora Collection #LIPSTORIES Renklendirici Dudak Balmı , Laneige Lip Sleeping Mask ve Sephora Collection Gece Dudak Maskesi sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

Su içmenin önemini hatırlayın.

Çok klişe ama bir o kadar da doğru olan su içme konusuna gelelim… Tatilde vücudunuzun suya daha çok ihtiyaç duyacağını göz önünde bulundurarak, cilt sağlığında su içmenin hayati önemini hatırlatalım isteriz. Kullandığınız destekleyici bakım ürünlerine ek olarak metabolizmanıza uygun olacak miktarda su içmeyi öncelik haline getirin. Unutmayın ki; sağlıklı, sıkı ve parlak bir cilde sahip olmanın en büyük yardımcılarından biri de ihtiyacı olan suya sahip bir vücut!