Vazgeçilmez Bir Klasik: Buğulu Göz Makyajı Nasıl Yapılır?
Ana Sayfa Makyaj Göz Vazgeçilmez Bir Klasik: Buğulu Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Makyaj

Vazgeçilmez Bir Klasik: Buğulu Göz Makyajı Nasıl Yapılır?

Her dönemin favorisi, çarpıcı ve dikkat çekici bakışların anahtarı buğulu/koyu göz makyajı özellikle kış mevsiminde popülerliğini daha da arttırıyor dersek yanılmış olmayız… Yaz aylarının hafifliğinden sonra kışı daha iddalı, daha çarpıcı görünümlerle geçirmek isteyenleri yazımızın devamını okumaya davet ediyoruz çünkü buğulu göz makyajının uygulanmasına dair ufak tüyolarımızı sizler için derledik.

 

İşe far rengini belirlemekle başlayın.

Buğulu göz makyajı denince denilince çoğunlukla akla ilk gelen renk siyah olsa da koyu kahveler, bakır tonlar ya da koyu griler de iddalı bir buğulu göz makyajı için ideal tonlar arasında yer alıyor. Bir de bu sezonun favori renklerinin kahve ve gri tonlar olduğunu düşünürsek siyah yerine farklı renkleri denememeniz için hiçbir sebep göremiyoruz!

Açıktan koyuya renk tonlarıyla gölgelendirme yapın

 

 

Önce far paletinin içindeki en açık tonu göz kapağına uygulayarak makyaj için bir baz oluşturmanızı öneririz. Böylelikle göz kapağındaki rengi eşitleyecek ve daha kusursuz bir görünüme kavuşabileceksiniz.

İşlem sırası olarak, önce açık tondaki rengi göz kapağınızın ortasına uygulayarak gölge verin, daha sonra ise bir ton daha koyu olan rengi göz kapağınızın ucuna doğru uygulayarak bir kuyruk görünümü yaratın. Gözlerinizi daha da belirginleştirmek isterseniz alt kirpik diplerinizin uçlarına gelecek şekilde orta koyuluğa sahip far rengi ile ufak dokunuşlar yapabilirsiniz. En ideal sonuç için farları uygularken her bir ton için temiz bir fırça kullanmaya özen göstermeniz gerektiğini ayrıca belirtmek isteriz. Sephora Collection Pocket Palettte, Givenchy Le 9 De Givenchy, Natasha Denona Bronze Palette, Anastasia Beverly Hills Soft Glam II,  Nars Single Eyeshadow Pyrenees veSephora Collection Wonderful Wishes önerilerimiz arasında yer alıyor.

Eyeliner ile göz makyajınıza derinlik katın.

Buğulu göz makyajının olmazsa olmazlarından biri tabii ki de eyeliner! Eyeliner en temelde dikkat etmeniz gereken şey ise kolay uygulanabilir olması… İlk önce eyeliner’ın kuyruk bölümünü oluşturun, sonrasında ise kirpik dibinden ince bir çizgiyle kuyruk bölümüne doğru ilerleyin. Too Faced Better Than Sex Eyeliner, Milk Kush Liquid Eyeliner ve Sephora Collection Intense Ink Eyeliner önerilerimiz arasında yer alıyor.