Vogue x Dilara Aydın’ın Sabah Rutini
Ana Sayfa Cilt Bakımı Vogue x Dilara Aydın'ın Sabah Rutini

Cilt Bakımı

Vogue x Dilara Aydın’ın Sabah Rutini

Yüksek enerjisi ve güler yüzü ile takip edenlerin de modunu yükselten içerik üreticisi Dilara Aydın, bir güne nasıl başlarsan öyle geçeceğine inananlardan. O yüzden sabahlara keyifli başlamayı oldukça önemsiyor. Dilara, güne güzel başlamasının, enerjisinin arkasındaki en büyük sır olduğunu söylüyor. Biz de Dilara’nın pozitif enerjisini biraz olsun paylaşmak için adım adım sabah rutinini mercek altına aldık.

Önce koyu bir kahve ve Instagram! Akabinde ise Dilara, sıcacık bir duş ile saç ve cilt bakımının olmazsa olmazları olduğunun altını çiziyor. Duşta kullandığı ürünleri sorduğumuzda, iki yeni ürün keşfettiğinin haberini veriyor; Sephora Exfoliant Scrub Temizleyici ve Arındırıcı Şampuan ile yine Sephora’nın Nemlendirici Saç Maskesi. Bu şampuanı, özellikle saç derisini derinlemesine temizlemek istediğinde, haftada 2 defa kullandığını belirtiyor. Ürünün peeling etkisi ve Fransa’nın Provence bölgesindeki doğal elmalardan elde edilmiş elma sirkesinin mis gibi kokusu da cabası! Saç kremi ise, Dilara’nın saçlarında harikalar yaratmış; neredeyse 1 ayda kırık uçları onardığını, yıpranmış saçlarını yenilediğini belirtmeden geçmiyor. Tabii fırça seçimi de aynı hassaslıkta yapmış ve saçları kırmadan açan yapıda bir ürün tercih etmiş.

Dilara burada bir parantez açıyor ve yatmadan önce saçlarına uyguladığı Sephora Güçlendirici Serumu da paylaşıyor. Durulanmayan, bitki proteinleriyle zenginleştirilmiş yapısı ve ambalajının %30 geri dönüştürülmüş camdan oluşması Dilara’nın kalbini çalmış!

Pratik saç bakım tüyolarını alıyor ve cilt bakımına geçiyoruz. Dilara, cildi hem içeriden, hem dışarıdan beslemek gerektiğine inananlardan. Bunun için tüm ihtiyacı; iyi beslenmek, bol su içmek ve Sephora Collection’dan seçtiği üç iyi içerikli ürünü kullanmak. Dilara’nın önerdiği ürünlerin ilki; Sephora’nın Pürüzsüzleştirici Maskesi. Dönem dönem cildini derinlemesine temizleme ihtiyacı duyduğunda maske uygulamayı tercih eden Dilara, Sephora’nın ürününü temiz cildine uyguluyor ve suyla kolayca temizlediğini belirtiyor. Özellikle gözenekler, lekeler, ince çizgiler ve koyu lekelere karşı etkili olduğunu da sözlerine ekliyor.

 

 

Ve gelelim seruma. Dilara bir serum aşığı (olmayan var mı?). Oldukça duru bir cilde sahip olan Dilara’nın sabah rutininde tercih ettiği serum, Sephora Collection’ın Aydınlık Veren Serumu. Ürün, cilde parlaklık ve ton kazandırmak için C vitamini, E vitamini ve doğal kökenli peptitler içeriyor. Aydınlık bir cilde sahip olmak isteyenler için ideal! Burada da bir tüyo verelim, Sephora Pembe Kuvars Roller, en iyi sonucu almak için mükemmel bir yardımcı!

Dilara, son olarak Sephora Collection’un Nemlendirme ve Canlanmayı Destekleyen Göz Çevresi Kremini de uygulayarak sabah bakımını tamamlıyor. İşi gereği çok fazla telefona ve laptopa bakmak durumunda olduğu için göz çevresine ekstra özen göstermesi gerektiğini belirtiyor. Bu anlamda formülündeki siyah halkaları azaltan kafein, nemi içeri hapsetmeyi sağlayan hiyalüronik asitle bu göz çevresi kremi, olmazsa olmazı!

Son derece keyifli geçen sabahtan çıkardığımız notlara şöyle bir göz atıyoruz; güne güzel başlamanın bütün güne olumlu yansıdığı kesin! Doğadan aldığını, elinden geldiğince geri veren ürün ve markaların da kalbimizdeki yeri apayrı. Bununla birlikte, Sephora’nın mottosunu da şuraya bırakalım; iyi içerik, etkili olandır.

*Vogue Türkiye’nin 23 Ekim 2021 tarihinde yayınlanan online röportajından alınmıştır.