VÜCUT BAKIMINDA PEELING’İN YERİ
Ana Sayfa Vücut Bakımı VÜCUT BAKIMINDA PEELING'İN YERİ

Cilt Bakımı

VÜCUT BAKIMINDA PEELING’İN YERİ

Her insanın cilt yapısı ve hücre yenilenme süreci bir diğerinden farklı olabilir. Yenilenen cilt, ölü hücreleri cildin en üst tabakasına ulaştırır. Etkili bir cilt temizliği ve bakımı yardımıyla ölü hücreler cildin en üst tabakasından arındırılmadığı takdirde, kir ve yağ kalıntılarıyla birleşerek gözeneklere dolar. Tıkanmış gözenekler, birçok cilt sorununun meydana gelmesinin başlıca nedenleri arasında yer alır. Bu nedenle cildi peeling ve scrub ürünleri yardımıyla düzenli olarak arındırmak büyük önem taşır.

Scrub Nedir?

Scrub ve peeling, sıklıkla karıştırılan iki kavramdır. Esasen her iki ürünün kullanım amacı da, cildi çevresel kirlilik ve ölü hücre kalıntılarından arındırmaktır. Bu sayede cilt çok daha sağlıklı koşullarda ve hızlı bir şekilde kendini yenileyebilir. Gözenekler tüm kirlilikten arındırıldığında, cildin nefes alması da kolaylaşır. Ayrıca düzenli aralıklarla uygulanan peeling ve scrub ürünleri, ciltte kıl dönmesi, leke, batık ve selülit gibi sorunların oluşumunu da önlemeye ve gidermeye yardımcı olur.
Scrub ve peeling ürünlerinin formüllerinde partiküller bulunur. Bu partiküller, gözenekleri derinlemesine temizlemek ve arındırmak açısından önemli bir etkiye sahiptir. Her iki ürün kullanımı da ciltteki ölü derilerin temizlenmesini destekleyici en kolay ve pratik yollar arasında yer alır. Scrub ürünleri ayak, yüz ve vücut scrub (body scrub) çeşitleri olarak üç gruba ayrılır. Scrub ürünlerinin peeling’ten farkı, ciltte yarattığı etkidir. Peeling, scrub’a kıyasla daha güçlü bir yöntemdir. Ancak her cilt tipi ve yapısı, peeling uygulaması için uygun değildir. Bu nedenle hassas ya da çok kuru cilt tiplerine sahip olan kişilerin peeling ürünlerinin aksine scrub kullanmaları tavsiye edilir. Cildinizi scrub yöntemiyle arındırmak için Frank Body Original Coffee Scrub gibi ürünleri tercih edebilirsiniz.

Vücut Peelingi Ne İşe Yarar?

Peeling ürünlerinin genellikle yalnızca yüze uygulandığı düşünülür. Oysa vücudumuzu saran tüm cilt dokusunun ölü hücrelerden arındırılmaya ve yenilenmeye ihtiyacı vardır. Bu nedenle peeling ürünlerinin vücutta kullanılması büyük önem taşır. Peeling faydaları oldukça fazla olan bir arındırıcı üründür. Düzenli ve doğru peeling uygulayarak yenilenmesini ve güçlenmesini desteklediğiniz cildinizin selülit, çatlak, leke ve batık gibi sorunlara karşı daha dayanıklı bir hale gelmesine de yardımcı olmuş olursunuz. Örneğin epilasyon ve ağda gibi istenmeyen tüylerden kurtulma yöntemleri, bacaklarda batık oluşumu olasılığını artırır. Bacak peelingi uygulayarak bu bölgede bulunan gözeneklerin ölü hücrelerden ve kir kalıntılarından arınmasını desteklediğiniz takdirde, batık oluşumu ihtimalinin de azalmasına yardımcı olursunuz. Ancak peeling yöntemi cildi normalden daha çok hassaslaştırdığı için, peeling uygulama sıklığı ve şekli de büyük önem taşır.

Vücut Peelingi Nasıl Uygulanır?

· Vücut peelingi seçerken, cilt yapınızı göz önünde bulundurarak seçim yapmalısınız. Başka bir deyişle, en iyi peeling ürünü her cilt tipi için farklı bir seçimi işaret eder. Örneğin, kuru ya da hassas bir cilt yapısına sahipseniz, iri tanecikler ve partiküller barındıran ürünler sizin için ideal seçimler olmayabilir.
· Vücudunuzun kurumaya ve batık oluşumuna en meyilli bölgeleri, peeling uygulamasına en çok ihtiyaç duyulan kısımlardır. Vücudunuzun ihtiyaç duyduğunu düşündüğünüz tüm bölgelerine peeling uygulayabilirsiniz.
· Peeling uygulamasını duştan sonra yapmanız, daha etkili sonuçlar almanızı sağlar. Çünkü bu esnada gözenekleriniz çok daha açık olabilir.
· Peeling ürünlerini vücudunuza nazik ve dairesel hareketler eşliğinde uygulamalı, daha sonra tüm vücudunuzu partiküllerden tamamen arındırmalısınız.
· Peeling uygulamasının sonuna geldiğinizde cildinizi yatıştıran ve güçlendiren bir nemlendirici kullanmalısınız.

 

 

Vücut Peelingi Ne Sıklıkla Uygulanmalı?

Vücut peelingi ürünlerinin her gün kullanılması doğru değildir. En etkili ve doğru sonuçları almak için ürünleri haftada bir ya da iki kez uygulamanız yeterlidir. Elbette her peeling ürününün kullanım şekli ve sıklığı bir diğerinden farklı olabilir. Bu nedenle ürünlerin kullanım talimatlarına mutlaka göz atmalısınız. Cilt tipinize uygun peeling önerileri almak için Sephora’da yer alan ürünleri gözden geçirebilir, Sephora Collection Vücut Peelingi veya Sol De Janeiro Brazilian Bod Buff Smoothing Scrub ‘N’ Mask – Arındırıcı Vücut Maskesi gibi ürünleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.