Yağlı Ciltler İçin İlkbahara Uygun Bakım Önerileri
Ana Sayfa Cilt Bakımı Yağlı Ciltler İçin İlkbahara Uygun Bakım Önerileri

Cilt Bakımı

Yağlı Ciltler İçin İlkbahara Uygun Bakım Önerileri

Sephora editörleri yağlı cilt tipine sahip olanların rahatlıkla kullanabileceği ürünleri seçti.

Güneşin iyice yüzünü gösterdiği ilkbahar günlerinde cildiniz normalden fazla yağlanabilir. Bu durumun, özellikle yağlı cilt tipine sahip olanlar açısından can sıkıcı olduğunu biliyoruz. Ciltteki sebumu dengelemeye ve gözenek görünümünü hafifletmeye yardımcı ürünlerle bakım rutininizi etkili hale getirmeniz mümkün. Bunun için Sephora editörlerinin hazırladığı ürün seçkisi ve önerilere göz atmaya ne dersiniz? 

Benefit The Porefessionel Deep Retreat Mask

Cildi kurutmadan gözenekleri temizleyen bir kil maskesi arıyorsanız Benefit’in bu maskesine bir şans verin. Maskenin içeriğinde bulunan kaolin kili cildi derinlemesine temizliyor. Jojoba yağı ve papatyadan elde edilen bisabolol ise cilde aydınlık bir görünüm kazandırıyorr. Maskeyi cildinizin ihtiyacına göre haftada bir veya iki kez uygulayabilirsiniz.

 

Byoma Moisturizing Gel Cream

Düzenli olarak nemlendirici kullanmamak cildin daha fazla sebum üretmesine sebep olabilir. Byoma’nın jel yapıdaki hafif nemlendiricisi, içerik listesinde yer alan niasinamid ve laktik asit sayesinde sebumu dengeliyor. Ayrıca, antioksidan bakımından zengin yeşil çay ve seramid cildi yatıştırmaya yardımcı. 

Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Çift fazlı temizliğin ilk adımında uygulanan yağ bazlı temizleyiciler arasında haklı bir üne sahip olan Clinique Take The Day Off Cleansing Balm’ın basit bir içerik listesine var. Antienflamatuar ve antioksidan aspir yağı komedojenik olmadığı için yağlı ciltlere de uygun. Ürünü kuru cildinize uygulamanızı öneriyoruz. 

Drunk Elephant C-Firma Fresh Day Serum

Drunk Elephant, oksitlenmeye meyilli C vitamini için yenilikçi bir çözüm buldu. Toz formundaki bu C vitaminini kullanmadan önce serumla karıştırıyorsunuz. İçeriğinde yer alan %15 L-askorbik asit, ferulik asit ve tokoferol ile tam bir antioksidan hazinesi olan bu serum, cildi yağlandırmadan nemlendiriyor ve lekelerin görünümünü hafifletiyor. Yeşil çayın cildi yatıştırması ise bonus. 

The Inkey List Caffeine Eye Cream

Göz çevresini düzenli olarak nemlendirmek çok önemli. The Inkey List’in kafein içeren göz kremi özellikle göz şişkinliğini hafifletmeye yardımcı oluyor. Peptit, hiyalüronik asit ve skualen göz çevresini yoğun bir şekilde nemlendiriyor. Maksimum fayda sağlamak için sabah ve akşam kullanabilirsiniz.

Sephora Collection Smoothing Cleanser

Yağlı ciltler için ideal olan bu temizleyici, cildi eksfoliye etmeye yardımcı olan alfa hidroksi asit ve sebum dengeleyen salisilik asit içeriyor. İçeriğinde bulunan aloe vera cildi nemlendiriyor. Sephora Collection Smoothing Cleanser düzenli kullanıldığında gözenek görünümünü hafifletiyor ve cildi aydınlık kılıyor.