YAĞLI CİLTLERE ÖZEL BAKIM RUTİNİ
Ana Sayfa Güzellik İpuçları YAĞLI CİLTLERE ÖZEL BAKIM RUTİNİ

Cilt Bakımı

YAĞLI CİLTLERE ÖZEL BAKIM RUTİNİ

Yağlı cilt, genellikle genetiktir; fakat hormonel dalgalanmalar ve yaş faktörlerinden de etkilenebilir. Yağlı ciltlere özel bir bakım rutini, cildin doğal yağ dengesine zarar vermeden sebum üretimini kontrol altına almayı hedeflemelidir. Cilt bakımı ihmal edildiği veya bir nedenle cildin sebum üretimi kontrol altına alınmadığı takdirde, gözeneklerde biriken yağ kalıntıları cilt sorunlarına, komedon oluşumuna ve gözenek görünümüne neden olabilir. Fakat, cildi gereğinden fazla yıkamak, cildin kuruyup pul pul dökülmesine veya daha çok sebum üretimine yol açabilir. Doğru ürünlerle etkili bir bakım rutini ile yağlı cilt tipinin sebum üretimini dengede tutmak ve parlama görünümünü engellemek ise mümkün!

Shiseido – Deep Cleansing Foam

Cildi arındırıcı granüller içeren, derinlemesine ferahlatıcı, çok fonksiyonlu bir temizleme köpüğüdür. Ciltteki gözenekleri tıkayan kirleri, yağ, kirletici maddeleri ve cildin yaşlanmasına neden olabilecek oksitlenmiş maddeleri etkin bir şekilde temizler.

 

Biotherm Purefect Skin Yüz Temizleme Jeli

Biotherm’in her ürünününde olduğu gibi, parlama karşıtı jel temizleyici Purefect Skin’de de patentli Life Plankton™ içeriği bulunur. Kullanım sırasında köpüğe dönüşen jel doku, cilde canlı bir görünüm kazandırmaya, sağlıklı ve mat görünen bir cilt elde etmeye yardımcı olur. Kullanım sırasında jel doku köpüğe  gözle görülür şekilde arındırılır ve cilt canlı bir görünüm kazanır.

 

Clarins – Clear Out Blackhead Expert

Kolay kullanım başlığı ile cilt bakımın eğlenceli kılan stick formundaki 2’si 1 arada maske siyah noktaları giderir, cildin yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazanmasını destekler.

Sephora Collection Neutral PH Balancing Tonic

%94 doğal içeriklere sahip yüz losyonu, içeriğindeki kahverengi alg ekstraktı ile şehir hayatının sebep olduğu kirliliği ciltten arındırırken PH dengesini korur.

Dr Jart + Dermaclear Microfoam Temizleyici

Hidrojene mineralli su içeren temizleyici ve nemlendirici bu köpüğün formülü, cildi yatıştırmaya yönelik bitki özlü yatıştırıcı bir kompleks içerir. Kuruluk ve gerginilik hissi vermeden cilt nemini muhafaza edenaza etmeye ve temizlik sonrasında cildi rahatlatmaya yardımcı olur.