YAŞ ALMAK IN & YAŞLANMAK OUT
Ana Sayfa Cilt Bakımı YAŞ ALMAK IN & YAŞLANMAK OUT

Cilt Bakımı

YAŞ ALMAK IN & YAŞLANMAK OUT

Bu yazı için Sephora Türkiye Beauty Masters 2020 Şampiyonu Mısra Demirağ’a teşekkür ederiz.

Son dönemlerde anti aging sözcüğü sıklıkla karşımıza çıkıyor. Serumlar, kremler, maskeler, güneş kremleri gibi günlük hayatımızın parçası olan birçok cilt bakımı üründe bu kelimeyi görmeniz mümkün. Peki anti aging nedir ve neden bu kadar önemli?

Anti aging kelimesi yaşlanma karşıtı anlamına geliyor. Cildimizin yüzde 80’i kolajenden oluşturur ve cildimize elastikliği sağlar. 25 yaşından itibaren vücudumuzdaki kolajen üretimi azalır. Biyolojik faktörlerin yanı sıra güneş, iklim ve kirlilik gibi çevresel faktörler de cilt yaşlanmasında oldukça etkilidir. Ayrıca; düzensiz uyku ve beslenme, yetersiz su tüketimi, stres gibi yaşamsal faktörler de cildin yaşlanmasına sebep olabilir.

Yaşlanma karşıtı bakım; ciltte mevcutta olan veya ileride yaşanabilecek nemsizlik, çizgilenme, ton eşitsizliği, geniş gözenekler, elastikiyet kaybı, sarkma gibi cilt problemlerinin önüne geçmek için büyük öneme sahip. 25 yaştan itibaren koruma amaçlı yapılacak anti aging bakım ile cildinizin yaşlanmasını geciktirmek sizin elinizde.

  • Anti aging bakıma yeni başlayan kişilerin ciltlerini iyi gözlemlemeleri ve ihtiyaçlarına yönelik ürünler kullanmaları önemlidir.
  • Cildinizde yaşlanma belirtilerini geciktirmek istiyorsanız;
  • Cildinizi mutlaka her gün nazik bir temizleyici ile arındırın.
  • Cilt pH’ı ile uyumlu, nemlendirici bir tonik kullanın.
  • Cildin nem bariyerini korumak için mutlaka cilt tipinize uygun bir nemlendirici tercih edin.
  • C vitamini gibi antioksidanlar ile cildinizi çevresel faktörlere karşı koruyun.
  • Haftalık bakımınıza ölü hücreleri cildinizden arındıracak nazik bir peeling ekleyin.
  • Mutlaka günlük rutininizin son adımı olarak yüksek SPF içeren güneş koruyucu kullanın.
  • Cilt bakımının yanı sıra sağlıklı beslenme, yeterli su tüketimi, spor, uyku düzeni gibi etkenlerin de önemli olduğunu unutmayın.

En Önemli Anti Aging Bakım Ürünü: Güneş Koruyucu

Sanılanın aksine; güneş ışınları her mevsimde cildimize etki eder. Güneş’in yaydığı UVA ve UVB ışınları cildin yaşlanmasına ve leke oluşumuna sebep olur. Bu sebepten dolayı, güneş koruyucu mevsim fark etmeksizin mutlaka günlük cilt rutinimizin bir parçası olmalıdır.

Hyalüronik Asit

İlerleyen yaşla birlikte cildin üst katmanı epidermiste doğal olarak bulunan hyalüronik asit azalır, böylece cilt kurumaya başlar. Nemsiz ciltte kırışıklıklar daha hızlı gözlemlenir ve çizgiler derinleşir. Kendi ağırlığının bin katı kadar su tutma kapasitesine sahip bu harika içeriği günlük rutininize ekleyerek cildinizin daha nemli ve dolgun görünmesini sağlayın.

 

C Vitamini

Güçlü bir antioksidan olan C vitamini, yaşlanma karşıtı bakımda oldukça büyük bir öneme sahiptir. Cildi çevresel faktörlere karşı korur ve kırışıklık görünümünün azalmasına yardımcı olur. Ayrıca cilde aydınlık ve canlı bir görünüm sağlar.

Retinol

İnce çizgi ve kırışıklık görünümü mevcutsa, azalmasına yardımcı olmak için en etkili içeriklerden biri de retinoldür. Retinol; bir A vitamini formudur. Hücre yenilenme hızını arttırarak cilt dokusunda pürüzsüzleşme ve aydınlanma sağlar. Retinol ürünleri gece kullanımı için uygundur ve kullanım sonrası gündüz mutlaka güneş koruyucu kullanılmalıdır.