YAŞLANMA KARŞITI KREMLER HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ
Ana Sayfa Güzellik İpuçları YAŞLANMA KARŞITI KREMLER HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

Cilt Bakımı

YAŞLANMA KARŞITI KREMLER HAKKINDA MERAK ETTİKLERİNİZ

Yaşlanma belirtilerinin en belirgin ve hızlı şekilde gözlemlendiği bölge, cilt dokusudur. Başta yüz ve özellikle göz çevresi olmak üzere, cildin birçok bölgesinde ince çizgi ve kırışıklık görünümü yaş ilerledikçe artar. Elbette yaş ilerlemesinin ciltte çeşitli yansımaları olması doğal bir süreçtir. Ancak etkili, düzenli ve doğru bir cilt bakım rutini ile yaşlılık belirtilerinin oluşumunun ertelemesine ya da görünümünün azaltılmasına yardımcı olunabilir.

Yaşlanma karşıtı cilt bakım ürünlerini şimdi Sephora’da keşfet!

Eksik, düzensiz ya da yanlış uygulanan bir cilt bakımı ise, yaşlanma belirtilerinin normalden çok daha erken ve belirgin şekilde oluşmasına neden olabilir. Cilde yeterli nem takviyesi uygulamamak, güneşin zararlı ışınlarına korumasız şekilde maruz kalmak ve cildin ihtiyaçlarını karşılamayan cilt bakım ürünlerini kullanmak gibi birçok faktör, erken yaşlanma belirtilerinin görülmesinin önünü açabilir. Bu nedenle “anti-aging” olarak da tanımlanan yaşlanma karşıtı ürünlerin doğru seçilmesi ve düzenli olarak kullanılması büyük önem taşır.

Yaşlanma Karşıtı Krem Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Tüm cilt bakım ürünlerinde olduğu gibi, anti aging krem ve serumların da seçimi cilt ihtiyaçları ve yapısı göz önünde bulundurularak yapılmalıdır.

Göz çevresi bakımı, tüm cilt bakımı rutini içinde daha dikkat ve özen isteyen bir yere sahiptir. Çünkü göz çevresinde bulunan cilt dokusu oldukça narin ve incedir. Bu bölge yeterince nemlendirilmediğinde ve güçlendirilmediğinde, kaz ayakları ve ince çizgi oluşumu riski büyük ölçüde artar.

Göz altı kırışıklıkları ile etkin bir mücadele vermenin en önemli yolu, bu bölgedeki cilt dokusuna nem ve kolajen desteği sağlayan göz çevresi kırışıklık kremi seçeneklerinden yardım almaktır.

Göz altı kırışıklıkları gibi yaşlanma belirtileri, her yaştan ve cilt yapısından insanda aynı hızda ve etkide gözlemlenmez. Bu nedenle yaşlanma karşıtı ürün ve göz altı kremi seçerken içinde bulunduğunuz yaş aralığına göre seçim yapmanızda fayda vardır.

En Etkili Anti-Aging Maddeler Nelerdir?

Yaşlanma belirtileriyle savaşmanın en önemli püf noktalarından biri, cilde yoğun bir nem takviyesi uygulamaktır. Bu nedenle hyaluronik asit ve aloe vera gibi cildin nem hapsetmesine yardımcı olan içerikler, yaşlanma karşıtı ürünlerde sıklıkla kullanılır. Shea yağı, shambrilla yağı, Hindistan cevizi yağı ve moringa özü gibi içerikler, cilt dokusunun beslemesi ve güçlendirilmesi açısından oldukça destekleyici içeriklerdir. Ayrıca erken yaşlanma belirtilerinin oluşmasının en önemli nedenlerinden birinin güneşin zararlı ışınları olduğu düşünüldüğünde, ileri UVA ve UVB teknolojisi kullanılarak hazırlanan ürünler ön plana çıkar. Cildin çevresel kirliliğe ve serbest radikallere karşı korunmasına destek olan teknolojiler kullanılarak geliştirilen ürünler, yaşlanma belirtileriyle mücadelede cildin en önemli yardımcılarındandır.

En İyi 10 Kırışıklık Kremi

En iyi kırışıklık kremi, her cilt tipi için farklılık gösterir. Örneğin kuru ve çok kuru cilt tipleri için Shiseido Vital Perfection Overnight Firming Treatment, Clinique Superdefense™ SPF 25 Yorgunluk ve Yaşlanmanın İlk Belirtilerine Karşı Nemlendirici Krem ve Estee Lauder Revitalizing Supreme Plus Yaşlanma Karşıtı Nemlendirici Krem gibi ürünler ideal tercihler olabilir. Solgun ve karma ciltlere sahip kişiler, cildin doğal ışıltısını geri kazandırmaya yönelik kolajen desteği sağlayan Estee Lauder Nu Sppom Rdnt Enr Mst Cr, Filorga Lift-Structure – Sarkmayı Önleyici Lifting Etkili Krem ve Medical Beauty Research Pure Perfection 100 N Face Cream Smooth gibi ürünleri tercih edebilir. Göz çevrenizdeki kırışıkları doğrudan hedefleyen bakım ürünlerini tercih ediyorsanız, Shisedio Benefiance Créme Anti-Rides Yeux, Medical Beauty Research The Best Eye, Chanel Le Lift  gibi ürünlerden yana seçim yapabilirsiniz.

Yaşlanma Karşıtı Kremler Kaç Yaşında Kullanılır?

Birçok insan, yaşlanma karşıtı göz kremi kullanımının yaşlanma belirtilerinin yoğun şekilde gözlemlendiği dönemde başlaması gerektiğini düşünür. Oysa uzmanlar, 20-25 yaş aralığındaki insanların anti-aging etkili ürünleri kullanmaya başlamasının faydalı olduğunu vurgular. Cildi beslemek ve güçlendirmek açısından alınan erken önlemler, yaşlanma belirtilerinin oluşumunu geciktirmenizi de kolaylaştırır. 20-30 yaş aralığındaki insanların cildine etkin bir güneş koruması ve nem desteği sağlayan ürünleri tercih etmesi, 30-40 yaş grubundaki kişilerin cilde yoğun bir vitamin takviyesi uygulaması, 40 yaş ve üstündeki insanların ise etkin anti-aging içeriklerini kullanması tavsiye edilir.

 

Siz de Sephora’da yaş aralığınıza ve cilt yapınıza uygun yaşlanma karşıtı ürünlere ulaşabilir, cilt sağlığınızı bugünden koruma altına alabilirsiniz.