Yaz Aylarına Uygun Parfüm Seçme Rehberi
Ana Sayfa Parfüm Yaz Aylarına Uygun Parfüm Seçme Rehberi

Parfüm

Yaz Aylarına Uygun Parfüm Seçme Rehberi

Yaz Aylarına Uygun Parfüm Seçme Rehberi Geride kalan zorlu ve yorucu bir kışın ardından, güzellikleriyle, umut ve şans dolu geleceğine inandığımız yaz aylarına Haziran ayı itibari ile resmen girmiş bulunuyoruz! E yaz deyince akla gelen en önemli sorulardan biri de; “Yaza uygun hangi parfümü kullanmalıyım?” Mevsimine göre seçtiğimiz kıyafetlerimiz gibi elbette ki kullandığımız parfümler de mevsime göre değişkenlik gösteriyor. Çoğumuz kışın daha baharatlı ve keskin kokular tercih ederken yaz aylarını daha çiçeksi ve meyvemsi taze kokular eşliğinde karşılıyoruz. Hepimizin aklında güneşi ve denizi bol tatil planları varken yaza özel parfüm seçme rehberi yazımızı sizler için hazırladık.

 

Versace Dylan Turquoise

Şehvetli, genç ve taze Versace Dylan Turquoise, keskin mandalina ve limonun coşkusunu ahşap ve misk dokunuşlarıyla birleştiriyor. Canlı notalara frenk üzümü ve guavanın meyveli vurguları ile yasemin ve frezyanın çiçeksi kokusu eşlik ediyor.

Yves Saint Laurent Libre

Eğer lavanta ve çiçeksi aromalardan hoşlanıyorsanız Libre en sevdiğimiz parfümler listesinde bir numaraya girebilir. Mandalina, lavanta, kuş üzümü, turunç yaprağı yağı, yasemin, lavanta, portakal çiçeği, vanilya, sedir ağacı, ambergris ve misk içerikleri karışımından oluşan Libre yaz aylarınızın favorisi olacak.

 

Coco Chanel Coco Mademoiselle

Üst notalarında portakal, mandalina, portakal çiçeği ve bergamot yer alır. Tene sıkıldığında duyulan ilk koku olan üst notalarda turunçgillerin ferahlığı ile tam bir yaz kokusu olan Mademoiselle’in, meyve aromalı açılışı romantik ve esintili bir yaz akşamı için ideal tercih olabilir…

 

Narciso Rodriguez Poudree

Kadifemsi yasemin, pudramsı misk ve odunsu notaların buluşması ikinci bir ten hissiyatı yaratır. Taze, doğal ve çiçeksi kokuları sevenlerdenseniz Narciso Rodriguez’i keşfetmenizi tavsiye ederiz.

 

Burberry My Burberry Blush

Londra bahçelerinden esinlenerek yaratılan My Burberry Blush, taptaze kokusu ile enerjik ve eğlenceli bir dünya sunuyor. Üst notasında tatlı nar ve limon, orta notasında ise sardunya, elma ve gül yaprağı notaları alt notada yasemin ve mor salkımla harmanlanıyor.

Armani My Way

İçeriğindeki bergamot, Mısır’dan gelen portakal çiçeği ile aydınlık ve parlak bir başlangıç yaparken, Hindistan’dan gelen yasemin çiçeği ile bütünleşir. Son olarak, Virginia’nın taze sedir ağacı akorları, kompozisyonu imzalamak için Madagaskar’dan gelen beyaz misk ve şehvetli vanilya ile buluşur…

 

Jo Malone Wood Sage & Sea Salt

Dalgaların uzak diyarlardan getirdiği deniz tuzu ile ferahlatılmış bir hava ve nadir bulunan Ambrette Tohumunun dengelyici ve harmanlanmış hali bu parfümde sizlerle buluşuyor…