Yaz Davetleri İçin Makyaj Alışverişi Önerileri
Ana Sayfa Makyaj Göz Yaz Davetleri İçin Makyaj Alışverişi Önerileri

Makyaj

Yaz Davetleri İçin Makyaj Alışverişi Önerileri

 Yaza adım adım yaklaşıyoruz. Bu yaz davetlere en gözde makyaj trendleri ile giriş yapın.

Büyük günlere hazırlanmanın en eğlenceli tarafı o gün için yaratacağınız güzellik görünümüne karar vermek. Bu görünümü belirlerken cilt tipi, yüz ve göz şekliyle beraber kişisel stil de belirleyici faktörlerden. Mezuniyetler ve davetlerde uygulayabileceğiniz, hem kamera önü hem de arkasında harika görünmenizi ve iyi hissetmenizi sağlayacak makyaj fikirleri için aşağıya göz atın.

Barbiecore

Temmuz 2023’te vizyona girecek olan Barbie filmi ile beraber pembenin her tonu popülerlik kazandı. Lizzo, Anne Hathaway ve Kim Kardashian gibi ünlü isimler de katıldıkları davetlerde ışıltılı ciltleri, uzun kirpikleri ve pembe dudakları ile dikkatleri üstüne çektiler. Barbiecore trendine ayak uydurmanın püf noktası, tıpkı bir Barbie bebek gibi cilde aydınlık ve ışıltı katmaktan ve pembe allıkla yüzü boyutlandırmaktan geçiyor. Makyajın bazını hazırlarken ince yapılı bir fondöten ve şeffaf bir pudrayla gözenek görünümünü azaltabilirsiniz. Pembe yansımalı bir dudak parlatıcısını  hem dudaklarınıza, hem de elmacık kemiklerinize ve göz kapaklarınıza uygulayabilirsiniz. Daha dramatik bir ‘’yaşayan bebek’’ görünümü için de alt kirpik diplerinize maskara sürmek veya takma kirpik eklemek eğlenceli bir fikir. 

Sephora Collection Colorful Blush #16 Heated

Sephora Collection Outrageous Plump Effect Gloss #01 Universal Volume

Natasha Denona Love Cheek Duo

Grafik Bakışlar

İşte yaratıcılığınızı ortaya koymak için harika bir fırsat. Eyeliner’ın başrolde olduğu bu görünümü modern ve dikkat çekici kılmak için cilt makyajını mümkün olduğunca yalın tutun. Farklı renk ve dokularda eyeliner’lardan kıyafetinize uygun olanı seçtikten sonra sıra, gözlerinizi bir tuval olarak kullanmaya geliyor. Favori görünümlerimiz arasında Ccesur ve keskin bir çizgi, göz çukurunu çerçeveleyen 60’lar stilinde bir çizgi, alt kirpik dibinden başlayıp gözün dış kenarına uzayan bir çizgi, göz kapağının ortasından başlayan alt alta iki çizgi var. Çizgilerin üstünü küçük taşlar veya incilerle süslemek de makyajınızı ilgi çekici kılar.

Sephora Collection Black Ink Classic Line

Sephora Collection Size Up Mascara

Dior Diorshow On Stage Eyeliner #01

Minimal Bir Stil

Özel günlerde abartısız şıklıktan yanaysanız ince yapılı ve doğal tonlarda ürünler tercih edebilirsiniz. Su bazlı bir fondöten veya renkli nemlendiricinin üzerine gerektiği ölçüde kapatıcı uyguladıktan sonra krem ​​allığı nemli bir süngerle yanaklarınıza uygulayarak doğal bir canlılık elde edebilirsiniz. Uzun bir gece olacaksa toz  allıkla üstünden geçin. Parlama olabilecek noktalar için şeffaf bir sabitleyici pudra kullanmanızı öneriyoruz. Ayrıca açık toprak tonlarında bir far paleti, kahverengi far, maskara ve kirpik kıvırıcısı da bu makyajı tamamlamak için ideal ürünler. Sadelikten ödün vermeden hafif bir ışıltı isterseniz göz pınarınıza gümüş veya altın rengi  far ile küçük ama etkili bir dokunuş yapabilirsiniz. Son olara kaşlarınızdaki boşlukları doldurup onları şeffaf bir jelle taramayı unutmayın.  

Sephora Collection Best Skin Ever Glow Foundation 

Sephora Collection Best Skin Ever Glow Concealer

Sephora Collection Clear Brow Gel

Rengarenk Gözler

Renkli farları nötr tonlarda tasarımlarla bir araya getirerek kontrast yaratabilirsiniz. Söz konusu renkli far olduğunda doğru uygulama daha da önem kazanıyor. Far bazını tüm göz kapağına uyguladıktan sonra tok bir fırçayla farınızı sürün. Ardından bir karıştırma fırçası yardımıyla dağıtın. Eyeliner ve yoğun kirpiklerle dramatik bir görünümün yerine, hafifçe rimel sürerek daha modern bir görünüm yakalayabilirsiniz. Ayrıca toz yerine, krem dokulu bir far da tercih edebilirsiniz. Krem farı uygularken fırçayla keskin bir hat belirleyebilir veya temiz parmaklarla özgün şekiller elde edebilirsiniz. 

Too Faced Pinker Times Ahead Eyeshadow Palette

Işıltılı Gözler

Bu sezon davet makyajlarında ışıltılı metalik gözler ve ıslak görünümlü cilt makyajı dikkat çekiyor. Bu tarz için ilham perilerimiz Gigi Hadid ve Emily Ratajkowski. Renk paletinde metalik ve simli dokular,, kızıl kahve, turuncu, altın gibi sıcak renklerin yanı sıra soğuk alt tonları olan gümüş tonları da bulunuyor. Bakışlarınıza netlik katmak için farınızı uyguladıktan sonra bir kapatıcı yardımıyla şakaklarınıza doğru sürerek farı keskinleştirebilirsiniz. 

Sephora Collection Color Shifter Eyeshadow Palette Bronze Vision

Sephora Collection Colorful Luminizer #01 Glizty Gold