Yeni Nesil İçerikler Hakkında Bilmeniz Gerekenler
Ana Sayfa Cilt Bakımı Yeni Nesil İçerikler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Cilt Bakımı

Yeni Nesil İçerikler Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Cilt bakım ürünleri yeni içeriklerle artık daha güçlü formülasyonlara sahip.

Cilt bakımı, güzelliğin teknolojiyle doğrudan alakalı bir alanı. Popülerleşen çoğu içeriğin arkasında aslında uzun süren araştırmalar yatıyor. Dolayısıyla teknoloji ilerledikçe, kullandığımız ürünler daha güçlü ve spesifik kompozisyonlara kavuşuyor. Her geçen gün daha sık karşımıza çıkan bu yeni nesil içeriklerle tanışmak ve onlar hakkında ayrıntılı bilgi almak için aşağıya doğru ilerleyin. 

Mera Köpüğü Tohumu Yağı 

Meadowfoam tohumu yağı olarak da bilinen bu içerik, komedojenik olmadığı için son zamanlarda cilt ve saç bakım ürünlerinde sık sık kullanıyor. Mera köpüğü tohumu stabil bir yağ olmadığından cilt tarafından hızla emilip cildi nemlendiriyor. 

Medical Beauty Research Biochance Eye Make-Up Remover

Her formülasyonunda kaliteli içerikler kullanmayı amaçlayan bir marka olan Medical Beauty Research’ün göz makyajı temizleyicisi lens kullananlar için de uygun bir yapıya sahip. İçeriğindeki mera köpüğü tohumu ve argan yağları sayesinde cildi tahriş etmeden makyaj temizliği sağlıyor. 

Bakuchiol 

Retinolün doğal alternatifi olan bakuchiol, ciltteki kolajen üretimini tetikleyerek ince çizgilerin görünümünün azalmasına ve renk tonu eşitliğinin sağlanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca doğal olduğu için retinole nazaran hassas ciltlere daha uygun.

Sephora Collection 1% Bakuchiol Targeted Anti-Aging Serum

İçeriğinde ayçiçeğinden elde edilen E vitamini ve %1 bakuchiol bulunan bu serum, %96 oranında doğaliçeriğe sahip. İnce çizgileri ve kırışıklıkları azaltmanın yanı sıra cildi sıkılaştırmayı hedefliyor. 

Adaptojenler

Adaptojen, yorgunluğu ve stresin etkilerini azaltan bitkilere verilen ad. Vücudun ihtiyaç duyduğu şeylere uyum sağlama özelliğine sahip oldukları için adaptojen diye adlandırılıyorlar. Cilt bakımında genellikle cildi çevresel etkenlere karşı koruma görevi üstleniyorlar. En popüler adaptojenler arasında goji berry, ashwagandha, ginseng, chaga mantarı ve reishi mantarı bulunuyor. 

Origins Mega Mushroom Relief & Resilience Soothing Cream

İçeriğinde reishi, kordiseps ve chaga mantarları bulunan krem Origins’in Dr. Andrew Weil ile yarattığı seride yer alıyor. Bu mega mantar karışımı cildi sakinleştirmeye ve kızarıkları gidermeye yardımcı oluyor. Özellikle hassas ciltler için öneriliyor. 

Kombucha (Kombu Çayı) 

Youth To The People Kombucha + 11% AHA Exfoliation Power Toner

%8 laktik asit, %3 glikolik asit ve siyah çay içeren tonik, cildi ölü deriden arındırmayı ve cilt bariyerini güçlendirmeyi hedefliyor.. Güçlü bir tonik olduğu içingeceleri uygulanması, ardından da nemlendirici kullanılması öneriliyor. 

Prebiyotikler

Prebiyotikler temelde probiyotikler tarafından tüketilen besinlerdir. Probiyotikler ise vücudumuzu içeride ve dışarıda dengeli ve sağlıklı tutan iyi bakterilerdir. Prebiyotik içeren bakım ürünleri uygulayarak, probiyotiklerin daha etkili olmasına sağlayabilirsiniz. Böylece cilt yüzeyiniz dengeli ve güçlü kalır. Ayrıca ciltteki kızarıklığa ve kuruluğa neden olan faktörler de dengelenir.

Sephora Collection Prebiotics Blueberry Extract Face Mask

Sephora’nın Prebiotics serisinde bulunan ve %96 doğal kaynaklı içeriklerden oluşan maske prebiyotikler ve yaban mersini içeriyor. Cildi aydınlatmayı, nemlendirmeyi ve bu nemli halini korumayı amaçlıyor. 

Linoleik Asit 

Linoleik asit, mısır, aspir ve ayçiçeği yağlarında bulunan doymamış bir omega-6 yağ asididir. Aynı zamanda derinin üst katmanlarında en çok bulunan yağ asidi olma özelliğine sahip. Araştırmalara göre cilt bakımı ürünlerindeki linoleik asit antioksidan olmasının yanında, onarıcı ve sakinleştirici. 

Drunk Elephant Ceramighty™ AF Eye Balm

Drunk Elephant’ın göz kremi, içeriğinde bulunan seramidler ve omega açısından zengin bitki yağlarıyla bir yandan göz altı derisinin elastikiyetini geri kazanmasını destekliyor, bir yandan da ciltte dinlenmiş bir görünüm yaratıyor.

Deniz Yosunu

Cilt bakım ürünlerinde güçlü bir nemlendirici olma işlevine sahip içeriklerden biri de deniz yosunu. Yapısında bulunan polisakkaritlerle cilt hücrelerini uzun süre nemlendirme konusunda oldukça başarılı. . 

Mario Badescu Seaweed Night Cream

Kremin içeriğinde bulunan kolajen ve elastin cilt tonunu ve dokusunu düzeltmeyi vadediyor.. Mineraller bakımından zengin, kahverengi bir yosun olan bladderwrack ekstraktı cildi yatıştırırken, balık kolajeni de cildin elastikiyetini korumasını sağlıyor.