Yıpranan Saçlarınız İçin 5 Adımda Tatil Dönüşü Bakım Rehberi
Ana Sayfa Yıpranan Saçlarınız İçin 5 Adımda Tatil Dönüşü Bakım Rehberi

Yıpranan Saçlarınız İçin 5 Adımda Tatil Dönüşü Bakım Rehberi

Yaz aylarında cildimizin güneş ve sıcak havadan etkilenip zarar görmemesi için aldığımız önlemleri ve uyguladığımız bakımı saçlarımız için de uygulamamız gerektiğini unutmamak gerekiyor. Aynı özeni ve dikkati saçlarımıza da göstermezsek deniz ve güneşten yıpranan saçlarımız hiç karşılaşmak istemediğimiz görüntülere yol açabilir. Uzun bir tatil sonrası saçları bakıma almanın vakti geldi! Bu dönemde yıpranan saçlarımızı korumak için neler yapabiliriz sizler için derledik. Gelin, beraber inceleyelim:

Güneş Koruması

Tatildeyken sürekli güneşe maruz kalan saçlarımız kuruyup yıprandığı için tatil dönüşü güneş ışınlarına karşı cildimizi olduğu kadar saçlarımızı da korumamız gerekiyor. (Tatildeyken de aynı bakımı yapmak gerekiyor tabii. Ama sizlerin zaten bunu yaptığını umuyoruz!) Saçlarınızı güneşin zararlı etkilerine karşı koruyacak ürünler kullanarak ilk adımı atabilirsiniz. Bumble and Bumble Hairdresser’s Invisible Oil Heat ve Morocconoil Treatment Original güneşe karşı saçlarınızı korumada sizlere yardımcı olacak ürünler arasında yer alıyor.

 

Bakım Maskesi

Güneşten, denizden ve diğer tüm dış etkenlerden yorulan saçlarınızı haftada bir maske uygulayarak onarmaya özen gösterebilirsiniz. Bakım rutininize ekleyeceğiniz bu adım saçlarınızın onarımınının daha hızlı bir şekilde olmasına destek olacaktır. Sephora Collection Nemlendirici Saç Maskesi ve Gisou Honey Infused Hair Mask sizler için önerdiğimiz saç maskeleri arasında yer alıyor.

 

 

Nemlendirici Adım

Yaz aylarında saçlarımızı daha çok yıkadığımız bir gerçek… Tahmin edeceğiniz gibi bu durum saç tellerinin kurumasına yol açıyor. Kuruyan saçlarınızı canlandırmaya yardımcı olmak ve daha sağlıklı bir görünüm elde edebilmek için nemlendirici özelliği olan şampuan ve saç kremlerini tercih edebilirsiniz.  Gisou Honey Infused Şampuan ve Saç Kremi ikilisi sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

 

Bakım Yağı

Yıpranan saçlarınızı maskeler ve nemlendirici ürünlerle desteklerken bir yandan da bakım yağlarından yardım alabilirsiniz. Özellikle daha çok kırılan ve yıpranan saç uçlarınıza düzenli olarak uygulayacağınız bakım yağlarıyla saçlarınızın daha yumuşak, kabarıp elektriklenmeyen ve parlak bir görünüme sahip olmasına yardımcı olabilirsiniz. Bade NaturalGüçlendirici Ve Besleyici Saç Bakım Yağı, Mellys’ Nature Herbal Hair Care %100 Bitkisel Saç Bakım Serumu ve Sephora Collection Hair Oil   sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

Saç Peeling’i

Daha sağlıklı ve güçlü uzayan saçlar için saç derisi bakımının da önemli olduğunu unutmamak gerekiyor. Özellikle yaz sıcaklarında saç derisinde biriken ter ve kir gibi dış etkenlerden saç diplerini arındırmak için haftada bir kez saç peeling’i yapabilirsiniz. Sephora Collection Exfoliant Saç Scrub Şampuan sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.