Yüz Maskesi Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler
Ana Sayfa Cilt Bakımı Yüz Maskesi Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cilt Bakımı

Yüz Maskesi Kullanımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Cildinizin maruz kaldığı çevresel faktörler, yaş almak, cildin sahip olduğu yapı zamanla cildin parlaklığını ve canlılığını yitirmesine neden olur. Daha genç, elastikiyetini kaybetmemiş, canlı ve parlak bir cilt için düzenli cilt bakımı rutini uygulanması gerekir. Cilt bakım rutini içinde cildi temizlemek, ihtiyaç duyduğu nemi sağlamak ve belli aralıklara yüz maskeleri ile cilde ihtiyaç duyduğu özel bakımı gerçekleştirmek yer alır. Tüm bunlar düzenli olarak uygulandığı zaman yapılan bakımların cilt üzerinde oluşturduğu olumlu etkiyi zaman içerisinde görebilirsiniz. Sephora’da cilt bakımı konusunda uzman, dünyaca ünlü markaların üretmiş olduğu yüz maskelerinin yanı sıra, Sephora Collection’ın doğal içerikli, her ihtiyaca yönelik özenle hazırlanmış güçlü etkili yüz maskelerini de bulabilirsiniz.

Yüz Maskesi Nedir?

Yüz maskeleri, cilt bakım rutininin en etkili ve güçlü yardımcılarından bir tanesidir. Özellikle haftalık bakım rutinlerinizde destek almanız gereken yüz maskeleri, cildin pek çok farklı ihtiyacına yönelik üretilen spesifik ürünlerdir. Yüz maskelerinin sahip olduğu yoğun içerikler dolayısıyla cilt bakımında her gün uygulanması tavsiye edilmez. Kullanmaya başladığınız maskeyi uygulama talimatlarına yönelik olarak tavsiye edilen sürelerde yüzünüze uygulamanız gerekir. Her cilt tipine özel olarak üretilen maskelerin haricinde, anlık cildi toparlayan, cildin ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineral desteğini sağlamaya yardımcı, ciltte peeling etkisi yaratan pek çok farklı maske bulunur. İçerikleri bakımından farklılık gösteren maskeler uygulama yönünden de farklı alternatiflere sahiptir. Nar, ananas, karpuz, hindistan cevizi gibi doğal içeriklere sahip Sephora Collection Kağıt Yüz Maskeleri gibi tek kullanıma yönelik kağıt maskeler, Sephora Collection Peel-Off Yüz Maskesi gibi soyulabilen maskeler, cilde krem gibi uygulanan Sephora Collection Yoğun Nemlendirici Gece Maskesi, Sephora Collection Derin Temizleyici Kil Maskesi gibi durulama gerektiren maskeler kullanım farklılığı sunan ürünlerden başlıcalarıdır.

 

Yüz Maskesi Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Cilt maskelerini uygulamadan önce cildinizin temiz olduğundan emin olmalısınız. Maskeler mutlaka temiz bir cilde uygulanmalıdır. Böylece cildiniz maskenin içeriğinde yer alan değerli bileşenleri daha kolay emer. Durulama yapılması gereken maskelerin ciltten iyi bir şekilde arındırılması gerekir. Aksi halde gözeneklerde kalan maskeye ait kalıntılar gözenekleri tıkayarak akne ve sivilce gibi sorunlara neden olabilir. Maske seçiminde cilt tipine uygun ürün seçmek oldukça önemlidir. Özellikle karma ve yağlı ciltlerin kullanımı için üretilen kil ve kömür içeren Sephora Collection The Charcoal Mask Kömür Maskesi gibi ürünlerin tavsiye edilen sıklıkta kullanımı önemlidir. Kullandığınız maske peeling özelliği taşıyor ise maske kullanımından sonra cildinizin cilt tipinize uygun bir nemlendirici ile derinlemesine nemlendirilmesi gerekir. Çok sık tercih edilen ve pratik kullanıma sahip olan kağıt maskeler tek kullanımlık ürünlerdir. Kağıt maskenizi ambalaj arkasında yazan süre içerisinde cildinizde tutup sonrasında maskeyi çöpe atmalısınız. Sephora Collection Derin Temizleyici Kil Maskesi gibi kutu ambalajlarda yer alan maskeleri uygularken fırça kullanmanız daha hijyenik olacaktır. Kullandığınız fırçanın cildinize uygun bir fırça olmasına da özen göstermelisiniz. Her maskenin kullanım şekli ve ciltte kalma süresi farklıdır. Aldığınız her maskeyi ambalajında yazan kullanma talimatlarına uygun olarak kullanmaya özen göstermelisiniz. Böylece ürünlerden maksimum şekilde faydalanabilirsiniz.

Yüz Maskesi Ne İçin Kullanılır?

Cilt bakımı cildin doğal yapısını güçlendirmek, cilt tonunu eşitlemek, varsa akne ve sivilce gibi cilt problemleriyle savaşmak, cildi daha parlak ve canlı hale getirmek gibi çeşitli amaçlar için yapılır. Cilt bakımının temel uygulamalarından olan yüz maskelerinin uygulanması da aynı amacı taşır. Tüm cilt tiplerine ve cilt sorunlarına yönelik özel olarak üretilen maskeler, cilt bariyerinizi daha güçlü hale getirmeyi, cildinize nem, sağlık ve canlılık sağlamayı amaçlar. Sephorada bulunan onlarca farklı markaya ve Sephora Collection markasına ait yüz maskelerini inceleyebilir, dilediğiniz ürünü satın alabilirsiniz.