Yüz Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Yanlışlar
Ana Sayfa Cilt Bakımı Yüz Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Yanlışlar

Cilt Bakımı

Yüz Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gereken Yanlışlar

Cilt bakım rutinimizin belki de en kritik aşamalarından biri, yüz temizleme kısmı desek yanlış olmaz.  Sağlıklı, parlak ve bakımlı bir cilt görünümünün yolu ilk olarak doğru cilt tipine göre seçilmiş ürünlerle düzenli olarak yapılan cilt temizliğinden geçiyor. Fakat yüzümüzü temizlerken çoğu zaman bir takım önemli noktalara dikkat etmeyi unutuyoruz… Temizleme işlemi aşamasında yaptığımız en yaygın yanlışlar neler? bu yazımızda sizler için bir araya getirdik.

Sıcak Suyla Yüzü Yıkamak

Uzun yıllardır sıcak suyun cilde daha iyi geldiği ve daha iyi temizlediğini düşünüyoruz. Bunda sıcak suyun verdiği huzur ve rahatlama etkisinin de olduğu kesin! Fakat cilt sağlığımız için yapabileceğimiz en yanlış şeylerden biri sıcak su ile yüzümüzü yıkamak. Sıcak su, yüksek ısı nedeniyle cildi sahip olduğu doğal yağlardan da arındırdığı için cildin normalden daha fazla kurumasına sebep olabilir. Bir yandan, hassas yapıdaki ciltler için kızarıklık, tahriş gibi sorunlara da sebep olma ihtimali var. Bu nedenle sıcak su yerine yüzünüzü yıkarken sıcak su yerine ılık su kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Yanlış Temizleyiciyi Kullanmak

Çoğu kadının yaptığı yanlışlardan biri de el sabunu ya da benzeri cilt temizliğine uygun olmayan ürünlerle yüz temizleme işlemini gerçekleştirmek. Bu gibi ürünleri kullanıyorsanız acilen bırakmanızı tavsiye ederiz! Bu ürünler yüzümüzde bulunan doğal yağın yok olmasına, cildin kurumasına ve cilt bariyerinin incelmesine neden olabilir. Bu nedenle daima yüzde kullanıma uygun ve aynı zamanda cilt tipinize uygun temizleyici ürünleri tercih etmelisiniz.

Yüzü Gerektiğinden Daha Fazla Yıkamak

Özellikle normale kıyasla daha yağlı bir cilde sahip olanların çoğunlukla yaptığı yanlışlardan biri yüzü, günde ihtiyacından daha fazla yıkamak. Cildi günde 4-5 defa, hatta daha fazla kez temizleyicilerle yıkamak, cildinin doğal, koruyucu bariyerine zarar verebilir. Dolayısıyla cildin dış etkenlere karşı daha hassas olması ve sebum dengesinin bozulması gibi sorunlarla karşılaşılabilir. Tabii bu dediklerimiz birtakım cilt problemlerine sahip, uzman kontrölünde ilerlenen farklı durumlar için geçerli değil. Onu da hatırlatalım isteriz.

Cildi Yeteri Kadar Temizlememek

Özellikle makyaj temizlerken yapılan hatalardan biri de yüzü makyajdan yeteri kadar arındırmamak. Makyajınızı hiç çıkarmadan yatmanız ya da yeteri kadar temizlemeden bırakmanız gözeneklerinizi tıkayarak uzun vadede olumsuz etkilere sebep olabilir. Makyajınızı silerken mutlaka bir makyaj temizleme suyu kullanmalı bir de üzerine yüz temizleme jeli ile cildi arındırmalısınız. Hatırlatalım; makyaj temizleme suyu ile yüz temizleme jeli aynı görevi görmez. Makyajınızın kalıntılarından cildi arındırmak için mutlaka amaca uygun olan ürünleri kullanmalısınız!

Önerdiğimiz Yüz Temizleme Ürünleri:

Mario Badescu Glycolic Foaming Cleanser

Donukluk, tıkanıklık ve hiperpigmentasyona yönelik çözüm hedefiyle tasarlanmıştır. Makyajı, yağı ve kirleri derinlemesine temizlemeye yardımcı olmak için Glikolik Asit ile formüle edilmiş temizleyici, gözeneklerin arınmasına ve pürüzlü cildi yeniden dokulandırmaya yardımcı olur. İnce çizgiler, kırışıklıklar, eski akne izleri ve yaşlılık lekelerinin düzenli kullanımla azalmasına yardımcı olmayı hedefler. Papatya, Hatmi, Adaçayı, Sarı Kantaron ve Civanperçemi Özlerinin yatıştırıcı karışımı, cildin yeniden dengelenmesine ve ışıltılı kalmasına yardımcı olur.

 

Waterproof Eye Make up Remover

Doğal kaynaklı bileşenlerin% 92’si ile formüle edilen Sephora Collection Waterproof Eye Make up Remover, suya dayanıklı göz makyajını dahi etkili bir şekilde temizlemeyi hedefler. İki aşamalı dokusu, makyajı gözlerden yağlı bir film tabakası bırakmadan ve kirpiklere zarar vermeden çıkarmaya yardımcı olur. İçeriğindeki Peygamber Çiçeği özleri göz çevresinin rahatlamasına ve cildin sakinleşmesine yardımcı olur.

 

Take The Day Off – Temizleyici Balm

Cildi kurutmayan balm doku ciltle temas ettiğinde yağ formuna dönüşür sonrasında da su ile temas ettiğinde ise süt formuna dönüşerek cildi beslerken bir yandan çok yönlü formülü ile cildi tüm makyaj ve kirlerden arındırmaya yardımcı olur. Tüm cilt tipleri için kullanıma uygun olan temizleyici balm cildi temizlerken nem dengesini de korumaya destek olarak daha parlak ve sağlıklı bir cilt görünümü elde etmeye destek olur.

Sephora Collection Ultra Gentle Cleansing Micellar Jelly

Yüz, göz ve dudaklar için% 95 oranında doğal kaynaklı bileşenlerle formüle edilmiş ultra yumuşak misel makyaj temizleyici jel, makyajı ciltten nazikçe çıkarmak için doğal kökenli “peygamber çiçeği” çiçek suyu içerir. Jel dokusu tazelik ve yatıştırıcılık hissi sağlar. Ultra taze ve eriyen dokusu, hassas bölgelerde bile makyajı ve kirleri nazikçe gidermeye destek olur. Cildin temizlenirken rahatlamasına ve yumuşak bir doku kazanmasına yardımcı olur.

 

Shiseido Complete Cleansing Microfoam

Shiseido Complete Cleansing Microfoam, kullanımı kolay ve etkili bir cilt temizleyici köpüktür. Cildi kirden ve makyajdan derinlemesine temizleyip arındırmaya destek olur. Bir yandan da içerdiği yüksek seviyedeki nemlendirici maddeler ile cildi  pürüzsüzleştirip nemlendirmeye de yardımcı olur.  Cildi temizlerken, cilt dokusunu iyileştirmeye, daha aydınlık ve pürüzsüz bir görünüm sunmaya da yardımcı olmak amacıyla geliştirilmiştir. Etken maddeleri arasında Japon Kirishima Kaynak Suyu, Pirinç Yağı, Hydro-Wrap Vitalizing DE 7 ve Hamamelis Özü yer alır.