Göz Makyajında Hangi Fırçayı Kullanmalıyız?
Ana Sayfa Makyaj Göz Göz Makyajında Hangi Fırçayı Kullanmalıyız?

Makyaj

Göz Makyajında Hangi Fırçayı Kullanmalıyız?

Makyajın doğal ve kusursuz görünmesi için kullanılan fırçalar çok önemlidir. Özellikle makyajın en can alıcı noktası olan göz bölgesinde kullanılan fırçalar, kusursuz bir göz makyajı görnümü için en büyük yardımcınızdır. Göz makyajını yaparken kullanılan göz farının ve eyeliner uygulamalarının güzel görünmesi için makyaj fırçalarını tercih edebilirsiniz. Göz makyajı için özel olarak sunulan makyaj fırçaları, yumuşak kıl yapısı ile cilde hassas bir dokunuş yapar.

Göz Makyajında Kullanılan Fırça Çeşitleri Nelerdir?

Göz makyajı uygulamalarında ön planda olan far paleti çeşitleri, fırçalar sayesinde pratik şekilde kullanılır. Geçişli ve dumanlı göz makyajı uygulamalarında far dağılımı çok önemlidir. Far sürme teknikleri içinde karıştırmanın etkisi çok büyüktür. Göz farı uygulaması için gerekli tüm fırçalara sahip Zoeva Complete Göz Fırçası Seti‘nin içinde yer alan karıştırma fırçası sayesinde buğulu göz makyajı yapabilirsiniz. Şık ve modern çantası ile sunulan bu fırçalar hijyenik kullanım sunar.

Far Fırçası Nasıl Kullanılır?

Göz makyajında en önemli ürün far fırçasıdır. Farın performansını artıran ya da azaltan unsur kullandığınız fırçaya bağlıdır. En iyi far fırçası ile uygulanan metalik ve mat far çeşitleri, gözlerinizin doğal güzelliğini ortaya çıkarır. Sephora Collection Pro Brush Göz Makyajı Fırçası ile far sürme tekniklerini uygulayabilirsiniz. Metalik ve parlak görünümlü farları göz kapağınızın tam ortasına bu fırça yardımıyla kısa sürede uygulayabilirsiniz. Kahverengi göz makyajı yaparken geçiş renklerini karıştırma fırçası çeşitleri ile homojen şekilde dağıtmanız önemlidir. Sephora Collection Pro Brush Eyeliner Fırçası ile göz makyajınızı çekici hale getirebilmeniz mümkün. Kirpik diplerinizi belirginleştirmek için ideal olan bu fırçanın eğimli yapısı sayesinde kolay bir şekilde eyeliner uygulayabilirsiniz. Makyaj uygulamalarından sonra göz makyajı fırçalarınızı temizlemeniz önemlidir. Göz bölgesi hassas bir yapıya sahip olduğu için kolay bir şekilde mikrop kapabilir. Bu nedenle her uygulamadan sonra fırçalarınızı temizlemeniz gerekir.

 

Far ve Far Bazı Nasıl Sürülür?

Farlar üç formda yer alır; toz, likit ve kalem far. Kullanım alışkanlığınıza uygun şekilde tercihinizi yapabilirsiniz. Far’ınızı uygulamadan önce far bazı kullanmanız makyajınızın daha yüksek bir performans göstermesini sağlar.
Far bazı uygularken fırça ya da parmaklarınızı kullanabilirsiniz. Sonrasında bir transparan pudra yardımıyla far bazını sabitlemeniz gerekir. Far fırçası yardımıyla tercih ettiğiniz farı göz kapağınıza uygulayabilirsiniz.

Eğer far bazı kullanmıyorsanız ve “Far bazı yerine ne kullanılır?” diye düşünüyorsanız göz altı bölgesine uyguladığınız kapatıcıyı göz kapağınızda kullanmayı deneyebilirsiniz. Göz altı kapatıcısını göz kapağına uyguladıktan sonra transparan pudra ile sabitlemeniz farı kolay sürmenize yardımcı olur. En iyi far bazını ve ten rengi mat bir farı göz kapağınızı pürüzsüz göstermek için tercih edebilirsiniz. İstediğiniz renklerdeki farı göz kapağınıza far fırçası ile uyguladıktan sonra homojen bir görünüm elde etmek için karıştırma fırçası ile süpürme işlemi yapmanız gerekir.

Siz de göz makyajında profesyonel bir etki yakalamak, çekici ve etkileyici gözlere sahip olmak için Sephora Collection serisi içinde yer alan makyaj fırçalarını tercih edebilirsiniz. Erişilebilir fiyat avantajı, kaliteli fırça kılları ile bu ürünler sayesinde makyajınızı kolayca tamamlayabilirsiniz. Trend makyaj uygulamalarını denemek, günlük ve özel organizasyonlar için makyajınızı kusursuz göstermek amacıyla Sephora‘da sunulan en iyi far fırçası çeşitlerini hemen sepetinize ekleyebilirsiniz.