Göz Rengine Göre Far Seçimi
Ana Sayfa Makyaj Göz Göz Rengine Göre Far Seçimi

Makyaj

Göz Rengine Göre Far Seçimi

Kusursuz bir ten makyajından sonra sıra göz makyajına gelir. Göz makyajında kullanılan far renkleri ve paletleri oldukça geniş bir yelpazede yer aldığı için çoğu zaman kararsızlıklara neden olabilir. Göz makyajının kilit noktalarından birisi doğru renk seçimidir. Renk seçimi öncelikle göz rengi baz alınarak daha sonra bulunulacak ortama ve tercih edilecek kıyafet rengine göre seçilmelidir. Doğru renklerle yapılmış bir göz makyajı genel görünümünüzde etkili sonuçlar yaratabilir.

Göz Rengine Göre Far Nasıl Seçilir?

Kahverengi gözler, far seçiminde oldukça şanslıdır. Hemen hemen her renk far kahverengi gözler ile uyumludur. Günlük ve gece makyajları için Sephora Collection Gleaming Stones veya Natasha Denona Glam Palette far paletlerini tercih edebilirsiniz. Sephora’da satılan diğer ünlü markalar arasından bakır, toprak tonları ve morun yer aldığı far paletlerini de tercih edebilirsiniz. Böylece gözleriniz çok daha net bir şekilde ön plana çıkar.

Mavi gözler, genellikle mavinin far tonlarına uygun gibi görünse de bu büyük bir yanılgıdır. Göz makyajında önemli olan husus, gözlerin ön plana çıkmasıdır. Bunun için de kontrast renkler tercih edilmelidir. Mavi gözler için en ideal far renkleri kahverengi ve pembe tonlarıdır. Bir davete ve özel bir etkinliğe katılma durumunuzda kahve tonları ile buğulu bir göz makyajı yaparak istediğiniz etkileyici efekti sağlayabilirsiniz. Pembe tonları ise günün her saatine ve neredeyse her ortama uygun olacaktır. Bu renklerin yer aldığı Sephora Collection Pocket Palette Far Paletini , Natasha Denona Coral Pallete ve daha fazlasını Sephora’da inceleyebilirsiniz.

Yeşil gözler, göz makyajında sıcak ve canlı tonlara oldukça uyumludur. Yeşil gözleriniz için seçeceğiniz turuncu tonları, mercan renkler, şeftali ve bakırlar gözlerinizi çok daha iyi bir şekilde ön plana çıkarmanızı sağlayacaktır. Bu tonları içinde barından Sephora Collection Electric Palette ve Anastasia Beverly Hills Mini Norvina Pro Pigment Palette far paletlerini tercih ederek her zaman etkili bakışlara sahip olabilirsiniz.

Ela gözler, neredeyse tüm renk farların yakıştığı göz rengidir. Bu göz rengi için pastel tonları kullanarak yapacağınız göz makyajında çok daha belirgin ve iddialı bakışlara sahip olabilirsiniz. Pastel tonlar ela gözlerin yeşile doğru dönmesini sağlar. Bakır tonları ve kahverengiyi kullanarak göz renginizi kehribara yaklaştırabilirsiniz. Koyu kahve ve siyah tonlarından oluşan renkler ile daha çekici bir göz makyajı yapabilirsiniz. Bu renkler için uygun paletlerden birisi Too Faced’in Sweet Peach far paletidir. İçerisinde göz makyajınızda kullanmak isteyeceğiniz birçok renge yer verir. Bunun yanı sıra içerisinde mor alt tonlu renkler içeren Huda Beauty Naughty Nude Palette’i de tercih edebilirsiniz.  Far uygulaması sonrasında kirpiklerinizi koyu siyah bir maskara ile daha da hacimli hale getirerek gözlerinizde yarattığınız etkiyi artırmanız da mümkündür.

 

Göz Makyajı İçin Birbiriyle Uyumlu Tonlar Nelerdir?

Far renklerinin birbirine uyumlu olması makyajın etkisini artırır niteliktedir. Birbiri ile uyumu kanıtlanmış, bir arada kullanıldığında dikkatleri cezbeden renk kombinlerinden bazıları şöyledir: Kahve ve Altın Turuncu Tonları ve Lacivert, Gül ve Şampanya Rengi, Neon Mavi ve Limon Yeşili, Krem ve Boz Kahverengi.

Birbirine uyumlu pek çok farklı far paletini Sephora’da inceleyebilirsiniz. Göz renginize en uygun renk kombinlerine sahip olan far paletleri arasından dilediğinizi satın alarak göz makyajında doğru renkleri kullanabilir, daha etkili bakışlara sahip olabilirsiniz.