MANİKÜR VE PEDİKÜR YAPMANIN PÜF NOKTALARI
Ana Sayfa Vücut Bakımı MANİKÜR VE PEDİKÜR YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Vücut Bakımı

MANİKÜR VE PEDİKÜR YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Gün içerisinde her daim önde olan elleriniz düzenli bir bakıma ihtiyaç duyar. Özellikle kuaföre gitmek için vakit bulamıyorsanız, hem zamanınızdan hem de bütçenizden tasarruf ederek evde manikür yapabilirsiniz. Peki, evde el bakımı ve manikür nasıl yapılır? Kaliteli ve kullanışlı manikür pedikür malzemeleri ile evinizin konforunda el ve ayak tırnak bakımınızı kolayca yapabilirsiniz.

Sephora Collection, ihtiyacınız olan manikür pedikür setlerini sizlerle tanıştırıyor!

Evde Manikür Nasıl Yapılır?

Ellerinize yapacağınız bakım rutini içerisinde tırnakların kesilmesi, tırnak kenarlarında biriken ölü etlerin temizlenmesi ve tırnak uçlarının törpülenmesi gibi işlemler vardır. El tırnak bakımınızı aksatmadan evinizde de kolayca yapabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte, adım adım evde manikür…

  1. İlk olarak tırnaklarınızın yumuşaması için hazırladığınız manikür suyunun içinde ellerinizi bir süre bekletin.
  2. Yeterince yumuşayan tırnaklarınızı arzu ettiğiniz uzunlukta kesin.
  3. Daha sonra bir törpü ile tırnaklarınızı küt ya da yuvarlak şekillerde törpüleyin. Törpüleme işlemini tırnaklarınızın ortasından başlayarak bir sağa bir sola yumuşak bir şekilde yapın.
  4. Bu işlemleri uygularken tırnak eti bakımınızı da ihmal etmeyin. Özellikle tırnaklarınızın kenarlarında bulunan ölü deri parçalarını da güzelce temizleyin.
  5. Tüm bu işlemleri tamamladıktan sonra el ve tırnak hijyeniniz için antibakteriyel özellikte olan el temizleme ürünleriyle ellerinizi yıkayın ve kurulayın.

Manikür-Pedikür Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Manikür-pedikür yapılırken hijyene çok dikkat edilmesi gerekir. Özellikle bu işlemler güzellik salonlarında veya farklı merkezlerde yaptırıldığında kullanılan malzemelerin kişiye özel ve steril olması şart. Aksi halde kan yoluyla bulaşan çeşitli hastalıklar aynı materyallerin kullanılmasıyla kişiden kişiye geçebilir. Bu nedenle en ideali, kişilerin manikür ve pedikür işlemlerini kendilerine ait setleri ile yapması ya da yaptırmasıdır.

  1. El tırnakları çok çabuk uzadığı için haftada bir kesilmeli ve tırnaklara bir törpüyle şekil verilmelidir.
  2. Ayak tırnakları ise daha geç uzar. Bu nedenle en az 15 günde bir ayak tırnakları kesilmeli ve tırnak kenarlarındaki ölü deriler temizlenmelidir.
  3. Tırnak etlerinin kesilmesi, tırnakların törpülenmesi ve ayaktaki sert dokuların temizlenmesi mutlaka yumuşatma işleminden sonra yapılmalıdır.
  4. Manikür ve pedikür için kullanılacak tüm malzemeler önce hijyen kurallarına göre temizlenmeli ve işlem sonunda da yine sterilize edilerek kaldırılmalıdır.
  5. Özellikle manikür-pedikür yapmak amacıyla tasarlanan özel ürünleri tercih etmelisiniz. Sephora Collection Manikür Seti ve 6 Katmanlı Tırnak Törpüsü, daha bakımlı ellere ve ayaklara sahip olmanızı kolaylaştıracaktır.

 

Manikür işleminin son aşaması ise bakımı yapılan el ve tırnakları uygun bir krem ile nemlendirmektir. Bu nemlendirme işlemi için Sephora Collection’ın el kremlerini tercih edebilirsiniz.

Evde Manikür Suyu Nasıl Yapılır?

El tırnak bakımınızı evinizde yapmak istediğinizde, geniş bir kabın içerisine ılık su koyun ve kokusu hoşunuza giden doğal yağ esanslarından birkaç damla damlatın. Gül, lavanta, argan yağı veya sevdiğiniz diğer bitkisel aromalı yağlardan birini tercih edebilirsiniz. Ayrıca hazırladığınız manikür suyuna limon suyu da ekleyebilirsiniz.

Pedikür Nedir?

Pedikür, ayak tırnaklarınızın sağlıklı ve bakımlı görünmesi için belirli periyotlarla yaptırdığınız kozmetik uygulamadır. Bu işlem için profesyonel bir yardım alabileceğiniz gibi, gerekli olan pedikür malzemelerini temin ederek kendiniz de evinizde işlemi yapabilirsiniz.

Kütikül Nedir?

Tırnağın parmakla birleştiği yerde, tırnağın üstüne doğru uzanan ince ölü deri parçasına kütikül denir. Bu durum hem çok sağlıksızdır hem de el tırnaklarınızın kötü görünmesine neden olur. Bu ölü deri parçalarından kurtulmak için Sephora Collection Kütikül Bakım Jeli ve Manikür Seti’ni kullanabilirsiniz.
Sephora Collection Kütikül Bakım Jeli; kütikülleri yumuşatmak ve beslemek için ve dolayısıyla hasar görmüş tırnaklarınızı onarmaya yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Tırnak Nasıl Törpülenir?

Manikür işleminin en önemli noktalarından biri, tırnak törpülemektir. Parmak şekline uygun olarak törpüleme işlemine başlanmalıdır. Daha sonra eller ılık suya batırılır ve yaklaşık beş dakika bekletilir. Tırnaklar yeterince yumuşayınca törpüleme işlemine geçilir. Ancak törpülemeye tırnakların kenarlarından değil, orta kısmından başlanmalıdır. Seri fakat yumuşak darbelerle istenilen tırnak şekline göre törpülemeye devam edilir. Bu esnada tırnakların kenar kısımlarının sivri kalmamasına özen gösterilir.

Evde Pedikür Nasıl Yapılır?

Ayak bakımı da en az el ve tırnak bakımı kadar önemlidir. Bu nedenle ayak tırnak bakımı için düzenli olarak pedikür yaptırmanız önerilir. Bunun yanı sıra tırnak eti bakımı da son derece önemlidir. Aynı manikür yapımı gibi, ayak bakımınız için de evde pedikür yapabilirsiniz. Bunun için:

  1. İlk önce bir kaba ılık su doldurun. Bu suyun içerisine 3-4 yemek kaşığı karbonat ilave edin ve ayaklarınızı yaklaşık 15-20 dakika bu suyun içinde bekleterek yumuşamalarını sağlayın.
  2. Daha sonra ayaklarınızı sudan çıkartın ve bir havlu yardımıyla iyice kurulayın.
  3. Ayak tırnaklarınızı istediğiniz uzunlukta kesin ve bir pedikür makası yardımıyla tırnak kenarlarınızdaki etleri kesin.
  4. Tırnaklarınızda oluşan kütikülleri küçük bir tahta parçasıyla itebilirsiniz.
  5. Bu işlemin ardından ayak topuklarınızı da topuk taşı ile iyice ovarak ölü deriden arındırın.
  6. Son olarak da ayaklarınızı temiz suyla yıkayıp kurulayın ve cildinizi nemlendirin. Bu nemlendirme işlemi için Sephora Collection’ın ayak maskelerini tercih edebilirsiniz. 

 

Manikür-Pedikür Malzemeleri Nelerdir?

Evde manikür-pedikür yapmak istiyorsanız, bu işlemleri en sağlıklı ve en hijyenik şekilde gerçekleştirebilmeniz için kaliteli manikür-pedikür setine ihtiyacınız olacaktır. Peki, nedir bu malzemeler?

  1. Manikür makası
  2. Tırnak törpüsü
  3. Tırnak fırçası
  4. Tırnak eti itici (krong)
  5. Kütikül makası
  6. Tırnak eti pensi
  7. Manikür ve pedikür suyu için kap
  8. Temiz havlu

 

Eğer siz de evde manikür ve pedikürünüzü kendiniz yapmak istiyorsanız, Sephora’da yer alan manikür-pedikür setleri arasından dilediğinizi seçebilir,

el ve ayak bakım rutininizi aksatmadan gerçekleştirebilirsiniz.