PRATİK MAKYAJ TÜYOLARI
Ana Sayfa Makyaj PRATİK MAKYAJ TÜYOLARI

Makyaj

PRATİK MAKYAJ TÜYOLARI

Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte cildinizde yokmuş gibi görünecek, teninize hava aldıran hafif ve pratik bir makyajla tüm günü doğal bir ışıltıyla geçirmenizi sağlayacak ipuçlarını sizin için derledik.

Makyaj bazınızı uygulayarak başlayın.

Makyaj bazı, cilt yüzeyini pürüzsüzleştirmeye yardımcı olarak makyajınızın daha uzun ömürlü olmasında rol oynar. Nemlendirici ve koruyucu bir bariyer oluşturarak makyaj öncesi cildin ihtiyacı olan dokunun oluşmasına yardımcı olur. Güneş kreminden sonra uygulayacağınız bir baz ile cildinizi makyaja hazır hale getirebilirsiniz.

Cildinizi makyaja hazırlarken, ton eşitleyen renkli nemlendiriciler de seçenekleriniz arasında…

Günlük cilt makyajında yoğun fondöten dokusu yerine; cildinizin parlak, şeffaf bir görünüm kazanmasına ve aynı zamanda gün boyu nemli kalmasına yardımcı olacak renkli nemlendiricileri tercih edebilirsiniz. Ton eşitleme etkili nemlendiriciler, bir yandan da cildinizin doğal ışıltısını destekler.

Kapatıcınızı unutmayın.

Gözlerinizdeki yorgun görünümü canlandırmak ve aydınlık bakışları vurgulamak için kapatıcı, makyaj çantanızın olmazsa olmazı olarak yerini alabilir. Cilt lekelerini kapatmak ve göz altındaki koyu halkaların görünümünü iyileştirmek için kapatıcı ile canlı ve aydınlık bir görünüme sahip olabilirsiniz.

Cildinizi allıkla renklendirin.

Makyajın en can alıcı adımlarından biri de şüphesiz allık sürme aşamasıdır. Hem yüzünüzün geneline hem de yanaklarınıza renk vererek cildinizin renkli, parlak ve daha canlı görünmesine yardımcı olur. Ten ve saç renginize uyumlu olacak şekilde seçeceğiniz bir allık,  makyajınızı hızlı ve kolay bir şekilde bir adım ileriye taşıyacaktır.

Çarpıcı bakışların sırrı; maskara.

Eyeliner kadar iddialı olmayan, ama gözlerinize ‘ben buradayım!’ etkisi verecek doğal bir vurguya ihtiyacımız var. Maskara oyuna burada dahil oluyor. Daha etkili ve çarpıcı bir görünüme sahip olmak için kirpiklerinize uygulayacağınız bir maskara makyajın belirleyicilerinden biri olacak.

Dudaklarınızın da canlı bir görünüme sahip olması gerektiğini unutmayın.

Son olarak makyajınızı dudaklarınıza renk ve canlılık katacak ufak dokunuşlarla tamamlayabilirsiniz. Cildimiz kadar dudaklarımızda gün içinde nemlendirmeye ve bakıma ihtiyaç duyar. Kullanacağınız lip balm’lar ile hem dudaklarınıza hafif bir ışıltı ve renk katarak makyajınızı tamamlayabilir hem de dudaklarınızın gün boyu nemli kalmasına yardımcı olabilirsiniz.