Soğuk Havalarda Vücudu Nemli Tutma Tüyoları
Ana Sayfa Vücut Bakımı Soğuk Havalarda Vücudu Nemli Tutma Tüyoları

Vücut Bakımı

Soğuk Havalarda Vücudu Nemli Tutma Tüyoları

Yüzünüzü düzenli olarak nemlendiriyorsunuz. Peki ya vücudunuz? Kış aylarında kurumaya meyilli cildinize biraz ilgi göstererek bu süreci nemli ve sağlıklı geçirmek mümkün. 

Yalnız değilsiniz. Havalar soğuduğunda düzenli nemlendirilen, normal ve hatta yağlanmaya meyilli ciltler bile değişime uğruyor. Dolayısıyla gliserin, hiyalüronik asit ve seramid gibi nemlendirici ve besleyici içeriklere sahip yoğun bakım kremleriyle cilt bariyerini korumak çok faydalı. Kışın genellikle yüz bölgesine özel bir ilgi gösterilse de vücut unutuluyor. Kış boyunca düzenli olarak vücudunuzu ölü deriden arındırıp onu hiç ihmal etmeden beslemek, bedeninize yapacağınız en değerli yatırımlardan. Bunu çok pratik bir şekilde yapmanıza yardımcı olmak için tüyolarımızı ve ürün önerilerimizi sıraladık. 

Her şey arındırmayla başlar

Vücudunuzu beslemek ve nemli tutmak için krem sürmekten fazlasını yapmak gerek. Cildinizi ölü deriden arındırarak krem, losyon ve yağların iyi emilmesini sağlayabilir ve bunlardan maksimum faydayı görebilirsiniz. Ayrıca bu adım sayesinde  yumuşak, kadifemsi bir cilde sahip olabilirsiniz. Hangimiz buna hayır diyebiliriz ki? 

Sephora Collection Dry Brush

Kuru fırçalama cildi hem ölü deriden arındıran hem de sağlıklı bir dolaşımı destekleyen çok amaçlı bir vücut bakım rutini. Bizim tercihimiz kuru fırçalamayı mümkünse her gün ve sabahları, kuru ve temiz cilde yapmaktan yana. Fırçalamaya ayaklardan başlayarak yukarı doğru çıkabilirsiniz. şlemi kalp yönünde yapmak öneriliyor. 

Frank Body Original Coffee Scrub

Duşta peeling yapmak vücudu ölü derilerden arındırmanın en pratik ve etkili yollarından. Frank Body’nin klasik statüsüne ulaşmış bu peeling’i kokusu, yapısı ve hızlı etkisiyle bizim de uzun zamandır vazgeçemediğimiz ürünler arasında. Formülasyonunda öğütülmüş kahve çekirdeği, tuz, esmer şeker ve vücudu beslemeye yardımcı olan tatlı badem yağı var. 

Sırada etkili bir nem seansı 

Ölü deriden arınmış pürüzsüz cildiniz artık nemlendirici ve besleyici içeriklere hazır. Vücudunuza göre ürün seçerken aynı yüzünüzde olduğu gibi cilt tipinizi göz önünde bulundurmak iyi bir fikir. Sıcaklığın düşmesiyle beraber bazen normal ciltler bile aşırı kuruyabiliyor. Nem rutinini cildin günlük durumuna göre belirlemek önemli. Sağlıklı bir cilde kavuşmak için kimi zaman sadece bir losyon yeterli olurken bazen losyonun üzerine nemlendirici uygulamak ve hatta son adımda bir yağla nemi hapsetmek gerekiyor..Ayrıca nemlendirme seansını duştan hemen sonra cilt hafif ıslakken yapmak da ürünlerin etkisini artırmaya yardımcı oluyor. 

Sephora Collection Coconut Moisturizing Body Lotion

Sephora Collection’ın bu ince yapılı vücut losyonu hem normal cilt tipleri hem de birkaç ürünü bir arada kullanmak isteyenler için idea. Yüzde doksan altı oranında doğal içeriklere sahip losyonda Hindistan cevizi ve shea yağları var. Bu losyonu sadece soğuk havalarda değil, yıl boyunca kullanmayı seviyoruz.

Sephora Collection All Day Body Hydrator

Balm yapılı bu yoğun nemlendirici çok kurumaya yatkın ciltler için tam bir kurtarıcı. Kuru veya aşırı kuru ciltler için ideal olabilir. Shea ve mango çekirdeği yağlarıyla uzun süre cildi nemli tutmaya yardımcı olan nemlendirici yoğun olmasına rağmen çok hızlı emiliyor. İçinde bulunduğu kavanoz ise geri dönüştürülmüş plastikten elde edilmiş. 

Yağlar ile besleyici final

Kuru yağlar en sevdiğimiz ürün grupları arasında. Kokuları, pratikliği, kolay emilen ve cilde sağlıklı bir parlaklık kazandıran dokuları tek başına uygulandığında bile vücuda iyi geliyor. Yağların ince yapısı, losyon, krem ve balm’ların üzerine uygulayarak ekstra nem takviyesi almak için de uygun. 

Sephora Collection Argan Dry Body Oil

Neredeyse tamamı doğal içeriklerden oluşan üründe argan, makademya ve tatlı badem yağlarının yanı sıra E vitamini de bulunuyor. Bu yağı masaj sırasında veya kuru fırçalamanın hemen ardından da kullanabilirsiniz. 

Morrocanoil Shimmering Hair & Body Oil

Kim demiş kışın cilt parlamaz diye? Moroccanoil’in antioksidan etkili Fas arganı ve susam yağı içeren besleyici yağı, formülasyonundaki mica tozu ile cilde seksi bir ışıltı kazandırıyor. Çok işlevli yağı saçların uçlarını beslemek için de kullanabilirsiniz.