Ten Makyajı Yaparken Hangi Fırçaları Kullanmalısınız?
Ana Sayfa Makyaj Yüz Ten Makyajı Yaparken Hangi Fırçaları Kullanmalısınız?

Makyaj

Ten Makyajı Yaparken Hangi Fırçaları Kullanmalısınız?

Ten makyajı yaparken kullandığımız fondöten, kapatıcı, allık vb ürünler ve özellikleri kadar bu ürünleri uygularken kullandığımız aksesuarlar da yani diğer bir deyişle makyaj fırçaları da bir hayli önem taşıyor. Hangi ürünü hangi fırçayla kullandığınız makyajınızın olabilen en ideal görüntüye ulaşması için önemli bir değere sahip… Bu yazımızda ten makyajının temel ögeleri olan fondöten, kapatıcı, allık ve aydınlatıcı için kullanılması gereken fırça türlerini listeledik.

Fondöten Fırçası

Doğru ve pürüzsüz yapıda bir ten makyajı için kullandığınız fırçanın ürüne uygunluğu büyük önem taşır. Fondöten fırçalarının amacı, çoğunlukla likit olan fondöteni  cilde eşit bir şekilde dağıtmak için kullanılır. Uzun, yassı ve oval şekilli olan bu fırçalar, fondöteni uygularken fırça izi bırakmaz ve kapatıcılığı da arttırmaya yardımcı olur. İşte tam da bu noktada çoğumuzun düştüğü bir yanlış olan fondöteni el ile uygulama işleminden kaçınmak, doğru seçilmiş bir fırça yardımı ile ürünü cilde uygulayarak doğru sonucu elde etmek mümkün! Rare Beauty Liquid Touch – Fondöten Fırçası, Sephora Collection New Classic Fondöten Fırçası #1 ve Zoeva 102 Silk Finish Fondöten Fırçası sizler için önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

Aydınlatıcı Fırçası

Elmacık kemiklerine tam oturarak aydınlatıcının doğru ve eşit miktarda yayılmasına yardımcı olan yelpaze şeklindeki makyaj fırçası tercih edebileceğiniz en ideal aydınlatıcı fırçalarından biridir. Fırçayı kullanırken fırçayı dik bir açıyla kullanmaktan kaçınarak yatay hareketlerle uygulayarak doğal bir görünüm yakalayabilirsiniz. Zoeva 129 Luxe Fan Aydınlatıcı Yüz Fırçası en favori önerimiz olarak makyajınıza eşlik etmek için sizleri bekliyor.

 

Kapatıcı Fırçası

Fondötende olduğu gibi kapatıcı kullanırken de elinizle uygulama işleminden kaçınarak bir fırça yardımıyla ilerlemeniz en doğru hareket olacaktır. Yassı yapıdaki bir fırça ile tampon hareketler yaparak kapatıcıyı göz altlarınıza yedirebilirsiniz. Kapatıcı fırçaları oval ve yassı kılları sayesinde kremsi dokuya sahip ürünlerin uygulanmasını kolaylaştırarak daha pürüzsüz bir görünüm elde etmenize yardımcı olur. Sephora Collection New Classic Kapatıcı Fırçası #2, Rare Beauty Liquid Touch – Kapatıcı Fırçası ve Zoeva 142 Concealer Buffer Rose Golden Kapatıcı Fırçası önerilerimiz arasında yer alıyor.

 

Allık Fırçası

Allık fırçası seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli unsurlardan biri yumuşak dokuda olması. Allığın tek bir  bölgeye uygulanmasına sebep olan yoğun ve tok yapıdaki fırçalar yerine uzun kıllı, esnek ve yumuşak fırçalar tercih ederek doğru sonuca ulaşabilirsiniz. Sephora Collection New Classic Allık Fırçası #4,Zoeva127 Luxe Sheer Cheek Allık Fırçası ve Make up Forever Flat Allık Fırçası önerilerimiz arasında yer alıyor.