Vücut Bakım Ritüelini Kendin Yarat
Ana Sayfa Vücut Bakımı Vücut Bakım Ritüelini Kendin Yarat

Vücut Bakımı

Vücut Bakım Ritüelini Kendin Yarat

Kendine ve vücuduna zaman ayırmak, hem ruhsal hem de fiziksel olarak kişiyi iyileştiren alışkanlıklardan bir tanesi. Sevgililer Günü, doğum günleri veya düğün gibi özel günlerde kendimizi şımarttığımız doğru. Peki sadece yoğun bir haftanın ardından bile vücuduna vakit ayırınca modunun yükseldiğini gözlemledin mi? Cevabın ne olursa olsun, bu yazının sonunda vücut bakımına bakışını tamamen değiştireceğiz!

Birinci Adım: Banyo 

Banyo deneyimini bitki özlü vücut peeling’leri ve kokusuyla anda kalmanı sağlayan duş jelleri ile ileri seviyeye taşıyabilirsin. Vücut peeling’i ile cildini ölü deriden arındırırken kan dolaşımının da hızlanmasını sağlayabilirsin. Anti-stress duş jellerini ise; çok acelen yoksa, bambu banyo lifleri ile kullanabilirsin.

Not: Duş jelini bir banyo lifi veya kese ile kullanırken çok baskı yapmaktan kaçının. Bu durum kılcal damarlarda sorunlara veya derimizin ince olduğu alanlarda kızarıklıklara yol açabilir. Aynı nedenden dolayı, vücut lifi ile yüzüne de baskı yapmamalısın.

İkinci Adım: Maskeler

Duş sonrası gözeneklerinin en temiz ve açık olduğu zamanlardan biridir;  buhar ve banyo sırasında kullandığın yardımcıların sayesinde temizlenirler. Bu anı bir fırsata dönüştürerek vücudunun çeşitli bölgeleri için hazırlanmış maskelerden faydalanabilirsin. Maske uygulamak istiyorsan bunu herhangi bir nemlendirici kullanmadan önce yapmalısın. Yüz maskesi kullanıyorsan peeling etkili parçacıklı temizleme jellerinden kaçın; duş sonrası hassas cildin için en iyi seçim olmayabilir.

Üçüncü Adım: Nemlendirme

Özellikle kuru ciltlerin duş sonrası nemlendirmeye ihtiyacı artar. Şebeke suyunun içindeki maddeler, doğru duş jeli kullanımı ve su sıcaklığı, cilt nemini etkileyen en önemli faktörlerden biridir. Vücudun doğal yağ dengesini bozmamak ve nemlendirmek için mutlaka duş sonrası yağ veya nemlendiricilerden yararlanmalısın.

Son Adım: Aynaya Bak!

Yorgunluğu ve stresi üzerinden atmış mutlu bir cilt gibisi yok! Şimdi planların varsa onlar için hazırlanma, veya tertemiz bir cilt ile güzellik uykusuna yatma zamanı.